Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 22/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το αγροτικό συζητείται στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Χθες ο Κώστας Σημίτης άσκησε κριτική κατά των εσωκομματικών αμφισβητιών.

Χωρίς επεισόδια έληξε το βράδυ η απόπειρα απόδρασης δεκάδων αλλοδαπών στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι καθηγητές συνεχίζουν την απεργία τους για 6η εβδομάδα. Νέες συγκεντρώσεις τη Δευτέρα σε Γιάννενα και Ηράκλειο.

Εντείνονται οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις υποψηφιότητες ενόψει του συνεδρίου.

Επιδιορθώθηκε μερικώς η βλάβη στο φορτηγό ``Φρίεντλι`` ανοικτά της Καρπάθου.

Νέα μειωμένα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων ανακοίνωσαν η Εθνική και η Εμπορική.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το αγροτικό θα συζητηθεί το πρωί στης συνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα. Την εισήγηση για τα αγροτικά θέματα θα παρουσιάσει εκ μέρους του Εκτελεστικού Γραφείου ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας. Η συζήτηση θα συνεχιστεί με τοποθετήσεις μελών της Κεντρικής Επιτροπής επι της πολιτικής εισήγησης του Πρωθυπουργού και Προέδρου του Κινήματος, Κώστα Σημίτη και της εισήγησης για την κομματική ανασυγκρότηση του Γραμματέα, Κώστα Σκανδαλίδη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι σχετικές ψηφοφορίες.

Κατά την χθεσινή του ομιλία ο κ. Σημίτης άσκησε κριτική κατά των εσωκομματικών αμφισβητιών. Πρόσθεσε οτι δεν περισσεύει κανένας και απέριψε τις ταμπέλες περί δεξιού, όπως ειπε, ή αριστερού ΠΑΣΟΚ. Απηύθυνε αυστηρό μήνυμα προς την Αγκυρα και την κάλεσε να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες.

Χωρίς επεισόδια έληξε το βράδυ η απόπειρα απόδρασης δεκάδων αλλοδαπών στις φυλακές Κορυδαλλού. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν μιάμισι ώρα μετά την εξέγερση κάνοντας χρήση δακρυγόνων και ανάγκασαν τους κρατούμενους να επιστρέψουν στα κελιά τους.

Παραμένει το αδιέξοδο στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς οι καθηγητές συνεχίζουν για 6η εβδομάδα την απεργία. Χθες πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στη Λάρισα, ενω ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα στα Γιάννενα και το Ηράκλειο. Η ΟΛΜΕ δεν προσήλθε στη συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη, για να συζητήσουν τις διαφωνίες στο θέμα αυτό.

Εντείνονται οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις στη Νέα Δημοκρατία μετά τα νέα δεδομένα, που δημιουργούνται απο την πρόταση υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή. Χθες το βράδυ ο κ. Καραμανλής κατά την ομιλία του σε κομματικά στελέχη στην Θεσσαλονίκη απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα της υποψηφιότητάς του. Σήμερα ο Μακεδόνας βουλευτής θα μεταβεί στη Χαλκίδα και στην συνέχεια στην Κρήτη. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Γιώργου Σουφλιά με τον Στέφανο Μάνο και την Ντόρα Μπακογιάννη.

Δυο ρυμουλκά σπεύδουν σε βοήθεια του με σημαία Μάλτας φορτηγού πλοίου ``Φρίεντλι`` το οποίο ειχε μείνει ακυβέρνητο χθες το απόγευμα λόγω μηχανικής βλάβης 40 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ. Τα 30 μέλη του πληρώματος, όλοι αλλοδαποί ναυτικοί, ειναι καλά στην υγεία τους. Ηδη επιδιορθώθηκε μερικώς η βλάβη και το φορτηγό δεν αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα λόγω του καιρού.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, λόγω των ισχυρών θυελλωδών ανέμων, που πνέουν στα πελάγη. Εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Νέα μειωμένα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων, που θα ισχύσουν απο μεθαύριο Δευτέρα ανακοίνωσαν η Εθνική και η Εμπορική Τράπεζα. Τα επιτόκια χορηγήσεων μειώνονται στη μεν Εθνική εως μια μονάδα στη δε Εμπορική μέχρι 1, 75%. Αντίθετα τα επιτόκια καταθέσεων στην Εθνική μειώνονται κατά 0,5% και της Εμπορικής κατά 0,75% και θα διαμορφωθούν στο 9,5%. Χθες ο Πρωθθυπουργός εξήγειλε την επιδότηση επιτοκίου για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Νέος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής εξελέγη απο την Ιερά Σύνοδο ο μέχρι πρότινος Μητροπολίτης Καμερούν, Πέτρος Παπαπέτρου, διαδεχόμενος το Μακάριστο Πατριάρχη Παρθένιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, θα παραστεί σήμερα και αύριο στο Λιτόχωρο Πιερίας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της επανάστασης του Ολύμπου το 1878. Θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λιτοχώρου, ενω την Κυριακή θα παρακολουθήσει την παρέλαση.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την ικανοποίηση της εξέφρασε η πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Ολυμπιακών αγώνων ``Αθήνα 2004`` κ. Δασκαλάκη με αφορμή την κοινοποίηση του πορίσματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στις υποψήφιες πόλεις.Η κ.Δασκαλάκη επεσήμανε ότι οι προσπάθειες της θα επικεντρωθούν στην προετοιμασία της παρουσίασης της υποψηφιότητας της χώρας μας στη Λωζάνη.

Η διοίκηση της Προοδευτικής κατέβαλε στην ΕΠΟ 5,5 εκατομμύρια δραχμές, ποσό που αντιστοιχεί στα χρήματα που έπρεπε να δώσει ο σύλλογος του Κορυδαλλού στον Φινλανδό προπονητή, Μάρτιν Κουούζελα για την συνεργασία τους, αλλά και το πρόστιμο που επέβαλε η διεθνής ομοσπονδία, λόγω καθυστέρησης στην καταβολή του ποσού.Η ενέργεια αυτή της Προοδευτικής έγινε με αφορμή το έγγραφο που έφθασε στα γραφεία της Ομοσπονδίας και σύμφωνα με το οποίο, ο εν λόγω σύλλογος στο τέλος της τρέχουσας περιόδου θα υποβιβασθεί κατά μία κατηγορία.Τα χρήματα που κατέθεσε η Προοδευτική θα σταλούν την ερχόμενη Δευτέρα στην ΦΙΦΑ και ίσως η απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ανακληθεί,κάτι που θα σημάνει και την ακύρωση της ποινής.

Στο μπάσκετ τώρα, όπου τον Ολυμπιακό δίνει φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα, ο προπονητής της Παρτιζάν Βελιγραδίου, Μίροσλαβ Νίκολιτς. Ο ξένος τεχνικός με δηλώσεις τόνισε, ότι ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει αφού έχει μια ομάδα πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων, ενώ επεσήμανε ότι η ομάδα του από τώρα θα πρέπει να θεωρεί χαμένο το παιχνίδι στον Πειραιά.

Η ερασιτεχνική ομάδα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, ενισχυμένη με τους Νικολαίδη, Αλεξόπουλο και Μπασινά, οι οποίοι αποκλείσθηκαν από την αποστολή των ``πρασίνων`` για τον αυριανό παιχνίδι με τον Εδεσσαϊκό, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την εθνική ομάδα Ελπίδων της Νότιας Κορέας.Το σκορ ``άνοιξε`` για τον Παναθηναϊκό ο Βακουφτσής στο 8-ο λεπτό, ενώ οι Ασιάτες ισοφάρισαν δέκα λεπτά αργότερα με πέναλτι του Παρκ.

Οριστικά στο Καυταντζόγλειο στάδιο θα γίνει ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών με την Κροατία, για τους προκριματικούς του παγκοσμίου κυπέλλου, όπως αποφάσισε ... γιά μία ακόμη φορά η ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία αποφάσισε ακόμη ότι ο αγώνας των Ελπίδων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μεταξύ των δύο χωρών θα διεξαχθεί στο στάδιο της Εδεσσας.

Τέσσερις νέους παίκτες, οι οποίοι δεν είχαν κληθεί στο προηγούμενο παιχνίδι με την Σλοβακία, συμπεριλαμβάνονται στη δωδεκάδα, που επέλεξε ο Θανάσης Παπαδημητρίου για το τελευταίο ματς της εθνικής μας ομάδας στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ '97, με αντίπαλο τη Γεωργία στην Τυφλίδα. Οι νέοι αυτοί παίκτες, οι οποίοι πάντως, είχαν συμμετάσχει σε προηγούμενους αγώνες της εθνικής μας είναι οι Θύμιος Μπακατσιάς, Τζανής Σταυρακόπουλος, Ντίνος Αγγελίδης και Γιώργος Καράγκουτης. λόγω τραυματισμών ή ασθενειών δεν μπορούν να αγωνιστούν οι Ρεντζιάς, Αλβέρτης, Παπανικολάου.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 267,42 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 433,09, λίρα Κύπρου προς 529,98, γαλλικό φράγκο προς 46,93, ελβετικό φράγκο προς 181,35, γερμανικό μάρκο προς 158,52,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,03, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,78 και την ECU προς 307,59 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σχεδόν σ' όλη τη χώρα και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά έως θυελλώδεις και πρόσκαιρα στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί,ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 4 έως 15 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός,ενω η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 22 February 1997 - 7:02:45 UTC