Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/03/1997 (ΑΠΕ)


  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Ανοιχτές έως τις 8 το βράδυ οι εφορίες.

Η κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών θα απασχολησει σήμερα τις συνελεύσεις των καθηγητών.

Με Ράλλη και Μητσοτάκη συναντάται σήμερα ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ.

Πρόσκληση στον αρχηγό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για επίσκεψη στην Αγκυρα απηύθυνε ο στρατηγός Καρανταγί.

Σε εγχείρηση επέμβαση στην καρδιά υποβάλεται,ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης.

Η Τουρκική Τόφας Προύσας βρίσκεται ``αγκαλιά`` με το κύπελλο Κόρατς, αφού κέρδισε στη Θεσσαλονίκη με 77-66 τον Αρη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεν έχει καταθέσει τις δηλώσεις η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων μία μέρα πριν λήξει η προθεσμία κατάθεσης. Χιλιάδες φορολογούμενοι σχηματίζουν απο χθές ουρές δεκάδων μέτρων στις κατά τόπους εφορίες.Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, διαπιστώνονται σωρεία λαθών,ιδίως στα έντυπα Ε9 και Ε8. Οι εφορίες σήμερα και αύριο θα είναι ανοικτές μέχρι τις 8 το βράδυ.

Η κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών θα απασχολήσει τις σημερινές γενικές συνελεύσεις των καθηγητων, ενω αύριο για το ίδιο θέμα θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των ΕΛΜΕ, που αντιδρούν στα μέτρα, που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας. Αισιόδοξος φέρεται από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, ο οποίος τόνισε οτι οι καθηγητές θα εφαρμόσουν τα μέτρα του υπουργείου.

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πρώην πρωθυπουργούς Γεώργιο Ράλλη και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής.Ο κ. Καραμανλής στις 2 το μεσημέρι θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη. Την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τον κ. Σουφλιά και την κ. Μπακογιάννη, ενώ προγραμματίζει και επαφές με στελέχη, που δεν τον υποστήριξαν στην εκλογή.

Πρόσκληση προς τον αρχηγό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να επισκεφθεί την Αγκυρα, διαβίβασε ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Καρανταγί,στον Ελληνα πρέσβη, Δημήτρη Νεζερίτη, προσθέτοντας οτι και ο ίδιος ειναι έτοιμος να επισκεφθεί την Αθήνα αν χρειαστεί για να λυθούν οι ελληνοτουρκικές διαφορές. Ο Δημήτρης Ρέππας, είπε ότι οι δηλώσεις Καρανταγί έχουν θετική αξία εκφράζοντας την ελπίδα οτι αυτές αποτελούν μια γενικότερη πολιτική κατεύθυνση.

Σε εγχείρηση υποβάλεται από το πρωί, για ανεύρυσμα στην κοιλιακή αορτή της καρδιάς, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός του. Διήμερη επίσκεψη στο Βουκουρέστι πραγματοποιεί απο σήμερα και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, όπου κατά τις συνομιλίες, που θα εχει με τον Ρουμάνο ομόλογό του θα συζητηθούν διμερή αλλά και βαλκανικά θέματα.

Αναπροσαρμόζονται για μια εβδομάδα, οι λιανικές τιμές πώλησης των καυσίμων, λόγω μεταβολής των διεθνών τιμών. Ετσι, οι λιανικές τιμές πώλησης των βενζινών, αυξάνονται κατά 0,20 δρχ το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης κατά 0,40 δρχ το λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 0,90 δρχ το λίτρο.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκική Τόφας Προύσας βρίσκεται ``αγκαλιά`` με το κύπελλο Κόρατς, αφού στον πρώτο τελικό, πού έγινε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, κέρδισε 77-66 τον Αρη.Ο δεύτερος τελικός θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στην Προύσα.

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι στους μέχρι στιγμής αγώνες της 27ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α` Εθνικής κατηγορίας. Ο Ολυμπιακός, συνέχισε την προέλαση του προς την κατάκτηση τού τίτλου, αφού επικράτησε με 4-1 τού Ιωνικού, ενώ ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 τον Παναθηναϊκό και διατήρησε τις ελπίδες του για έξοδο στην Ευρώπη μέσω του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οιυπόλοιποι αγώνες της 27ης ημέρας διεξάγονται σήμερα καί το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής συναντήσεις: ΑΕΚ-Αρης, Πανηλειακός- Βέροια, Καλαμάτα-Ηρακλής, Αθηναϊκός-Καστοριά, Παναχαϊκή-Καβάλα καί Εδεσσαϊκός-Ξάνθη

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,67, γαλλικό φράγκο προς 47,36, λίρα Αγγλίας προς 437,18, ελβετικό φράγκο προς 183,94, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,96, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,27, τη λίρα Κύπρου προς 534,90 και την ECU προς 310,19 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις,ενώ στη νοτιοανατολική Ελλάδα θα βρέξει.Απο το μεσημέρι όμως θα αρχίσει σταδιακή βελτίωση του καιρού απο τα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 0 έως 9 βαθμούς, στα δυτικά απο 3 έως 14 και στην υπόλοιπη χώρα απο 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχές που απο το απόγευμα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά του νομού θα έχει η Αττική,ενώ συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί.Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 6 έως 11 βαθμούς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης απο 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 27 March 1997 - 9:00:30 UTC