Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη νότιο Αλβανία.

Το αλβανικό στη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών.

Συνέχιση της απεργίας και για 8η εβδομάδα αποφάσισαν οι καθηγητές.

Συναντώνται σήμερα οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ.

Απαλλακτικό το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ για τον Διονύση Λιβανό. Η ΝΔ ζήτησε την παραπομπή και της Βάσως Παπανδρέου.

Με σκορ 77-73 νίκησε ο Αρης την ιταλική Μπενετον Τρεβίζο.

Σήμερα ο αγώνας ποδοσφαίρου της ΑΕΚ με την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκτός ελέγχου ειναι η κατάσταση στη νότια Αλβανία, όπου χθες στη σύγκρουση στρατού και διαδηλωτών στο Δέλβινο υπήρξαν 2 νεκροί και δέκα τραυματίες. Στους Αγίους Σαράντα οι διαδηλωτές εχουν στήσει οδοφράγματα και περιφρουρούν τους δρόμους που επικοινωνούν με το Δέλβινο. Απο τους διαδηλωτές ελέγχεται η κατάσταση στο Τεπελένι, στη γειτονική Μεμαλία και ο δρόμος απο την Αυλώνα μέχρι το Φιέρι. Ο Σαλί Μπερίσα, πρότεινε χθες να μειωθεί η διάρκεια ωρών απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ στα Τίρανα αναπτύχθηκε μια νέα πρωτοβουλία διαλόγου μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και της κυβέρνησης με αίτημα την αναστολή του στρατιωτικού νόμου και την παροχή αμνηστίας προς όλους τους οπλισμένους, εκτός απο εκείνους, που διέπραξαν εγκλήματα.

Η κατάσταση στην Αλβανία πρόκειται να συζητηθεί κατά τη σημερινή συνάντηση, που θα έχει ο κ. Σημίτης με τον προεδρεύοντα του συμβουλίου υπουργών Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών, Χανς Βαν Μίρλο, ο οποίος αύριο θα μεταβεί στα Τίρανα. Την πραγματοποίηση συνάντησης ολων των Αλβανών πολιτικών στην Ελλάδα με στόχο την εξεύρεση λύσης, πρότεινε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, απο την Ουάσιγκτον, ο οποίος σήμερα συναντάται με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Μαντλίν Ολμπράϊτ. Στις Βρυξέλλες συγκαλείται σήμερα η ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών της Ε.Ε. για να συζητήσει την κρίση στην Αλβανία και να προτείνει μέτρα εκτόνωσής της.

Την συνέχιση της απεργίας και την ερχόμενη,όγδοη κατά σειρά, εβδομάδα, αποφάσισαν οι σύλλογοι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών. Οι καθηγητές ζητούν παράλληλα νέα συνάντηση και διάλογο με τον υπουργό Παιδείας, αλλά η κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο διαλόγου όσο τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Η συνέχιση της απεργίας για όγδοη εβδομάδα δημιουργεί νέα προβλήματα και το επικρατέστερο σενάριο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών είναι η παράταση του σχολικού έτους, η μετάθεση των γενικών εξετάσεων, η περικοπή των αργιών και των πενθήμερων εκδρομών.

Συναντώνται σήμερα στις 11 πρίν το μεσημέρι, οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας για να συζητήσουν τις αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος.Τα επιτελεία τους, χθές επιδόθηκαν σε μάχη εντυπώσεων,μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στις 71 Νομαρχιακές της Ν.Δ σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη 1.309 αντιπροσώπων στο Συνέδριο του κόμματος. Τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα γίνουν γνωστά μετά την επικύρωση τους από την αρμόδια εφορευτική επιτροπή.

Απαλλακτικό οριστικά είναι το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ για τον πρώην υπουργό Τουρισμού Διονύση Λιβανό σχετικά με την υπόθεση του καζίνο του Φλοίσβου. Η Νέα Δημοκρατία στο πόρισμά της προτείνει την παραπομπή του Διονύση Λιβανού για τρία αδικήματα και της υπουργού Ανάπτυξης Βάσως Παπανδρέου για δύο αδικήματα. Τα άλλα κόμματα προτείνουν την παραπομπή του Διονύση Λιβανού αλλά με διαφορετικό σκεπτικό το κάθε κόμμα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη, που ωστόσο δεν τον εξασφαλίζει για τον επαναληπτικό της Ιταλίας, πέτυχε ο Αρης με 77-73 επί της Μπενετόν Τρεβίζο, σε αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κόρατς που έγινε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης. Η ελληνική ομάδα,θα πρέπει να διατηρήσει τη διαφορά των τεσσάρων πόντων για να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Με βόλτα στον Πύργο του Αϊφελ ξεκίνησε η χθεσινή ημέρα των παικτών της ΑΕΚ στο Παρίσι και ολοκληρώθηκε με απογευματινή προπόνηση στο Παρκ ντε Πρες, όπου σήμερα το βράδυ αντιμετωπίζουν την Παρί Σεν Ζερμέν στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων Ευρώπης.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 271,52 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 437,77, λίρα Κύπρου προς 531,30, γαλλικό φράγκο προς 47,00, ελβετικό φράγκο προς 182,88, γερμανικό μάρκο προς 158,57,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,91, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 223,47 και την ECU προς 308,15 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα εκτός από τα ανατολικά και νότια που θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς και στ'ανατολικά βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο μηδέν εως 15 βαθμούς, στα δυτικά απο 2 εως 18 και στην υπόλοιπη χώρα απο 3 εως 17 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 7 εως 17 και απο 3 εως 15 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 6 March 1997 - 8:01:12 UTC