Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιμένουν Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία στο Συμβούλιο Σύνδεσης Κοινότητας - Τουρκίας. Αντιδρά έντονα η ελληνική πλευρά.

Θα επαναδιεκδικήσει την αρχηγία, ο Μιλτιάδης Εβερτ. Ομιλία του Γιώργου Σουφλιά στο Σπόρτιγκ. Μέχρι το Σάββατο ξεκαθαρίζει τη θέση του και ο Κώστας Καραμανλής.

Εκκληση της κυβέρνησης προς τους καθηγητές να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και δέσμευση ότι ισχύουν οι αποδοχές που ανακοινώθηκαν. Συλληλητήρια σε Γιάννενα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη.

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στο νέο μισθολόγιο που συζητείται στη βουλή.

Φυλάκιση από έξι μέχρι δώδεκα μήνες και πρόστιμο από 100.000 μέχρι 1.000.000 στους κατηγορούμενος για τις κυνομαχίες.

Εκπαιδευτικό πολεμικό αεροσκάφος ξέφυγε από την πορεία του, κατά την απογείωσή του, στη Σούδα. Σώοι οι δύο χειριστές.

Παρατείνεται για δέκα μέρες η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Συνωστισμός στις εφορίες για το έντυπο Ε9.

Δεκάδες κλεμμένα αυτοκίνητα πωλούσε τετραμελής σπείρα, που μάλιστα είχε ανοίξει έκθεση αυτοκινήτων.

Λίγη συννεφιά αύριο με πιθανότητα βροχής στα βορειοδυτικά. Ασθενείς μέχρι μέτριοι οι άνεμοι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 μέχρι 18 βαθμούς. Στους 17 η θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 15 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αγνωστο είναι μέχρι στιγμής, αν θα πραγματοποιηθεί τελικά το αυριανό συμβούλιο σύνδεσης Τουρκίας-Κοινότητας,καθώς η ελληνική πλευρά ζήτησε να απαλειφθεί από το σχετικό κείμενο της Ολλανδικής προεδρίας, η αναφορά για συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στην ενταξιακή διαδικασία της Κύπρου.Οπως δήλωσε ο κ.Γιώργος Παπανδρέου, βάση της συμφωνίας μοναδικός συνομιλητής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι η νόμιμη κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την υποψηφιοτητά του για την αρχηγία της ΝΔ,ανακοίνωσε ο Μιλτιάδης Εβερτ και σε δισέλιδη ανακοίνωση, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι θα επανεκλεγεί στο συνέδριο και δεσμεύεται να θέσει τέρμα στην εσωστρέφεια του κόμματος.Ο κ.Εβερτ περιγράφει επίσης τους έξι βασικούς άξονες του ιδεολογικού και πολιτικού του στίγματος.Ο Γιώργος Σουφλιάς, μίλησε στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, ενώ ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη θέση του μέχρι το Σάββατο.

Η ΟΛΜΕ κλιμακώνει την αντιπαραθεσή της με την κυβέρνηση και απειλεί με συνέχιση της απεργίας για έβδομη εβδομάδα.Η κυβέρνηση απηύθυνε νέα έκκληση στους καθηγητές ν'αναλογισθούν τις ευθύνες τους,αναλαμβάνοντας επίσης δέσμευση ότι ισχύουν οι αποδοχές των εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο και ότι δεν τίθεται θέμα πολιτικής επιστράτευσης.Οι καθηγητές πραγματοποίησαν συλλαλητήρια σε Ιωάννινα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη.Στο βόλο οι μαθητές έκαναν συλλαλητήριο ζητώντας να ανοίξουν τα σχολεία.

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην κυβέρνηση, για το νομοσχέδιο που αφορά το νέο μισθολόγιο και συζητείται στη Βουλή.Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ,ο κύκλος αναμέτρης κυβέρνησης-συνδικάτων δεν κλείνει, αλλά θα περάσει σε νέα φάση.Κατά τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, κ.Κουτσούκο, το μισθολόγιο οδηγεί σε μέσο ποσοστό αύξησης 7,9%, γεγονός που αποτελεί αυστηρή εφαρμογή της εισοδηματικής πολιτικής.

Ενοχοι κηρύχθηκαν από το δικαστήριο και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη διοργάνωση των κυνομαχιών στο Μακρυχώρι Ημαθίας.Το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή ενός εκ.δρχ. στους ιδιοκτήτες των σκύλων και φυλάκιση 6 μηνών και χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων στους οργανωτές των κυνομαχιών.Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-33 της Πολεμικής Αεροπορίας ξέφυγε από το διάδρομο,λόγο μηχανικής βλάβης,κατά τη φάση απογείωσής του από το αεροδρόμιο της Σούδας.Το αεροσκάφος ανεφλέγη,αλλά οι δύο χειριστές του το εγκατέλειψαν εγκαίρως, με ελαφρά εγκαύματα στα πόδια.

Παρατείνεται για δέκα μέρες η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, όλων των κατηγοριών,μετά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη συμπλήρωση του εντύπου Ε9. Ο υφυπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο το έντυπο αυτό να υποβληθεί ξεχωριστά και σε μεταγενέστερη ημερομηνία.Ο κ.Δρυς ανακοίνωσε ότι εντός του έτους θα καθιερωθεί η καταβολή όλων των συντάξεων, μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Μεγάλη κομπίνα με κλεμμένα αυτοκίνητα,αποκάλυψε η αστυνομία,που εξάρθρωσε τετραμελή σπείρα,που εδώ και δύο χρόνια τα πουλούσε, αφού πρώτα παραποιούσε τον αριθμό πλαισίου και μηχανής.Μάλιστα η σπείρα είχε ανοίξει και έκθεση αυτοκινήτων στη λεωφόρο των Σπάτων. Πρόκειται για τους Σπύρο Σάρα, Χρήστο Σταμάτη,Δημήτρη Μάζη και Γρηγόρη Θεοχαρόπουλο.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ονειρα για Ευρώπη κάνουν πλέον όλοι στον ΠΑΟΚ, μετά την σημερινή σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Αθηναϊκού με 3-2, αφού ο δικέφαλος του βορά έφθασε τους 35 βαθμούς και βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας, σε απόσταση αναπνοής από την Καβάλα που έχει 37 και τον ΟΦΗ, που είναι τέταρτος με 40 βαθμούς.Ο Αθηναϊκός εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έντονα τον κίνδυνο του υποβιβασμού, αφού βρίσκεται στην 14-η θέση με 22 βαθμούς, όσους έχει και ο Εδεσσαϊκός, ενώ η ομάδα που πέφτει αυτή την στιγμή είναι η Ξάνθη με 21 βαθμούς.

Ο Πανιώνιος σε αγώνα της 21ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β` Εθνικής κατηγορίας που έγινε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, επικράτησε 4-2 του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η αθηναϊκή ομάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 43 βαθμούς, ενώ η Καλαμαριά είναι στην 8η θέση με 31 βαθμούς, όσους και τα Τρίκαλα. Η 21η ημέρα θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση Λάρισα- Παναιτωλικός.

Στο βόλλευ διεξάγεται απόψε το ντέρμπι της 20-ης αγωνιστικής, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.Στη βαθμολογία,προηγείται ο Αρης με 36 βαθμούς και ακολουθεί η Ορεστειάδα με 35 και με έναν αγώνα λιγότερο,ο Παναθηναϊκός με 34 βαθμούς και ο Ολυμπιακός με 33.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 265,56 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 432,42, λίρα Κύπρου προς 529,27, γαλλικό φράγκο προς 46,95, ελβετικό φράγκο προς 182,00, γερμανικό μάρκο προς 158,54,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,99, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,15 και την ECU προς 307,35 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σ'ολόκληρη τη χώρα, με πιθανότητα ασθενούς βροχής στα βορειοδυτικά. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 4 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 17 και στα νησιά 9 με 18. Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 8 με 17 και 6 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 24 February 1997 - 19:00:12 UTC