Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Αντεπίθεση Σημίτη στους επικριτές για την αγροτική πολιτική. Πανελλαδική συνδιάσκεψη για το αγροτικό στις 5 Μαρτίου στην Αθήνα.

Εξισώσεις για να βρουν τη χρυσή τομή στις κρατήσεις των αποδοχών αναζητούν κυβέρνηση και καθηγητές.

Ντόρα Μπακογιάννη και Στέφανος Μάνος δηλώνουν κατηγορηματικά ότι υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Σουφλιά. Περιοδείες του Κώστα Καραμανλή ανά την Ελλάδα.

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην Κρήτη, με στόχο αυτοκίνητο επιχειρηματία και μπάρ.

Ζημιές σε είκοσι αυτοκίνητα προκάλεσε μεθυσμένος οδηγός νταλίκας στο Γαλάτσι.

Τρεις αλλοδαποί κρατούμενοι απέδρασαν από τις φυλακές Κασάνδρας στη Θεσσαλονίκη. Ηρεμία στις φυλακές Κορυδαλλού.

Νέα πτώση στα τραπεζικά επιτόκια. Τέσσερις μεγάλες τράπεζες μειώνουν από τη Δευτέρα τα επιτόκιά τους μισή μονάδα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με την ψηφορορία για την έγκριση της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου, ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.Σήμερα συζητήθηκε το αγροτικό και στην παρεμβασή του ο πρωθυπουργός τονισε οτι το κεντρικό πρόβλημα της ελληνικής γεωργίας είναι διαρθρωτικό και για να αντιμετωπιστεί πρέπει να κατανοηθεί συνολικά.Ο κ.Σημίτης,ο οποίος το άλλο Σαββατοκύριακο θα επισκεφθεί τη Θεσσαλία έκανε λόγο για μιά νέα αγροτική πολιτική, που θα αρχίσει να μορφοποποιείται στην πανελλαδική συνδιάσκεψη αγροτικών στελεχών στις 5 Μαρτίου στην Αθήνα.Παράλληλα υποστήριξε ότι βασικός μοχλός για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας παραμένει ο ισχυρός συνεταιρισμός,που θα κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στην παραγωγή και διάθεση των αγροτικών προϊόντων.

Μιλώντας εξάλλου, στην οργανωτική συνδιάσκεψη της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός έδωσε σκληρή και συνολική απάντηση στους επικριτές τους εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, για τον τρόπο αντιμετώπισης των αγροτικών κινητοποιήσεων, κάνοντας λόγο για συντεχνίες που προβάλλουν το μερικό συμφέρον έναντι του γενικού και έφερε ως παράδειγμα τους βαμβακοπαραγωγούς της Καρδίτσας.

Νεο τρόπο υπολογισμού των κρατήσεων στις αποδοχές αναζητούν οι αρμόδοι υπουργοί και οι καθηγητές,σε μιά προσπάθεια να λήξει η απεργία τους,η οποία τη Δευτέρα εισέρχεται στην έκτη εβδομάδα. Οι καθηγητές,οι οποίοι τη Δευτέρα διοργανώνουν συλλαλητήρια,σε Γιάννενα Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, αναμένεται να έχουν και νέα συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς για να επιλυθεί το οικονομικό τους θέμα.

Τέρμα στη φημολογία ότι ενδέχεται να αναθεωρήσει τη στάση της και να θέσει υποψηφιότητα στο συνέδριο, έθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μαζί με τον Στέφανο Μάνο δήλωσαν,μετά την πολύωρη συνάντηση τους με τον Γιώργο Σουφλιά,ότι στηρίζουν την υποψηφιοτητά του και ότι το μέτωπο των τριών είναι αρραγές.Η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι συνεπής στα λόγια και στις πράξεις της, ενώ ο Στέφανος Μάνος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις με τον κ. Σουφλιά, ως προς το καταστατικό,αλλά υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία στα βασικά ζητήματα.Την ίδια ώρα βουλευτές και στελέχη των τριών πλευρών εξορμούν στην επαρχία για καταμέτρηση των δυνάμεων.Ο κ. Σουφλιάς θα μιλήσει τη Δευτέρα σε συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ και αύριο θα περιοδεύσει στην Αιτωλοακαρνανία. Ο Κώστας Καραμανλής μιλάει απόψε στη Χαλκίδα και αύριο στην Πάτρα, ενώ ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης που επισκέφθηκε την Κέρκυρα εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά ο κ.Καραμανλής θα θέσει υποψηφιότητα.

Δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν τα ξημερώματα στο Ηράκλειο Κρήτης,χωρίς θύματα.Ο πρώτος είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του επιχειρηματία Γιώργου Σουλιδάκη και ο δεύτερος σε μπάρ που ανήκει στο Γιώργο Χνάρη.Η αστυνομία αποδίδει τις εκρήξεις σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.Την ίδια ώρα συνεχίζονται με μυστικότητα,οι έρευνες για τη βομβιστική επίθεση με στόχο το διευθυντή της ασφάλειας και θύμα τη συζυγό του,που ακρωτηριάστηκε το ένα της πόδι.

Ζημιές σε τουλάχιστον είκοσι σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, προκάλεσε φορτηγό αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια τρελής πορείας του,αφού ο οδηγός του ήταν μεθυσμένος. Το περιστατικό έγινε στην περιοχή του Γαλατσίου και η νταλίκα στην ξέφρενη κούρσα της παρέσυρε ακόμη ένα περίπτερο, ενώ ξερίζωσε δύο δένδρα.Ο οδηγός του φορτηγού Δημήτρης Κάλφας συνελήφθη.

Την κατάθεση,μέσα στο Μάρτιο, νομοσχεδίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες,ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας τους.

Ηρεμία επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά τη χθεσινή απόπειρα μαζικής απόδρασης κρατουμένων,η οποία απετράπη εν τη γεννέσει της, χάρη στην άμεση επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων και της αστυνομίας,που αναγκάσθηκαν να κάνουν χρήση διακρυγόνων.Από τις φυλακές Κασσάνδρας,όμως απέδρασαν τρείς αλλοδαποί κρατούμενοι που εργάζονταν σε χωράφι της αγροτικής φυλακής υπό την επιτήρηση σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Νέα πτώση σημειώνουν τα τραπεζικά επιτόκια,μετά την περαιτέρω υποχώρηση του πληθωρισμού. Από τη Δευτέρα τέσσερις μεγάλες τράπεζες, Εθνική, Εμπορική, Κτηματική μειώνουν κατά μισή μονάδα τα επιτόκιά τους στα δάνεια και τις καταθέσεις. Το επιτόκιο καταθέσεων μειώνεται σε 9,5% και με την αφαίρεση του φόρου το καθαρό επιτόκιο είναι 8%.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός σε αγώνα της 22-ης μέρας του πρωταθλήματος της Α' εθνικής στο ποδόσφαιρο, νίκησε στην Εδεσσα με 1-0 την τοπική ομάδα. Το γκόλ πέτυχε στο 89 ο Γιώργος Νασιόπουλος, πρώην πάικτης του Εδεσσαϊκού, που ξεκίνησε νέα καριέρα στην ομάδα του τριφυλλιού.Αύριο θα διεξαχθούν οι αγώνες: Ολυμπιακός-Απόλλων,ΑΕΚ-Καλαμάτα,Καβάλα-ΟΦΗ, Σκόντα Ξάνθη - Ηρακλής, Καστοριά - Πανηλειακός και Αρης - Ιωνικός. Τη Δευτέρα θα γίνει ο αγώνας Αθηναϊκού - ΠΑΟΚ.

Σε αγώνες της 21-ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Περιστέρι-Λάρισα 95-77 Ηρακλής-Πειραϊκός 59-54 Απόλλων Πατρών-ΠΑΟΚ 66-70 Αρης-ΒΑΟ 92-65 Παπάγου-ΑΕΚ 73-72 Αύριο θα γίνουν οι αγώνες Ολυμπιακού - Σπόρτιγκ και Παναθηναϊκού - Πανιωνίου.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 267,42 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 433,09, λίρα Κύπρου προς 529,98, γαλλικό φράγκο προς 46,93, ελβετικό φράγκο προς 181,35, γερμανικό μάρκο προς 158,52,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,03, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,78 και την ECU προς 307,59 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αιθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ οι θυελλώδεις βορειάδες θα εξασθενήσουν και στα Δυτικά θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα Ανατολικά μέχρι ισχυροί.Η Θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί -3 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά -1 με 18 και στα νησιά 5 με 15 βαθμούς.Αίθριο καιρό,ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 3 με 16 και 0 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 22 February 1997 - 19:00:55 UTC