Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας.
- Στα Τίρανα και στην Αυλώνα θα εγκατασταθεί το ελληνικό τάγμα, που θα συμμετάσχει στη πολυεθνική στρατιωτική δύναμη στην Αλβανία.
- Ψηφίζουν σήμερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές.
- Σήμερα θα μιλήσει ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του περιοδικού "Εκόνομιστ".
- Συνομιλίες του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον υπουργό Εργασίας για θέματα κοινωνικού διαλόγου.
- Εικοσιτετράωρη απεργία οικοδόμων.
- Συνάντηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας,με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο.
- Εικοσιπέντε εκατομμύρια δραχμές θα πάρει αναδρομικά ο κάθε βουλευτής.
- Εκλέγονται σήμερα οι 20 πρόεδροι ΝΟΔΕ της ΝΔ για την Κεντρική Επιτροπή.
- Πέθανε και δεύτερος ασθενής στο Ηράκλειο Κρήτης με συμπτώματα της ασθένειας Κρόϊτσφελντ Γιάκομπς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Σπόρτιγκ προκρίθηκε στη φάση των πλέϊ οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας.

Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, μετά τους αλλεπάλληλους θανάτους, εξαγγέλει σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Μανόλης Σκουλάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της πρόληψης, αλλά και στη δημιουργία νέων μονάδων απεξάρτησης. Χθές ο υπουργός Δημόσιας Τάξης,Γιώργος Ρωμαίος, έδωσε εντολές για δραστηριοποίηση των υπηρεσιών δίωξης ναρκωτικών και για έντονη παρουσία των αστυνομικών έξω από όλα τα σχολικά συγκροτήματα.

Στα Τίρανα και στην Αυλώνα θα εγκατασταθεί το ελληνικό τάγμα, που θα συμμετάσχει στη πολυεθνική στρατιωτική δύναμη στην Αλβανία.

Στα Τίρανα και στην Αυλώνα θα εγκατασταθεί το ελληνικό τάγμα, που θα συμμετάσχει στην πολυεθνή ειρηνευτική στρατιωτική δύναμη, η οποία θα σταλεί στην Αλβανία, για προστασία της ανθρωπιστικής βοήθειας. Αυτό δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μετα τη συμφωνία, που υπήρξε μεταξύ Αθηνών και Ρώμης για τη διάταξη των στρατευμάτων στη γειτονική χώρα. Ο κ. Τσοχατζόπουλος συναντάται σήμερα με τον Αλβανό ομόλογό του, Σακίρ Βουκάϊ, που απο χθες πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ψηφίζουν σήμερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές.

Ψηφίζουν σήμερα οι φοιτητες και οι σπουδαστές σε όλη τη χώρα για την εκλογή εκπροσώπων τους στα διοικητικά συμβούλια των σχολών, στην ΕΦΕΕ και στο πανσπουδαστικό συνέδριο. Για μια ακόμη φορά, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μεγάλος νικητής αναμένεται να ειναι η αποχή. Και φέτος δεν αναμένεται να εκδοθούν κοινά αποτελέσματα, αλλά ξεχωριστά από κάθε παράταξη.

Σήμερα θα μιλήσει ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του περιοδικού "Εκόνομιστ".

Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης θα μιλήσει σήμερα το βράδυ στο συνέδριο του περιοδικού "Εκόνομιστ". Χθές αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας και οτι δεν πρόκειται να αλλάξει η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, μιλώντας στο συνέδριο, ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι με την πολιτική που ακολουθεί αποκλίνει απο τις οικονομίες των χωρών της ΕΕ.

Συνομιλίες του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον υπουργό Εργασίας για θέματα κοινωνικού διαλόγου.

Το υπουργείο Εργασίας, επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όπου σε συνομιλίες με τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, θα συζητηθούν θέματα για την πορεία του κοινωνικού διαλόγου. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο Πέμπτη σε σύσκεψη υπό τον κ. Σημίτη και τη συμμετοχή στελεχών κυβέρνησης και κόμματος. Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ δείχνει να είναι διασπασμένη μετά την απόφαση της παράταξης του ΚΚΕ να μη συμμετάσχει στον κοινωνικό διάλογο και να προχωρήσει σε ξεχωριστές εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Εικοσιτετράωρη απεργία οικοδόμων.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι οικοδόμοι, ενω συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν το πρωί στη πλατεία Κάνιγγος και σε αλλες πόλεις της χώρας. Αίτημα των οικοδόμων ειναι η λήψη μέτρων αντιμετώπισης της ανεργίας στον κλάδο, η ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας και άλλα.

Συνάντηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας,με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, θα δεχθεί το μεσημέρι στις 12 τον Πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο, μετά απο αίτημα του δευτέρου, ο οποίος θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματός του για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Εικοσιπέντε εκατομμύρια δραχμές θα πάρει αναδρομικά ο κάθε βουλευτής.

Αναδρομικά ύψους 25 εκατομμυρίων δραχμών θα εισπράξουν οι βουλευτές. Τροπολογία που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία χθές στη Βουλή προβλέπει τη διακοπή της παραγραφής των αξιώσεων των βουλευτών για την περίοδο από 1-12- 91 μέχρι 31-12-96 στη διάρκεια της οποίας οι αποδοχές των βουλευτών δεν εξομειώθηκαν μ' αυτές των δικαστικών.Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ.

Εκλέγονται σήμερα οι 20 πρόεδροι ΝΟΔΕ της ΝΔ για την Κεντρική Επιτροπή.

Εκλέγονται σήμερα οι 20 πρόεδροι ΝΟΔΕ της ΝΔ για την Κεντρική Επιτροπή, ενώ μεθαύριο Παρασκευή θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή με τη νέα της σύνθεση, προκειμένου να εκλέξει τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή.

Πέθανε και δεύτερος ασθενής στο Ηράκλειο Κρήτης με συμπτώματα της ασθένειας Κρόϊτσφελντ Γιάκομπς.

Πέθανε χθές και το δεύτερο άτομο που νοσηλευόταν εδώ και μερικούς μήνες με συμπτώματα της ασθένειας Κρόιτσφελντ Γιάκομπς, στο νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης.Πρόκειται για τον 59χρονο συνταξιούχο των ΕΛΤΑ Γεώργιο Στρατάκη. Στις 30 Μαρτίου είχε πεθάνει και ο 57χρονος Χρήστος Παπαδογιάννης, ο οποίος επίσης εμφάνιζε συμπτώματα της ασθένειας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Σπόρτιγκ προκρίθηκε στη φάση των πλέϊ οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Ο Σπόρτιγκ προκρίθηκε στην επόμενη φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, αφού σημείωσε και δεύτερη νίκη επί του Παπάγου στο κλειστό γήπεδο των Πατησίων με 66-54. Ο Σπόρτιγκ με τη νίκη του αυτή ``σφράγισε`` ταυτόχρονα και το εισιτήριο της συμμετοχής του στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου, κάτι που έχει εξασφαλίσει και η ομάδα του Παπάγου, η οποία θα πάρει μέρος στο κύπελλο Κόρατς. Στα προημιτελικά του πρωταθλήματος ο Σπόρτιγκ θα παίξει με την ΑΕΚ, η οποία έχει και το πλεονέκτημα έδρας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 273,74 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,78, γαλλικό φράγκο προς 47,48, λίρα Αγγλίας προς 444,26, ελβετικό φράγκο προς 185,57, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,75, τη λίρα Κύπρου προς 538,15 και την ECU προς 312,21 δραχμές.

Διορθωτική υποχώρηση σε ποσοστό 0,20% σημείωσαν οι τιμές των μετοχών κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.436,55 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στα 19,5 δισ. δραχμές. Οι επιμέρους δείκτες παρουσίασαν τις εξής μεταβολές: Τράπεζες πτώση 0,80%, Ασφάλειες άνοδος 0, 05%, Λήζινγκ άνοδος 0,11%, Επενδύσεις πτώση 0,11%, Κατασκευές πτώση 0,57%, Βιομηχανίες πτώση 0,59%, Διάφορες πτώση 0,71%, Συμμετοχών άνοδος 0,93%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 1, 52%.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί.Η θερμοκρασία στα βόρεια φθάνει τους 11 βαθμούς, στα δυτικά τους 15 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός με λίγες νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται ασθενείς χιονοπτώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο -2 εως 11 βαθμούς, στα δυτικά απο 1 εως 15 και στην υπόλοιπη χώρα απο 1 εως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ενδέχεται να βρέξει στα βόρεια του νομού, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 3 εως 12 βαθμούς. Συννεφιά αλλά και διαστήματα με ήλιο θα έχει η Θεσσαλονίκη, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Wednesday, 9 April 1997 - 7:00:12 UTC