Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκρυθμη η κατάσταση στην Αλβανία, ενω ανέλαβε καθήκοντα η 15μελή κυβέρνηση του Μπασκίμ Φίνο.

Εμμένει η Ελλάδα στην πολιτική επίλυση της αλβανικής κρίσης. Στα Τίρανα αύριο Πάγκαλος και Κρανιδιώτης.

Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε πιέσεις κοινωνικών ομάδων δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Αύριο θα εκδοθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, επί της προσφυγής τεσσάρων γονέων, που ζητούν να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των καθηγητών.

Επετράπη απο το πρωί ο απόπλους των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Ο Αρης προκρίθηκε στον τελικό μπάσκετ του κυπέλου Κόρατς.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Αλβανία, καθώς χθες πυροβολισμοί ακούγονταν γύρω απο τα Τίρανα. Στη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Αλβανίας, τη Σκόδρα, επεκτάθηκε το κύμα της εξέγερσης, καθώς χθες βράδυ εκατοντάδες πολίτες εισέβαλαν σε αρκετούς στρατώνες για να πάρουν οπλισμό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα.Μεταξύ των θυμάτων είναι τρείς πολίτες και ένας στρατιώτης, ενω άλλα 40 άτομα τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επιχειρήσεων από σφαίρες ή από εκρήξεις. Στο μεταξύ, κλειστό παραμένει το μοναδικό πολιτικό αεροδρόμιο της Αλβανίας στη Ρίνα των Τιράνων για λόγους ασφαλείας.

Η Ελληνική κυβέρνηση εμμένει στη θέση για πολιτική επίλυση της αλβανικής κρίσης και τη δρομολόγηση πορείας εκδημοκρατισμού της γειτονικής χώρας, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη χθεσινή του συνέντευξη. Στα Τίρανα μεταβαίνουν αύριο ο υπουργός και ο υφυπουργός Εξωτερικών, κύριοι Πάγκαλος και Κρανιδιώτης, σε μια προσπάθεια της Ελλάδας για αποφυγή της αναμέτρησης και της αιματοχυσίας στην Αλβανία.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις κοινωνικών ομάδων για οικονομικές παροχές, πέραν των προβλεπομένων από τον προϋπολογισμό, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στην πρώτη εφόλης της ύλης ραδιοτηλεοπτική συνεντευξή του, έξι μήνες μετά τις εκλογές. Δεν κυβερνάμε για μια απλή διαχείρηση των προβλημάτων, αλλά για να οδηγήσουμε τη χώρα στην ευρωπαϊκή πορεία, τόνισε ο κ. Σημίτης, και παραδέχθηκε ότι υπάρχει υστέρηση στην απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων.

Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τόνισε ότι δεν υπάρχει αλλαγή πλεύσης στην κυβερνητική πολιτική, σημείωσε ότι η χώρα μας επιδιώκει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και επανέλαβε ότι δεν αρνούμαστε το διάλογο, με την προϋπόθεση όμως ότι η Τουρκία θα σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες. Για το Σκοπιανό, προέβλεψε ότι φτάνει στο τέλος της η διαπραγμάτευση στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ενώ για το Κυπριακό είπε ότι επιδιώκουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του προβλήματος.

Αύριο αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, επί της προσφυγής τεσσάρων γονέων, που ζητούν να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των καθηγητών.Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το βράδυ, ενω αύριο θα συνέλθουν οι καθηγητές σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να αποφασίσουν για παράταση της απεργίας και για την ερχόμενη, 9η κατα σειρά, εβδομάδα.

Επετράπη απο τις 6 σημερα το πρωί ο απόπλους των επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών. Κανονικά εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια σε όλες τις πορθμειακές γραμμές της χώρας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Κόρατς πήρε ο Αρης. Στον επαναληπτικό αγώνα με την Μπενετόν Τρεβίζο, που έγινε στην Ιταλία,η Ελληνική ομάδα κατάφερε να υπερασπιστεί την διαφορά των τεσσάρων πόντων με την οποία είχε επικρατήσει στην Θεσσαλονίκη, αφού έχασε με 87-86 στην παράταση.Ετσι, στον τελικό του Κυπέλλου Κόρατς θα έχουμε μία ακόμη ``Ελληνοτουρκική μάχη``,αφού ο Αρης θα αντιμετωπίσει την Τόφας της Προύσας, πρώτα στη Θεσσαλονίκη 26 Μαρτίου και στη συνέχεια εκτός έδρας στις 2 Απριλίου.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 270,79 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 430,86, λίρα Κύπρου προς 531,30, γαλλικό φράγκο προς 47,05, ελβετικό φράγκο προς 183,68, γερμανικό μάρκο προς 158,70,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,94, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 220,70 και την ECU προς 308,16 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τ'ανατολικά και νότια όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές, αλλά κι εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί απο -2 εως 14 βαθμούς, στα δυτικά απο 2 εως 19 και στην υπόλοιπη χώρα απο 4 εως 16 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 6 εως 15 και απο 2 εως 13 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 13 March 1997 - 9:00:25 UTC