Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Βόλο σήμερα ο Πρωθυπουργός. Αυστηρή προειδοποίηση έστειλε χθες στην Τουρκία.

Ολοκληρώνεται στη Θεσσαλονίκη η προσυνεδριακή συνεδιάσκεψη της Ν.Δ.

Πρώτος στις προτιμήσεις των νεοδημοκρατών ο Κώστας Καραμανλής και στο σύνολο των ψηφοφόρων ο Γιώργος Σουφλιάς.

Στην εβδομη εβδομάδα εισέρχεται η απεργία των καθηγητών.

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τη Μαγνησία επισκέπτεται σήμερα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στη Θεσσαλία, ο Πρωθυπουργος, Κώστας Σημίτης συνοδευόμενος από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο. Μιλώντας χθες στην έδρα της πρώτης στρατιάς στη Λάρισας έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία να εγκαταλείψει τα ανιστόρητα οράματα αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ο κ. Σημίτης κατήγγειλε την Αγκυρα ότι έχει μεταβληθεί στο μεγαλύτερο παράγοντα αποσταθεροποίησης καθώς και ότι καταβάλλει ωμή προσπάθεια αναθεώρησης των διεθνών συνθηκών που προσδιορίζουν το στάτους κβο της περιοχής.

Ολοκληρώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι διήμερες εργασίες της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας. Οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας πραγματοποίησαν χθες ηγετικές εμφανίσεις από το βήμα της συνδιάσκεψης.Ο κ.Εβερτ εμφανίστηκε εσωκομματικά ενωτικός αλλά και έντονα επικριτικός κατά της κυβέρνησης. Ο κ.Σουφλιάς είπε ότι το συνέδριο αποτελεί σταθμό στη βαθιά κρίση και τις πολύχρονες διαμάχες που βασανίζουν την παράταξη.Η εκμετάλλευση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της Ν.Δ, θα βοηθήσει τη χώρα να κάνει άλμα προς τα εμπρός, ήταν η πρόταση του Κώστα Καραμανλή. Τέσσερις ιδεολογικές εφαρμογές για το πρόγραμμα της ΝΔ πρότεινε στην ομιλία του ο εκ των υποψηφίων Βύρων Πολύδωρας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τηλεφωνικής δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία ICAP σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και δημοσιεύει ο ΤΥΠΟΣ της Κυριακής, στους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας η υποψηφιότητα Κώστα Καραμανλή προηγείται με 36,9% έναντι 27,8% του Γιώργου Σουφλιά, 20,5% του Μιλτιάδη Εβερτ και 6,3% του Βύρωνα Πολύδωρα. Στο σύνολο όμως των ερωτηθέντων ο κ.Σουφλιάς προηγείται με ποσοστό 25% έναντι 23,9% του κ.Καραμανλή, 14% του κ.Εβερτ και 7,6% του κ.Πολύδωρα.

Στην έβδομη εβδομάδα εισέρχεται από αύριο η απεργία των καθηγητών ενώ εντείνεται η αγωνία γονέων και μαθητών για το κατά πόσο είναι πλέον εφικτό να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες. Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Ανθόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει σαφείς ενδείξεις για επικείμενη λύση της απεργίας. Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας γονέων Αττικής κάλεσαν τους καθηγητές και την κυβέρνηση να καθήσουν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να βρεθεί λύση και να ανοίξουν τα σχολεία. Αύριο το απόγευμα συνεδριάζει και πάλι το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Επετράπη το πρωί ο απόπλους των πλοίων από τον Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, που είχε απαγορευθεί από χθες, λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής που επικρατούσε στα πελάγη.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του ντέρμπι για την 22-η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, αφού νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό με 70-69 και έται πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους Πειραιώτες. Σήμερα ο αγώνας Λάρισας- Παναθηναϊκού.

Η Καλαμάτα και η Ξάνθη σε αγώνα της 23-ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, αναδείχθηκαν ισόπαλες 2- 2.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 268,686 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 437,447, λίρα Κύπρου προς 529,681, γαλλικό φράγκο προς 47,072, ελβετικό φράγκο προς 181,856, γερμανικό μάρκο προς 158,722, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15, 939,τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 223,004 και την ECU προς 308,012 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Υφεση θα παρουσιάσει σήμερα η κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ειδικότερα στα δυτικά και βόρεια καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέτριοι έως ισχυροί, στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 12 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 16 και στην υπόλοιπη χώρα από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 2 March 1997 - 9:00:51 UTC