Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,22/03/1997 (ΑΠΕ)


  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζονται οι εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ.Αύριο η ψηφοφορία για την εκλογή των νέων μελών της κεντρικής επιτροπής.

Για ένα νέο ξεκίνημα, έκανε λόγο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Δηλώσεις και μηνύματα συμπαράστασης προς τον νέο πρόεδρο, από τους Μιλτιάδης Εβερτ, Γιώργο Σουφλιά και Βύρωνα Πολύδωρα.

Θα πράξω το καθήκον μου, δηλώνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δεν θα αποχωρήσω από το κόμμα αποφασηνίζει ο Στέφανος Μάνος, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε οτι όλοι πάλαιψαν για το συνέδριο.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Κώστα Σημίτη, δεν θα διαφοροποιηθεί η γραμμή του κόμματος, δηλώνει η Αλέκα Παπαρήγα, για κρίση φυσιογνωμίας της ΝΔ, κάνει λόγο ο Συνασπισμός.

Περιοδεία σε όλες τις βαλκανικές χώρες και τα Σκόπια, θα πραγματοποιήσει στο άμεσο μέλλον ο Κώστας Σημίτης.

Την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας, επισκέπτεται την Τετάρτη ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται τρίχρονο αγοράκι, το οποίο κακοποιήθηκε από τους γονείς του μετά από καυγά.

To κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης στο πόλο κατέκτησε η ομάδα της Βουλιαγμένης.

Τοπικές βροχές και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Στην Αθήνα θα είναι από 4 έως 10 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη 3 με 8 βαθμούς Κελσίου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με συζήτηση για τις καταστατικές αλλαγές και το πρόγραμμα, συνεχίστηκαν οι εργασίες του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αύριο θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή των νέων μελών της κεντρικής επιτροπής. Στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του κόμματος, ο Κώστας Καραμανλής έκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα, τονίζοντας ότι πρέπει να ανταποκριθούμε και να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο έργο για μια εθνική αναγέννηση. Η κυβερνητική πολιτική, τόνισε, αδυνατεί να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα και η Ελλάδα, πρόσθεσε, πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής και όχι ουραγός στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Νωρίτερα μίλησαν οι άλλοι τρείς υποψήφιοι αντίπαλοί του για την ηγεσία του κόμματος. Ο Μιλτιάδης Εβερτ υποστήριξε οτι όλοι πρέπει να στηρίξουν το νέο Πρόεδρο και σ'αυτή την στήριξη, τόνισε, δεν χωράει περίοδος χάριτος. Ο Βύρων Πολύδωρας είπε ότι θα αγωνιστεί για να γίνει σύντομα ο Κώστας Καραμανλής πρωθυπουργός της Ελλάδας.Τέλος, ο Γιώργος Σουφλιάς τόνισε ότι σέβεται το αποτέλεσμα, προσθέτοντας οτι θα συνεχίσει να κάνει αυτό που έκανε, να αγωνίζεται για τους κανόνες, τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης παράταξης.

Καλή επιτυχία,ευχήθηκε στον νέο αρχηγό,ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενώ ερωτηθείς για το τί θα κάνει στο εξής, τόνισε ότι θα κάνει πάντα το καθήκον του, όπως το έκανε μέχρι σήμερα.Ο Στέφανος Μάνος μίλησε για μεγάλη νίκη του κ. Καραμανλή και απαντώντας σε ερώτηση αν θα αποχωρήσει απο τη Νέα Δημοκρατία απάντησε αρνητικά.Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι παλέψαμε για το συνέδριο που εξέλεξε τον Κώστα Καραμανλή.Σε ανακοίνωση του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής,τονίζει ότι ορισμένα μέλη της φρουράς του που μετέβησαν στο συνέδριο, μετέβησαν με δική τους πρωτοβουλία και εν αγνοία του.

Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον κ. Καραμανλή, με το οποίο εύχεται επιτυχία στο έργο του, που όπως σημειώνει, έχει τόση σημασία για τον τόπο. Σχολιάζοντας την εκλογή του κ. Καραμανλή, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, τόνισε ότι η διαδικασία του συνεδρίου αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τον τόπο και το πολιτικό σύστημα. Απαντώντας σε ερώτηση αν ο κ. Καραμανλής είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για την κυβέρνηση, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι αυτό θα κριθεί στην πράξη και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προέβλεψε ότι δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί απο εδώ και μπρός η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας,η οποία, όπως είπε, είναι δεδομένη. Τέλος, ο Συνασπισμός τονίζει ότι ο Κώστας Καραμανλής κληρονομεί ένα κόμμα που μαστίζεται απο την πολύχρονη κρίση φυσιογνωμίας.

Περιοδεία σε όλες τις βαλκανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των Σκοπίων, θα πραγματοποιήσει στο άμεσο μέλλον, ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος από το Βουκουρέστι τάχθηκε υπέρ μιας πολιτικής λύσης για την κρίση στην Αλβανία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε την απομάκρυνση του Σαλί Μπερίσα. Στο μεταξύ τη συνδρομή του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας ζήτησε η αλβανική κυβέρνηση, με στόχο την ανασυγκρότηση του στρατού της.

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού,Νίκος Κωνσταντόπουλος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός του θα επισκεφθεί την ερχόμενη Πέμπτη, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.Ο Κωνσταντόπουλος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο, κ. Γκλιγκόροφ, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας αυτής.

Νέο κρούσμα κακοποίησης ανηλίκου. Στο Περιστέρι συνελήφθη ο Γιώργος Αλαφούζος, 39 ετών και η Σμαράγδα Θαλασσινού, 29 ετών, γιατί μετά απο καυγά, χτύπησαν και κακοποίησαν το 3χρονο εξώγαμο αγοράκι τους. Το νήπιο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε μώλωπες με εκδορές και κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του. Εναντίον του ζευγαριού σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Μνημόσυνο για τον Ανδρέα Παπανδρέου θα ψαλεί αύριο στις 11 το πρωί στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, καθώς συμπληρώνονται 9 μήνες απο το θάνατό του.

Βόμβα μολότωφ έριξαν άγνωστοι τα ξημερώματα στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Δεριγνύ στην Αθήνα. Από την πυρκαγιά που ξέσπασε προκλήθηκαν στο υποκατάστημα ζημιές που ανέρχονται στα 7 εκατομμύρια δραχμές.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ελληνική υδατοσφαίριση πανηγυρίζει. Η ομάδα ανδρών της Βουλιαγμένης, αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης, αφού νίκησε στον επαναληπτικό τελικό, που έγινε στο κλειστό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων 7-6 την ιταλική Ρόμα. Στον πρώτο αγώνα οι ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 9-9. Ετσι η Βουλιαγμένη έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο. Τα επτάλεπτα: 3-1,1-1,3-4,0-0. Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Αφρουδάκης 3, Ψύχος 2, Κουτσογιάννης και Λοράντος.

Στον πάγκο της ΑΕΚ θα παραμείνει μέχρι το τέλος της περιόδου, ο Πέτρος Ραβούσης. Η δήλωση αυτή επέδρασε θετικά στους οπαδούς της ΑΕΚ, που είχαν συγκεντρωθεί με απειλητικές διαθέσεις στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του έκπτωτου προέδρου Μιχάλη Τροχανά. Οι οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με συνθήματα κατά του κ. Τροχανά και υπέρ του Ραβούση, ενώ στράφηκαν και κατά του Στράτου Γιδόπουλου, ο οποίος τους ζήτησε να αποχωρήσουν για να γίνει προπόνηση. Απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο που δεν είχε συνέχεια μετά από την επέμβαση ψυχραιμοτέρων.

Ολοκληρώθηκε η 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος για την Α1 εθνική κατηγορία μπάσκετ στην κανονική περίοδο. Τα αποτελέσματα οδήγησαν στα πλέι- όφ Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Περιστέρι, ενω υποβιβάζονται Πειραϊκός και ΒΑΟ. Τα αποτελέσματα έχουνώς εξής: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 58-62 ΑΕΚ - Απόλλων Πατρών 86-54 Ηρακλής - Παπάγου 70-74 Πειραϊκός - Αρης 69- 61 Λάρισα - ΒΑΟ 74-55 Πανιώνιος - Σπόρτιγκ 73-88 Περιστέρι - Παναθηναϊκός 62-57 Στην πρώτη φάση των πλέι οφ, που θ' αρχίσουν 4 Απριλίου, θα παίξουν: Αρης - Λάρισα, ΠΑΟΚ - Ηρακλής, Παπάγου - Σπόρτιγκ, Πανιώνιος - Απόλλων Πατρών.

Ο Ιωνικός, σε αγώνα της 26ης ημέρας, για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο γήπεδο της Νεάπολης, νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ. Ετσι τώρα ο Ιωνικός ανέβηκε στην 8η θέση της κατάταξης με 36 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην 5η με 44 και προηγείται ο Ολυμπιακός με 61 βαθμούς.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,44, γαλλικό φράγκο προς 47,26, λίρα Αγγλίας προς 430,24, ελβετικό φράγκο προς 184,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,94, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,44, τη λίρα Κύπρου προς 533,02 και την ECU προς 309,16 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν αύριο. Αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα με ασθενείς βροχές και χιόνια στα ορεινά προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχής ίσως και χιονιού στην Πάρνηθα, ανέμους βόρειους μέτριους και θερμοκρασία 4 με 10 θα έχει αύριο η Αθήνα. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, άνεμοι βόρειοι μέτριοι και θερμοκρασία 3 με 8 βαθμούς.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 22 March 1997 - 20:00:14 UTC