Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,10/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το ΚΥΣΕΑ θα εγκρίνει την αποστολή του ελληνικού τάγματος στην Αλβανία.
- Συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιάννου Κρανιδιώτη με αντιπροσωπεία της Ολλανδικής Προεδρίας στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για τα ελληνοτουρκικά.
- Η πορεία της οικονομίας στο επίκεντρο σύσκεψης του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο.
- Συνελήφθη 35χρονος ταξιτζής που κατηγορείται για πέντε δολοφονίες και δέκα ληστείες και απόπειρες ανθρωποκτονιών.
- Πρώτη δύναμη και πάλι φέτος η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Αύξησαν τα ποσοστά τους ΠΑΣΠ και ΠΣΚ.
- Επιασαν δουλειά οι φοροκομάντος του υπουργείου Οικονομικών, με ελέγχους σε όλη τη χώρα.
- Ματαιώνεται περίπου το ένα τρίτο των εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης, λόγω έλλειψης χρημάτων.
- Νέες πεζοδρομήσεις στο ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας προανήγγειλε ο Κώστας Λαλιώτης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το ΚΥΣΕΑ θα εγκρίνει την αποστολή του ελληνικού τάγματος στην Αλβανία.

Την άλλη Παρασκευή θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για να εγκρίνει την αποστολή του ελληνικού τάγματος στην Αλβανία,ενώ στις αρχές της εβδομάδaς θα μεταβεί κλιμάκιο αξιωματικών, για να προετοιμάσει την εγκατάσταση της ελληνικής δύναμης που θα αναπτυχθεί στα Τίρανα και την Αυλώνα.Η απόφαση για την αποστολή της δύναμης είναι σύμφωνη με τον ελληνικό λαό και με το Διεθνές Δίκαιο,δήλωσε στη βουλή ο Ακης Τσοχατζόπουλος,ενώ το ΚΚΕ χαρακτήρισε την απόφαση αντισυνταγματική.

Συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιάννου Κρανιδιώτη με αντιπροσωπεία της Ολλανδικής Προεδρίας στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για τα ελληνοτουρκικά.

Δίωρη συνάντηση είχαν ο Γιώργος Παπνδρέου και ο Γιάννος Κρανιδιώτης, με τριμελή διπλωματική αντιπροσωπεία της Ολλανδικής προεδρίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για εξομάλυνση των σχέσεων Αθήνας-Αγκυρας.Η κυβέρνηση κάλυψε πλήρως τον κ.Κρανιδιώτη για τις δηλώσεις του, ότι η ελληνική πλευρά βλέπει θετικά την πρόταση για ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων μεταξύ εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών, για διαδικαστικά θέματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επαναλαμβάνοντας τους όρους που έχει θέσει η ελληνική πλευρά

Η πορεία της οικονομίας στο επίκεντρο σύσκεψης του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο.

Η πορεία των οικονομικών μεγεθών και κυρίως, η υστέρηση των εσόδων του κράτους το πρώτο τρίμηνο του έτους, εξετασθηκε στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο.Η οικονομία έχει μπει στο δρόμο της ανάκαμψης, αλλά χρειάζεται η συνέχιση της ίδιας πολιτικής με σταθερότητα και συνέπεια, δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου.Στη Χαριλάου Τρικούπη έγινε σύσκεψη,υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή κυβερνητικών και κομματικών στελεχών,με αντικείμενο τους όρους και τον τρόπο διεξαγωγής του κοινωνικού διαλόγου.

Συνελήφθη 35χρονος ταξιτζής που κατηγορείται για πέντε δολοφονίες και δέκα ληστείες και απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Πέντε δολοφονίες και περίπου δέκα ληστείες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, είχε διαπράξει την τελευταία δεκαετία ο 35χρονος οδηγός ταξί,Δημήτρης Βακρινός,που πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και συνελήφθη ύστερα από καταγγελία μέλους της οικογενείας του. Ο δράστης έκαψε δύο από τα θυματά του, και το ένα το έβαλε σε σακκούλα σκουπιδιών και το πέταξε στην εθνική οδό Αργους-Τρίπολης.Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος του,ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πρώτη δύναμη και πάλι φέτος η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Αύξησαν τα ποσοστά τους ΠΑΣΠ και ΠΣΚ.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε και στις φετινές φοιτητικές εκλογές η ΔΑΠ που πρόσκεται στη ΝΔ, ενώ αύξησαν τις δυνάμεις τους η ΠΑΣΠ που πρόσκειται το ΠΑΣΟΚ και η ΠΣΚ που πρόσκειται στο ΚΚΕ.Για άλλη μια χρονιά, οι παρατάξεις δεν συμφωνήσαν στα ποσοστά και εξέδωσαν χωριστά αποτελέσματα. Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τη γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την επιτυχία της ΠΑΣΠ, ενώ ανάλογα συγχαρητήρια έδωσε και ο Κώστας Καραμανλής στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ.

Επιασαν δουλειά οι φοροκομάντος του υπουργείου Οικονομικών, με ελέγχους σε όλη τη χώρα.

Πρεμιέρα για τη δραστηριότητα τουη νέου σώματος Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος. Τα περίπου 900 μέλη του άρχισαν ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα σε επιλεγμένα σημεία, με έμφαση τη διακίνηση των οπωροκηπευτικών και των υγρών καυσίμων, καθώς και το κύκλωμα των τσιγάρων και τη φοροκλοπή που γίνεται με το ΦΠΑ. Οι φοροκομάντος έχουν απεριόριστες δυνατότητες φορολογικού ελέγχου και την πλήρη κάλυψη του οικονομικού επιτελείου, το οποίο αναμένει πολλά από τη δραστηριότητα του σώματος,στην προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής.

Ματαιώνεται περίπου το ένα τρίτο των εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Ματαιώνεται το ένα τρίτο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Θεσσαλονίκης, λόγω έλλειψης των απαραίτητων κονδυλίων.Απο τις περίπου 1.000 εκδηλώσεις που προαναγγέλθηκαν, έχουν πραγματοποιηθεί οι 220 και από τις υπόλοιπες ματαιώνονται οι 235.Σύμφωνα με τους υπευθύνους του οργανισμού,ένα πρόσθετο πρόβλημα είναι η έλλειψη χώρων, καθώς κανένας από τους υπο κατασκευή χώρους, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου.

Νέες πεζοδρομήσεις στο ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας προανήγγειλε ο Κώστας Λαλιώτης.

Νέο πρόγραμμα πεζοδρομήσεων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας,ύψους περίπου 30 δις δρχ, προανήγγειλε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι το Νοέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα πεζοδρόμησης της Ερμού και των παράπλευρων δρόμων.Παντως οι καταστηματάρχες της περιοχής, ζήτησαν την επίσπευση των έργων που ήδη πραγματοποιούνται, γιατί έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στις επιχειρήσεις τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντυπωσιασμένος από την υποδομή της Αθήνας, έμεινε ο Τόνι Κούρι, δεύτερο μέλος της ΔΟΕ που επισκέφθηκε την Αθήνα, μετά την ανακοίνωση των πέντε πόλεων που θα διεκδικήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο κ.Κούρι, μόνιμο μέλος του Λιβάνου στη ΔΟΕ, δεν έκρυψε τη συγκίνηση του φυτεύοντας στην Αλτι των μελών της ΔΟΕ, στο Ολυμπιακό Πάρκο, μία ελιά που θα φέρει το όνομα του. Κάθε μέλος της ΔΟΕ που θα επισκέπτεται την Αθήνα θα φυτεύει μία ελιά, η οποία θα φέρει το όνομα του και από τα κλαδιά αυτών των ελαιοδένδρων θα πλεχθούν τα στεφάνια με τα οποία θα βραβεύονται οι Ολυμπιονίκες του 2004, εφ' όσον φυσικά η Αθήνα επιλεγεί για τη διοργάνωση των 28-ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Η γαλλική Μπουρζ κατέκτησε το τρόπαιο στην Ευρωλίγκα γυναικών στο μπάσκετ, αφού στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στη Λάρισα, επικράτησε με 71-52 της γερμανικής Βούπερταλ, η οποία είναι και κάτοχος του τίτλου.Η Μπουρζ είναι η πρώτη γαλλική γυναικεία ομάδα που κατακτά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού η Κλερμόν Φεράν που την δεκαετία του 70` έφτασε πέντε φορές στον τελικό δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.Την τρίτη θέση στη διοργάνωση πήρε η σλοβακική Ρουζόμπεροκ,που κέρδισε στον μικρό τελικό την ιταλική Κόμο με 74-58.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 273,95 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,44, γαλλικό φράγκο προς 47,36, λίρα Αγγλίας προς 444,26, ελβετικό φράγκο προς 186,02, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,14, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,15, τη λίρα Κύπρου προς 536,93 και την ECU προς 311,69 δραχμές.

Πτωτικές τάσεις για τρίτη συνεχή συνεδρίαση επεκράτησαν στο Χρηματιστήριο με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει σε ποσοστό 0,72%, κλείνοντας στις 1419,02 μονάδες. Αγοραστικό ενδιαφέρον υπήρξε για μετοχές των Ασφαλειών, ο δείκτης των οποίων σημείωσε σημαντική άνοδο 3,58%. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 0,57%, Λήζινγκ πτώση 1,02%, Επενδύσεις πτώση 0,17%, Κατασκευές άνοδος 0,03%, Βιομηχανίες αμετάβλητες, Διάφορες πτώση 0,60%, Συμμετοχών πτώση 0,95%. Ο Δείκτης Παράλληλης Αγορας έκλεισε με μικρη υποχώρηση 0,14%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 14,5 δισ. δρχ.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μικρή άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει αύριο η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλεπονται λίγες νεφώσεις, που κατά τόπους στα νότια θα ειναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα δυτικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 2 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα από μηδέν μέχρι 17 και στις νησιωτικές περιοχές από 5 έως 16 βαθμούς. Για την Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Για τη θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Thursday, 10 April 1997 - 19:11:54 UTC