Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Σουφλιάς διεκδικούν τη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας σε νέα ψηφοφορία.

Περιοδεία σ'όλες τις βαλκανικές χώρες θα πραγματοποιήσει στο άμεσο μέλλον ο πρωθυπουργός.

Καλύπτει ο Μπασκίμ Φίνο τον υπουργό Εξωτερικών για το διάβημα σχετικά με την επίσκεψη Κρανιδιώτη.

Χαμηλώνουν τους τόνους οι εκπρόσωποι του Νότου που ζητούν τώρα την αντικατάσταση του Μπερίσα με προεδρικό συμβούλιο.

Μέχρι τις 6 Ιουνίου τα μαθήματα στα σχολεία, μέχρι τις 20 του μηνός θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις. Αρχίζουν στις 25 Ιουνίου οι γενικές εξετάσεις.

Δεν ανησυχούν οι σεισμολόγοι από τη δόνηση των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ βόρεια της Αλονήσου. Σεισμός το πρωί και στον κόλπο Μεραμβέλου στο Λασίθι.

Εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων ζήτησε ο Γιάννος Παπαντωνίου από τα μέλη του ΣΔΟΕ.

Κηδεύτηκε από το Α'Νεκροταφείο ο Ανδρέας Λεντάκης.

Αυξάνονται κατά 8% οι συντάξεις του ΤΕΒΕ.

Νεφώσεις, αύριο, με ασθενείς βροχές,χιόνια στα ορεινά, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Μέτριοι ως πολύ ισχυροί βοριάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 ως 13 βαθμούς Κελσίου. Στους 10 βαθμούς το θερμόμετρο στην Αθήνα, στους 8 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Σουφλιάς θα διεκδικήσουν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, σε δεύτερη ψηφοφορία, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κ.Καραμανλής συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο 1.408 ψήφους, ο κ.Σουφλιάς 1.055, ο κ.Εβερτ 876 και ο κ.Πολύδωρας 118. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται να ανακοινωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες

Περιοδεία σ'όλες τις βαλκανικές χώρες πρόκειται να κάνει στο άμεσο μέλλον ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Βουκουρέστι. Αναφερόμενος στο Αλβανικό, ο κ.Σημίτης τόνισε ότι η Αθήνα δεν έχει ζητήσει ποτέ την παραίτηση Μπερίσα και πρόσθεσε ότι η χώρα μας τάσσεται υπέρ της πολιτικής λύσης με τη συμμετοχή και του προέδρου της Αλβανίας.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Μπασκίμ Φίνο κάλυψε με συνέντευξή του στο BBC τον υπουργό Εξωτερικών για το διάβημά προς την Ελλάδα σχετικά με την επίσκεψη Κρανιδιώτη στον αλβανικό νότο. Ο κ.Φίνο παραδέχθηκε ότι είχε ενημερωθεί από τον κ.Κρανιδιώτη για την επίσκεψή,υποστήριξε όμως ότι η συζήτησή ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα και ότι δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση.Ο κ.Κρανιδιώτης δήλωσε ότι στην αλβανική κυβέρνηση υπάρχουν φωνές που βλέπουν με δυσπιστία την ελληνική προσπάθεια και πρόσθεσε ότι ο πρεσβευτής έχει διαμαρτυρηθεί για τη στάση των Τιράνων.

Εστάλη στα γυμνάσια και λύκεια η εγκύκλιος με τα μέτρα αναπλήρωσης της διδακτέας ύλης που χάθηκε λόγω της απεργίας των καθηγητών.Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι η διδασκαλία μαθημάτων δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από την 6η Ιουνίου, και η διεξαγωγή των εξετάσεων πρέπει να έχει περατωθεί μέχρι 20 Ιουνίου. Οι γενικές εξετάσεις θα αρχίσουν στις 25 του ίδιου μήνα.Η ΟΛΜΕ διαφωνεί με τον τρόπο αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας και την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει το διοικητικό της συμβούλιο για να εξετάσει το θέμα.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Αλονήσου. Ο σεισμός έγινε αισθητός στις Σποράδες, τη Μαγνησία και την Αθήνα. Σεισμολόγοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, δήλωσαν ότι η περιοχή δεν θεωρείται ιδιαίτερης σεισμικότητας και οι κάτοικοι δεν πρέπει να ανησυχούν. Σεισμή δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε και στην Κρήτη. Το επίκεντρο εντοπίζεται στον κόλπο Μεραμβέλου του νομού Λασιθίου.

Μήνυμα για συνεχείς φορολογικούς ελέγχους με στόχο τη μεγάλη και επώνυμη φοροδιαφυγή από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, απηύθνε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, μιλώντας στα στελέχη του ΣΔΟΕ. Ο κ.Παπαντωνίου επισκέφθηκε μεγάλη εφορία της Αθήνας όπου τόνισε ότι οι επικεφαλής των εφοριών θα κριθούν με βάση την αποτελεσματικότητά τους και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες φορολογικές ρυθμίσεις.

Αυξάνονται κατά 8% απο 1/1/97 οι συντάξεις που καταβάλλει το ΤΕΒΕ. Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τα κατώτατα όρια συντάξεων καθορίζονται σε 86.770 δρχ. το μήνα για τις συντάξεις γήρατος και αναπηρίας και σε 72.886 δρχ. το μήνα για τις συντάξεις λόγω θανάτου. Για το τμήμα σύνταξης άνω του ακαθαρίστου ποσού των 280.000 δρχ. δεν θα χορηγηθεί αύξηση.

Παρουσία πολιτικών προσωπικοτήτων, αλλά και απλών πολιτών,κηδεύθηκε από το Α'Νεκροταφείο Αθηνών, ο Ανδρέας Λεντάκης. Ο εκλιπών που ήταν σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα, πέθανε σε ηλικία 63 χρόνων, από ανακοπή της καρδιάς.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,44, γαλλικό φράγκο προς 47,26, λίρα Αγγλίας προς 430,24, ελβετικό φράγκο προς 184,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,94, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,44, τη λίρα Κύπρου προς 533,02 και την ECU προς 309,16 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα, τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -3 με 8 βαθμούς, στα δυτικά μηδέν με 13 και στις υπόλοιπες περιοχές 4 με 11 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με πιθανότητα βροχής το πρωί, μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 5 με 10 και 4 με 8 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 21 March 1997 - 18:00:19 UTC