Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οργισμένη αντίδραση της Αθήνας στην προσπάθεια Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας να εμπλέξουν τους Τουρκοκυπρίους στις ενταξιακές διαδικασίες της Κύπρου.

Συνεχίζει η Αγκυρα να αμφισβητεί το καθεστώς του Αιγαίου. Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση δηλώνει Τούρκος αξιωματούχος.

Νέα έκρηξη τιμών στο Χρηματιστήριο. Ο γενικός δείκτης ξεπέρασε το φράγμα των 1.400 μονάδων, σημειώνοντας άνοδο 2,98%. Ρεκόρ συναλλαγών που ξεπέρασε τα 33 δις δρχ.

Κρίσιμη και καθοριστική συνάντηση αύριο του Γεράσιμου Αρσένη με τον ΟΛΜΕ, που πρότεινε παράταση της απεργίας των καθηγητών και για έβδομη εβδομάδα.

Θέμα χρόνου η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή. Πυρετός διαβουλεύσεων στα επιτελεία των υποψηφίων.

Δεν πρόκειται να καταργηθεί το πλαφόν του 2% στις ομαδικές απολύσεις, διαβεβαιώνει ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ έξω από τη βουλή για το νέο μισθολόγιο.

Συνάντηση, αύριο, του πρωθυπουργού με τους αγρότες της Θεσσαλίας. Το Σαββατοκύριακο θα επισκεφθεί την περιοχή.

Βαρειές καμπάνες κάθειρξης 9,5 χρόνων και πρόστιμο 10 εκατ.δρχ. επέβαλε το δικαστήριο της Μυτιλήνης σε δύο Τούρκους δουλέμπορους.

Λίγες νεφώσεις αύριο σ'ολόκληρη τη χώρα, ασθενείς μέχρι μέτριοι οι άνεμοι, άνοδος της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί από 4 μέχρι 19 βαθμούς. Στους 18 βαθμούς το θερμόμετρο στην Αθήνα, στους 16 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε διπλωματική αντεπίθεση προχωρά η Αθήνα,η οποία απέρριψε κατηγορηματικά την προσπάθεια Γερμανίας,Γαλλίας και Βρετανίας να εμπλέξουν τους Τουρκοκύπριους στις διαδικασίες ένταξης της Κύπρου στην Κοινότητα.Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της άφησε να εννοηθεί ότι η Αθήνα θα μπλοκάρει τη διεύρυνση της κοινότητας προς ανατολάς, αν οι εταίροι μας επιμείνουν στις θέσεις τους. Παράλληλα συνδύασε την κίνηση αυτή με τις επιθυμίες κάποιων εταίρων να αρχίσει διάλογος μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας.

Συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, που επαναλαμβάνουν τις αμφισβητήσεις για το καθεστώς του Αιγαίου. Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Ονούρ Οϊμέν, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ότι θα πρέπει να γίνει επαδιαπραγμάτευση.Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο κ.Μητσοτάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της χώρας μας και την ανάγκη ενός μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης.

Νέα εκτίναξη σημείωσαν σήμερα οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να κλείσει, για πρώτη φορά μετά από περίπου έξι χρόνια, στις 1.407,65 μονάδες,σημείωνοντας νέα σημαντική άνοδο κατά 2,98% Χρηματιστηριακοί κύκλοι εκτιμούν ότι η ανοδική πορεία που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στο Χρηματιστήριο θα συνεχισθεί.Εκτός από τη μεγάλη σημαντική άνοδο που παρουσίασε ο γενικός δείκτης, στο Χρηματιστήριο σημειώθηκε σήμερα νέο ρεκόρ του ύψους των συναλλαγών, που ξεπέρασε τα 33 δις δρχ.

Στη νέα συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Παιδείας Αρσένης με την ΟΛΜΕ, είναι στραμμένα τα βλέμματα μαθητών και γονέων,μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας να προτείνει παράταση της απεργίας των καθηγητών και για έβδομη εβδομάδα.Οι καθηγητές φέρονται ανυποχώρητοι στα οικονομικά τους αιτήμα,ενώ η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω παροχές.Γονείς και μαθητές καλούν τις δύο πλευρές να βρουν συμβιβαστική λύση ώστε ν'ανοίξουν τα σχολεία, καθώς στενεύουν τα περιθώρια αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών.

Πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί στα επιτελεία των υποψηφίων για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ θεωρείται θέμα χρόνου η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή,που δέχεται πιέσεις να προβεί στην κίνηση αυτή το γρηγορότερο δυνατόν. Ο κ.Εβερτ μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του πυκνώνει τις επαφές με βουλευτές και στελέχη,ενώ ο Γιώργος Σουφλιάς μετά την αρχηγική του εμφάνιση στο Σπόρτινγκ θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για το καταστατικό.

Δεν πρόκειται να καταργηθεί το πλαφόν του 2% στις ομαδικές απολύσεις, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο υπουργός εργασίας,κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιάννου Παπαντωνίου,ο οποίος άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.Οι δηλώσεις του υπουργού εθνικής οικονομίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ,που έκανε λόγο για αντεργατικές κατευθύνσεις προς τους εργοδότες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή πραγματοποίησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ,εκφράζοντας την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για το μισθολόγιο η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται στην Ολομέλεια του Σώματος.

Με την πανθεσσαλική συντονιστική επιτροπή αγροτών, θα συναντηθεί αύριο το πρωί ο Πρωθυπουργός,λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ.Σημίτης θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο τους νομούς της Θεσσαλίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες.

Ποινή κάθειρξης 9,5 ετών και πρόστιμο 10 εκατ. δρχ, επέβαλε το δικαστήριο Μυτιλήνης σε καθέναν από τους δύο Τούρκους δουλέμπορους, που συνελήφθησαν, ύστερα από καταδίωξη, από άνδρς του Λιμενικού,ενώ αποβίβαζαν 19 λαθρομετανάστες σε ακτή της Λέσβου.Αλλοι τούρκοι δουλέμποροι αποβίβασαν στο Καρλόβασι της Σάμου,33 λαθρομετανάστες,οι οποίοι κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το μεγάλο αυριανό ντέρμπι γιά τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, που θα γίνει στο στάδιο Καραϊσκάκη, επικεντρώνει το αγωνιστικό ενδιαφέρον της εβδομάδας, τόσο γιατι το ρευστό 2-1 της Νέας Φιλαδέλφειας δίνει περιθώρια πρόκρισης και γιά τις δύο ομάδες, όσο και επειδή πρόκειται γιά την πρώτη αναμέτρηση Ολυμπιακού και ΑΕΚ στο στάδιο Καραϊσκάκη, μετά την βεντέτα που άνοιξε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, που έγιναν στο Νίκος Γκούμας, το πρώτο γιά το πρωτάθλημα και το δεύτερο γιά το Κύπελλο, αφού η Ενωση αναδείχθηκε νικήτρια και στα δύο.

Χωρίς τους Αγγελο Κορωνιό και Γιώργο Καράγκουτη, αναχώρησε για τη Γεωργία, η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, η οποία αύριο στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας ημέρας για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ `97, θα αντιμετωπίσει στην Τιφλίδα το αντίστοιχο συγκρότημα της χώρας αυτής. Η παραμονή του πλέϊμέϊκερ του Περιστερίου στην Αθήνα, αποφασίστηκε μετά από δική του επιθυμία, αφού η γυναίκα του είναι ετοιμόγεννη, ενώ ο Καράγκουτης ζήτησε να μείνει εκτός αποστολής για ψυχολογικούς λόγους.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 264,98 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 433,94, λίρα Κύπρου προς 528,77, γαλλικό φράγκο προς 46,88, ελβετικό φράγκο προς 181,48, γερμανικό μάρκο προς 158,16,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,90, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,22 και την ECU προς 307,16 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα ασθενούς βροχής στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 4 με 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 19 και στα νησιά 9 με 18 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 18 και 6 με 16 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 25 February 1997 - 19:00:26 UTC