Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/03/1997 (ΑΠΕ)


  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξελέγη η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία κυριαρχεί η πλευρά Καραμανλή - Εβερτ.

Το αλβανικό θα απασχολήσει τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σήμερα η μαθητική παρέλαση και αύριο η στρατιωτική στον εορτασμό για την 25η Μαρτίου.

Οι σχέσεις ΕΕ με την Τουρκία στο συμβούλιο υπουργών γενικών υποθέσεων.

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Ισόπαλη και χωρίς τέρματα ηταν η συνάντηση Αρη - Ολυμπιακού.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ οι εργασίες του 4ου συνεδρίου του κόμματος. Δυο ειναι τα βασικά χαρακτηριστικά με την ολοκλήρωση των εργασιών, πρώτον οτι οι κύριοι Καραμανλής και Εβερτ ελέγχουν την πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και η πρωτιά της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη απο την ομάδα των βουλευτών. Ο νέος Πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κώστας Καραμανλής σήμερα αναμένεται να εγκατασταθεί στα κεντρικά γραφεία της Ρηγίλλης, ενώ κατά πάσα πιθανότητα,θα επισκεφθεί το θείο του και ιδρυτή του κόμματος.

Τις εξελίξεις στην Αλβανία αναμένεται να συζητήσουν σήμερα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα εξεταστεί η πρόταση της Ιταλίας για τη συγκρότηση ειδικής πολιτικής δύναμης που θα αποσταλεί στην Αλβανία για την προστασία, της ανθρωπιστικής βοήθειας.Οπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου η ελληνική πλευρά θα υποστηρίξει την ιταλική πρόταση. Σήμερα αναμένεται στην Ρώμη ο Μπασκίμ Φίνο, για συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό του Ρομάνο Πρόντι, ενω αύριο Τρίτη ο κ. Φίνο θα συναντηθεί στην ιταλική πρωτεύουσα με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.

Με κατάθεση στεφάνων στον Αγνωστο Στρατιώτη και την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, που θα γίνει στις 11 πριν το μεσημέρι μπροστά απο το χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο με την στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα.

Νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας ζητά το ΔΣ της ΟΛΜΕ, το οποίο συνεδριάζει εκ νέου σήμερα προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση του και διαφωνεί στην απόφαση του υπουργείου για τον τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων, που χάθηκαν λόγω της απεργίας τους.

Το θέμα των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία αναμένεται να απασχολήσει το σημερινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, που θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες. Οπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, η ελληνική πλευρά δεν εχει αντίρρηση να συγκληθεί το Συμβούλιο Σύνδεσης με τη χώρα αυτή αλλά σε ό,τι αφορά το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο δεν θα υπάρχει σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας.

Λήγει την Παρασκευή, 28 Μαρτίου, η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Την Τετάρτη 26 του μηνός λήγει η προθεσμία για ελεύθερους επαγγελματίες, που όμως υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, ανάλογα με το επώνυμο ή την επωνυμία της επιχειρησής τους.Τα κεντρικά ταχυδρομικά γραφεία όλων των νομών, θα παραμείνουν ανοιχτά και την 25η Μαρτίου απο το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισόπαλο χωρίς τέρματα τελείωσε το ντέρμπι της 26ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στον Αρη και τον Ολυμπιακό και έτσι η ΑΕΚ με πιθανή νίκη αύριο στην Εδεσσα,θα μειώσει την μεταξύ τους διαφορά στους 4 πόντους. Ο τρίτος ενδιαφερόμενος του τίτλου, Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της Βέροιας. Στους υπόλοιπους αγώνες, ο ΟΦΗ βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στην Ευρώπη, μετά τη νίκη με 2-0 επί της Καλαμάτας, στην Ξάνθη η ομώνυμη ομάδα νίκησε με 4-3 την Παναχαϊκή, ο Ηρακλής κέρδισε τον Πανηλειακό με 3-0, ενώ Καβάλα - Αθηναϊκός και Καστοριά - Απάλλωνας Αθηνών αναδείχτηκαν ισόπαλοι.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,44, γαλλικό φράγκο προς 47,26, λίρα Αγγλίας προς 430,24, ελβετικό φράγκο προς 184,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,94, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,44, τη λίρα Κύπρου προς 533,02 και την ECU προς 309,16 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σήμερα. Νεφώσεις με τοπικές βροχές σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και λίγα χιόνια στα ορεινά προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Βαθμιαία αναμένεται βελτίωση του καιρού από βορρά προς νότο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 μέχρι 12 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα βρέξει, λίγα χιόνια στα ορεινά, ανέμους βόρειους μέτριους και θερμοκρασία 3 με 10 και 1 με 7 θα έχουν σήμερα αντίστοιχα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 24 March 1997 - 9:00:36 UTC