Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ σε αντίδραση του ενιαίου μισθολογίου.

Σήμερα αποφασίζουν οι καθηγητές για συνέχιση της απεργίας και την ερχόμενη εβδομάδα.

Εντονότατη αντίδραση της Αθήνας σε ενδεχόμενη εμπλοκή των Τουρκοκυπρίων στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Εβερτ και Σουφλιάς και τυπικά υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ.

Παρατείνεται για 10 μέρες η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αθηναϊκού με 3-2.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εικοσιτετράωρη απεργία στο δημόσιο τομέα έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ σε αντίδραση προς το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο συζητείται απο χθες στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα συγκέντρωση έξω απο τα γραφεία της Ομοσπονδίας και θα ακολουθήσει διαδήλωση προς τη Βουλή. Σαρανταοκτάωρες κυλιόμενες απεργίες αρχίζουν απο σήμερα και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας των δήμων και κοινοτήτων της χώρας.

Παράταση της απεργίας και για την επόμενη - έβδομη κατά σειρά - εβδομάδα, φέρεται οτι προτείνει το ΔΣ της ΟΛΜΕ στις συνελεύσεις των καθηγητών, που θα γίνουν σήμερα, ενω θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απηύθυνε έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν σε διάλογο και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.Με επιστολή του ο κ. Αρσένης προς τους εκπαιδευτικούς δέχεται διάλογο μαζί τους, ο οποίος όμως δεν θα πρέπει να ειναι εφόλης της ύλης αλλά σε οριοθετημένο πλαίσιο.

Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η εμμονή της αγγλικής και της γερμανικής αντιπροσωπείας να υπάρξει στο σημερινό Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ενωσης-Κύπρου, ειδική αναφορά για τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στην ενταξιακή διαδικασία της Κύπρου στην ΕΕ. Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε λόγο για ``δόλια και εχθρική`` προς την Κύπρο συμπεριφορά στην οποία όπως τόνισε ``θα αντισταθούμε``, υπογράμμισε ότι``δεν δεχόμαστε αφέντες`` και απείλησε με βέτο στη διεύρυνση της Ε.Ε. Ο αναπληρωτης υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η Κύπρος καθίσταται όμηρος της Τουρκίας και έκανε λόγο για πολιτικό δώρο της Γερμανίας στην Αγκυρα.

Ο Μιλτιάδης Εβερτ και ο Γιώργος Σουφλιάς ειναι και τυπικά οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Εβερτ σε δισέλιδη ανακοίνωσή του, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι θα επανεκλεγεί στο συνέδριο και δεσμεύεται να θέσει τέρμα στην εσωστρέφεια του κόμματος. Ο Γιώργος Σουφλιάς μιλώντας σε ανοικτή εκδήλωση στο Σπόρτινγκ, δήλωσε οτι ειναι αποφασισμένος να φέρει την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης, να αλλάξει τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα. Βουλευτές του κόμματος ανέφεραν χθες οτι ο Κώστας Καραμανλής βρίσκεται μισό βήμα πριν απο την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Για δέκα μέρες παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, όλων των κατηγοριών, μετά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη συμπλήρωση του εντύπου Ε9. Ο υφυπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο το έντυπο αυτό να υποβληθεί ξεχωριστά και σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι εντός του έτους, θα καθιερωθεί η καταβολή όλων των συντάξεων μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

``Ονειρα`` για Ευρώπη κάνουν πλέον όλοι στον ΠΑΟΚ, μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Αθηναϊκού με 3-2, τον τελευταίο αγώνα της 22ης ημέρας της Α` Εθνικής κατηγορίας. Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη αυτή έφτασε τους 35 βαθμούς και βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας, σε απόσταση ``αναπνοής`` από την Καβάλα που έχει 37 και τον ΟΦΗ, που είναι τέταρτος με 40 βαθμούς.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 265,56 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 432,42, λίρα Κύπρου προς 529,27, γαλλικό φράγκο προς 46,95, ελβετικό φράγκο προς 182,00, γερμανικό μάρκο προς 158,54,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,99, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,15 και την ECU προς 307,35 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα σ'ολόκληρη τη χώρα, με πιθανότητα ασθενούς βροχής στα βορειοδυτικά.Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί απο 4 εως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 6 εως 17 και στα νησιά απο 9 εως 18 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 8 εως 17 και απο 6 εως 15 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 25 February 1997 - 8:00:12 UTC