Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελληνική αντιπροσωπεία στα Τίρανα για τους τρόπους συνδρομής της Ελλάδας σε επιμέρους τομείς. Συνομιλίες Σημίτης - Φίνο αύριο στην Αθήνα.

Υπόνοιες για σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια ως αιτία θανάτου 57χρονου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ετοιμο το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θεσμοθετούνται τα μέτρα για παράταση του διδακτικού έτους.

Συναντηση με το Στέφανο Μάνο θα έχει σήμερα ο Κώστας Καραμανλής.

Σε εφαρμογή απο σήμερα το νέο σύστημα για οδηγούς αυτοκινήτων - δικύκλων.

Απόψε ο δεύτερος αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για την ημιτελική φάση της ευρωλίγκα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεδριάζουν σήμερα στη Ρώμη οι αρμόδιοι επιτελείς των χωρών, που θα συμμετάσχουν στη πολυεθνική δύναμη, η οποία θα μεταβεί στην Αλβανία. Η συμμετοχή της Ελλάδας στη δύναμη αυτή θα αποτελείται από ένα τάγμα 700 ανδρών. Στο μεταξύ ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Αλέξανδρο Φίλωνα, πραγματοποιεί απο χθες επίσκεψη στα Τίρανα, προκειμένου να εξεταστούν τρόποι συνδρομής της Ελλάδας σε επιμέρους τομείς. Συνομιλίες θα εχει αύριο στην Αθήνα με τον ομόλογό του, Κώστα Σημίτη, ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Μπασκίμ Φίνο, όπου θα εξεταστεί η κρίση στη γειτονική χώρα.

Πέθανε ο 57χρονος Χρήστος Παπαδογιάννης για τον οποίο είχε εκφραστεί υπόνοια ότι είχε προσβληθεί από την ασθένεια Κρόιτσφελντ Γιάκομπς (Σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια) και νοσηλευόταν στη νευρολογική κλινική του νοσοκομείου Ηρακλείου.Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται ακόμη ένας για τον οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι έχει προσβληθεί απο την ίδια ασθένεια.

Ετοιμο ειναι το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θεσμοθετούνται τα μέτρα για παράταση του διδακτικού έτους.Οκ.Αρσένης εξέφρασε την πεποίθησή οτι τα μέτρα του υπουργείου για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών θα εφαρμοσθούν. Απο το 2000, ανέφερε ο κ. Αρσένης, καταργούνται οι γενικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ από τον προσεχή Σεπτέμβριο καθιερώνεται το ολοήμερο σχολείο στην δημοτική εκπαίδευση. Η ΟΛΜΕ επιμένει οτι ειναι αντιεκπαιδευτικά τα μέτρα για παράταση του διδακτικού έτους και διοργανώνει στις 7 το απόγευμα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη πλατεία Κάνιγγος.

Ο Πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, θα συναντηθεί σημερα με τον Στέφανο Μάνο, ενω τις προσεχείς μέρες θα έχει συνάντηση και με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Αυριο, Τετάρτη θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά την εκλογή νέου Προέδρου η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το νέο σύστημα εξετάσεων για τους οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων. Για τις μοτοσικλέτες ανεβαίνει από τα 18 στα 21, το όριο της ηλικίας για την απόκτηση διπλώματος άνω των 125 κυβικών. Παράλληλα, αυξάνονται στις 6.000 δρχ τα παράβολα για ερασιτεχνικό δίπλωμα, στις 2.400 για μοτοσικλέτα, στις 6.000 για αναθεώρηση διπλώματος και στις 9.100 για επέκταση.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθ' όλα έτοιμη είναι η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, ενόψει του δεύτερου αγώνα με τον Παναθηναϊκό, που θα γίνει σήμερα στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την ημιτελική φάση της ευρωλίγκα.

Στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας θα διεξαχθεί τελικά 12 με 13 Απριλίου το φάιναλ φορ τού κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ. Μετά από κλήρωση πού έγινε στην ομοσπονδία την πρώτη ημέρα θα παίξουν ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ καί ο Παναθηναϊκός με τον Απόλλωνα Πάτρας.

Χωρίς τους ξενιτεμένους Βασίλη Τσάρτα και Γιώργο Δώνη ενδέχεται να ξεκινήσει τον αγώνα της Τετάρτης με τη Βοσνία, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Πολυχρονίου.Πάντως θέση στην αρχική ενδεκάδα φαίνεται να κερδίζει ο Κώστας Φρατζέσκος λόγω της θαυμάσιας φόρμας που διανύει τον τελευταίο καιρό.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,06 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,61, γαλλικό φράγκο προς 47,71, λίρα Αγγλίας προς 441,23, ελβετικό φράγκο προς 185,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,22, τη λίρα Κύπρου προς 537,37 και την ECU προς 311,99 δραχμές.

[05] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός με νεφώσεις, σποραδικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και στα πεδινά.Θα υπάρχουν πάντως διαστήματα και ηλιοφάνειας, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο -2 εως 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο μηδέν εως 15 και στα νησιά του Αιγαίου απο 6 εως 16 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας θα έχει η Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει απο 5 εως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται βροχές, χιόνια στα γύρω ορεινά, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 3 εως 10 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 1 April 1997 - 8:00:16 UTC