Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τροποποιείται και επεκτείνεται ο νόμος Πεπονή για τις προσλήψεις. Το σχετικό νομοσχέδιο, στη βουλή τον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν αποφάσεις για τις εναλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις, δηλώνει ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Συνεχίζεται η συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών. Δεν είναι στο χέρι της ΟΛΜΕ να μην εφαρμοστεί η εγκύκλιος του υπουργείου προειδοποιεί ο Γεράσιμος Αρσένης.

Κλειστό παραμένει και σήμερα το ελληνικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο. Χάος επικρατεί στην Αλβανία, καθώς οι λεηλασίες επεκτείνονται και στα μουσεία.

Στην ασθένεια της βραδείας εγκεφαλοπάθειας και όχι στη νόσο των τρελλών αγελάδων αποδίδονται οι δύο θάνατοι στην Κρήτη.

Την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας γενετικά μεταλλαγμένης σόγιας στη χώρα μας καταγγέλει η Γκριν Πις και ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης

Με το Γιώργο Σουφλιά και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο συναντήθηκε ο Κώστας Καραμανλής.

Δεν θα δοθεί άλλη παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθιστά σαφές ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η κυβέρνηση δεν θ'ανεχθεί νέα γενιά αυθαιρέτων προειδοποιεί από τη βουλή ο Κώστας Λαλιώτης.

Ενοπλη ληστεία στην Παλλήνη από δύο κουκουλοφόρους που τραυμάτισαν ελαφρά μια γυναίκα.

Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ισχυροί νότιοι νοτιοδυτικοί οι άνεμοι. Στους 19 το θερμόμετρο στην Αθήνα, στους 13 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την τροποποίηση του νόμου Πεπονή, αποφάσισε σήμερα, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση το υπουργικό Συμβούλιο. Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη βούλη τον Ιούνιο και όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βελτιώνει τον υπάρχοντα νόμο 2190, και προβλέπει την επέκτασή του στις προσλήψεις υπαλλήλων σε τράπεζες, δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημοσίου τομέα.Τέλος, ο κ.Ρέππας προανήγγειλε τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την πρόσληψη στο δημόσιο τον ερχόμενο Οκτώβριο, μήνα κατά τον οποίο θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο ο διαγωνισμός.Ο υπουργός Εσωτερικών, τόνισε οτι θα καταργηθούν τα κοινωνικά κριτήρια στους διαγωνισμούς, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση θέλει να δώσει έμφαση στο κριτήριο της αξιοκρατίας.

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και οι εργασιακές σχέσεις, ήταν στο επίκεντρο των συνομιλίων μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Εργασίας.Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις, δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου, τονίζοντας ότι οι προσαρμογές αυτές θα γίνουν μέσα απο οργανωμένο δημοκρατικό διάλογο. Το πρωί, επίσης, συνεδρίασε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας η διϋπουργική επιτροπή και εξέτασε τα σχέδια για το κοινωνικό διάλογο.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, προς τους καθηγητές που συνεδριάζουν, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα εφαρμόσουν τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών.Το μεσημέρι, ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Ανθόπουλος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, οι οποίοι του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου και καθηγητών.

Εγγυήσεις οτι για να επαναλειτουργήσει το προξενείο μας στο Αργυρόκαστρο, θα πρέπει να φυλαχθεί και να αποκατασταθούν οι ζημιές, ζήτησε η Αθήνα από τα Τίρανα, μετά τα χθεσινά επεισόδια.Στα Ηνωμένα Εθνη, το Συμβούλιο Ασφαλείας εξετάζει το αίτημα της Ιταλίας για αποστολή πολυεθνικής δύναμης στην Αλβανία, ενώ η Μαντλίν Ολμπραϊτ επανέλαβε οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προτίθενται να συμμετάσχουν.

Στην ασθένεια της βραδείας εγκεφαλοπάθειας, η οποία δεν έχει σχέση με τη νόσο των τρελών αγελάδων, αποδίδει η Ειδική Επιτροπή Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας τους δύο θανάτους υπερηλίκων στο Ηράκλειο Κρήτης.Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή τονίζει, οτι τα κρούσματα βραδείας εγκεφαλοπάθειας στη χώρα μας είναι τα αναμενόμενα ανά έτος.

Την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας γενετικά μεταλλαγμένης σόγιας στη χώρα μας, η οποία ευθύνεται μεταξύ άλλων και για αλλεργίες, καταγγέλει με ανακοίνωσή της, η Γκρίνπις, ζητώντας από την κυβέρνηση να απαγορεύσει την εισαγωγή της, καθώς όπως αναφέρει, η συγκεκριμένη σόγια, προέρχεται από την προσθήκη βακτηρίων, γονιδίων και ιών και έχει αναμιχθεί με άλλη, φυσικής προέλευσης.

Φιλική χαρακτήρισαν την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος, οι κύριοι Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Σουφλιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Σουφλιάς είναι ικανοποιημένος από τις θέσεις του κ.Καραμανλή και του τόνισε πως πρέπει η Νέα Δημοκρατία να ασκήσει υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση. Στη συνάντηση δεν έγινε καμιά συζήτηση για το ρόλο που θα παίξει ο κ.Σουφλιάς, ο οποίος ex officio θα συμμετέχει στην Κεντρική και Εκτελεστική Επιτροπή. Νωρίτερα, ο κ.Καραμανλής είχε συναντηθεί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομιας, Γιάννος Παπαντωνίου, τονίζοντας παράλληλα, οτι οι ρυθμοί είναι πολύ ικανοποιητικοί και το όλο θέμα θα κλείσει τη Δευτέρα το βράδι.Για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, θα παραμείνουν ανοιχτά το Σαββατοκύριακο τα 28 κεντρικά ταχυδρομεία σε όλη τη χώρα.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην ανεχθεί μια ακόμη γενιά αυθαιρέτων, δήλωσε κατηγορηματικά στη Βουλή, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, μετά από ερώτηση βουλευτή της ΝΔ.

Δέκα εκατ.δραχμές ήταν η λεία δύο ένοπλων κουκουλοφόρων από το κατάστημα καλλυντικών, στην Παλλήνη.Οι δράστες φεύγοντας, πυροβόλησαν στον αέρα και απο τα σκάγια τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας στα Σπάτα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της μπήκε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών ενόψει του αγώνα της με την αντίστοιχη της Βοσνίας που θα γίνει στο Σεράγεβο, την Τετάρτη, για την προκριματική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου 1998. Οι παίκτες της εθνικής μας ομάδας συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ σε ξενοδοχείο της Αθήνας και σήμερα πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση στους Θρακομακεδόνες. Η αποστολή της εθνικής μας θα αναχωρήσει για το Σεράγεβο τη Δευτέρα.

Στους τέσσερις του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ, που γίνεται στο Πούχοφ της Σλοβακίας προκρίθηκε η εθνική μας ομάδα των παίδων, η οποία στον τρίτο αγώνα της για την Α' φάση της διοργάνωσης, νίκησε 3-1 την αντίστοιχη της Ρωσίας. Η εθνική μας που γνωρίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της παρόμοια διάκριση, πήρε τη δεύτερη θέση στον Α' όμιλο, ενώ παράλληλα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Αύγουστο στην Τεχεράνη.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 268,26 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,09, γαλλικό φράγκο προς 47,54, λίρα Αγγλίας προς 438,13, ελβετικό φράγκο προς 185,31, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,10, τη λίρα Κύπρου προς 534,96 και την ECU προς 311,29 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές, πιθανόν καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά προβλέπονται αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί έως πολύ ισχυροί, αλλά από τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους μέτριους ως ισχυρούς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 14 βαθμούς, στα δυτικά 8 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα 6 με 21 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις θα έχει από το απόγευμα η Αθήνα, μέτριους ως ισχυρούς νοτιάδες και θερμοκρασία 7 με 19 βαθμούς Κελσίου. Βροχές και πιθανόν καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα είναι αρχικά νότιοι μέτριοι και από τη νύχτα βόρειοι μέχρι ισχυροί. Το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 4 ως 13 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 28 March 1997 - 20:00:14 UTC