Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη συνέχιση της απεργίας τους και την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι καθηγητές.

Οργανωμένο σχέδιο αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας αποτελούν χάρτες που μοιράζουν Τούρκοι στρατηγοί, δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Τη βούληση της κυβέρνησης για διάλογο με τους αγρότες εξεδήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Θέμα ωρών η ανακοίνωση απο τον Κώστα Καραμανλή της πρόθεσής του να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ.

Το απόγευμα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ υπο την προεδρία του Κώστα Σημίτη.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ προκρίθηκαν στον τελικό του κυπέλου Ελλάδας.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τη συνέχιση της απεργίας τους για 7η κατα σειρά εβδομάδα αποφάσισε αργά χθες το βράδυ η γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών, ενω ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ζήτησε νέα συνάντηση για σήμερα με τον υπουργό Παιδείας, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος επι των οικονομικών διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς τη Βουλή.

Θρασύτατη πρόκληση εκ μέρους της Τουρκίας και ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τους χάρτες, που μοιράζουν τούρκοι στρατηγοί. Αποσταθεροποιητικό παράγοντα, που αμφισβητεί το στάτους κβο στο Αιγαίο, χαρακτήρισε την Τουρκία ο Ακης Τσοχατζόπουλος, τονίζοντας οτι παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης και το διεθνές δίκαιο. Παράλληλα, σωρεία παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου σημειώθηκε απο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία αναχαιτίστηκαν απο ελληνικά μαχητικά.

Τη βούληση της κυβέρνησης για διάλογο με τους αγρότες εξεδήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στους εκπροσώπους των Συντονιστικών Επιτροπών Αγροτών, με τους οποίους συναντήθηκε χθες. Τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών δήλωσαν οτι στις 16 Μαρτίου στο Κιλελέρ, θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών της Θεσσαλιας, μετά τις συνομιλίες, που ειχαν με τον Πρωθυπουργό, οι οποίες - όπως ειπαν - κατέληξαν σε αποτυχία.Στους νομούς της Θεσσαλίας θα περιοδεύσει Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα ο κ.Σημίτης.

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση από τον Κώστα Καραμανλή της πρόθεσής του να διεκδικήσει την ηγεσία της Νεας Δημοκρατιας. Ο Γιώργος Σουφλιάς θα παρουσιάσει το μεσημέρι τις προτάσεις του για αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος. Ο κ. Εβερτ συνεχίζει τις επαφές του, ενόψει της προσυνεδριακής διάσκεψης, που θα γίνει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Ο κοινωνικός διάλογος, είναι το αντικείμενο της απογευματινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του κινήματος Κ. Σημίτη.Το μεσημέρι, θα συνεδριάσει και η Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος η οποία θα ασχοληθεί με την πορεία ανασυγκρότησης και την εκτίμηση των αποτελεσμάτων της πρόσφατης συνόδου του οργάνου.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ και ο Παναθηναικός προκρίθηκαν στον τελικό τού κυπέλλου Ελλάδας.Στο στάδιο Καραϊσκάκη, η ``ένωση`` νίκησε 1-0 τούς ερυθρόλευκους, τούς οποίους είχε κερδίσει καί στο πρώτο ματς με 2-1, ενω ο Παναθηναϊκός, απέκλεισε την Παναχαϊκή, αφού νίκησε στην Πάτρα με 4-0 ενώ είχε επικρατήσει και στο πρώτο παιχνίδι με 3-0.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, προκρίθηκε στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1997, αφού στον τελευταίο προκριματικό αγώνα, νίκησε 65-61 την αντίστοιχη της Γεωργίας.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 264,43 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 433,29, λίρα Κύπρου προς 528,38, γαλλικό φράγκο προς 46,83, ελβετικό φράγκο προς 180,77, γερμανικό μάρκο προς 158,07,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,86, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,28 και την ECU προς 306,73 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός, με σποραδικές βροχές που από το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 4 εως 15 βαθμούς, στα δυτικά απο 8 εως 17 και στην υπόλοιπη χώρα απο 6 εως 20 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή προς το βράδυ, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 7 εως 19 και απο 5 εως 15 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 27 February 1997 - 8:00:18 UTC