Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,12/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αλλος ένας νέος, ο 14ος μέσα σε 13 ημέρες, έχασε τη ζωή του από ναρκωτικά.
- Κατηγορίες για 16 κακουργήματα και 4 πλημμελήματα, απήγγειλε ο εισαγγελέας στον φονιά-ταξιτζή Δημήτρη Βακρινό.
- Την Τρίτη αναχωρεί για την Αλβανία η πολυεθνική δύναμη.Στη Νέα Σάντα Θεσσαλονίκης μεταβαίνει αύριο ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Μετά το Πάσχα αρχίζει συζήτηση για τον κοινωνικό διάλογο.Αντιδρού και απέχουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, ΤΣΑ και ΕΛΤΑ.
- Παρουσία του προέδρου Κίρο Γκλιγκόροφ και πολλών ελλήνων πολιτικών, παρουσιάζει στα Σκόπια το έργο ΖΟΡΜΠΑΣ,ο Μίκης Θεοδωράκης.
- Σε συμφωνία για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, κατέληξαν η διοίκηση των τραπεζών και η ΟΤΟΕ.
- Κείμενο με το οποίο ζητείται να μην προσβάλλεται η μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, υπέγραψαν 94 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
- Το μόνο που απασχολεί αυτή την εποχή την Πολιτική Ανοιξη, είναι το συνέδριό της, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς.

[02] AΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αλλος ένας νέος, ο 14ος μέσα σε 13 ημέρες, έχασε τη ζωή του από ναρκωτικά.

Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων του λευκού θανάτου. Αλλος ένας νέος έχασε σήμερα τη ζωή του, το 14ο θύμα μέσα σε 13 ημέρες. Πρόκειται για τον Παύλο Τζίμα, 31 χρόνων, που βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην περιοχή της Ομόνοιας.Ο Τζίμας, χρήστης εδώ και χρόνια, προσπαθούσε το τελευταίο διάστημα να απεξαρτηθεί.Η αστυνομία πιστεύει οτι ποσότητα ηρωίνης, υψηλής καθαρότητας, έχει πέσει στα χέρια ατόμου άσχετου με την εμπορία και ως εκ τούτου, τοξικομανείς που αγοράζουν από αυτόν, να παθαίνουν σοκ και να πεθαίνουν.

Κατηγορίες για 16 κακουργήματα και 4 πλημμελήματα, απήγγειλε ο εισαγγελέας στον φονιά-ταξιτζή Δημήτρη Βακρινό.

Στην 27η τακτική ανακρίτρια παραπέμφθηκε ο Δημήτρης Βακρινός, μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για 16 κακουργηματικές και τέσσερις πλημμεληματικές πράξεις.Κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, ο Βακρινός δήλωσε στους δημοσιογράφους οτι έχει μετανοιώσει για όλα όσα έκανε, και οτι πρέπει να πληρώσει με την μοναδική ποινή που του αρμόζει, την θανατική.

Την Τρίτη αναχωρεί για την Αλβανία η πολυεθνική δύναμη.Στη Νέα Σάντα Θεσσαλονίκης μεταβαίνει αύριο ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Η πολυεθνική δύναμη αναχωρεί την Τρίτη για την Αλβανία, επικεφαλής της οποίας θα είναι η Ιταλία με 2.500 άνδρες.Κάθε στρατιωτική αποστολή, αστυνομικού χαρακτήρα, περικλείει αναμφισβήτητα κινδύνους, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος μεταβαίνει αύριο στη Νέα Σάντα Θεσσαλονίκης για να επιθεωρήσει την ελληνική μονάδα,που θα συμμετάσχει στην πολυεθνική δύναμη.Στα Τίρανα βρίσκεται ήδη ομάδα ελλήνων αξιωματικών για να προετοιμάσει την υποδοχή των ελλήνων στρατιωτών.

Μετά το Πάσχα αρχίζει συζήτηση για τον κοινωνικό διάλογο.Αντιδρού και απέχουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, ΤΣΑ και ΕΛΤΑ.

Μετά το Πάσχα θα αρχίσει η συζήτηση για τον κοινωνικό διάλογο, ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει την συναίνεση των κοινωνικών εταίρων.Τη Δευτέρα αποστέλλονται στους φορείς αυτούς οι θέσεις και οι προτάσεις της κυβέρνησης.Την αντίθεσή τους εξεδήλωσαν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ,ΤΣΑ, και ΕΛΤΑ, οι οποίοι δήλωσαν οτι δεν θα μετάσχουν στο διάλογο και εξήγγειλαν συλλαλητήριο για την ερχόμενη Πέμπτη.Τις επίσημες προτάσεις της κυβέρνησης, αναμένει η ΓΣΕΕ για να προτείνει τη δική της θεματολογία στο διάλογο.

Παρουσία του προέδρου Κίρο Γκλιγκόροφ και πολλών ελλήνων πολιτικών, παρουσιάζει στα Σκόπια το έργο ΖΟΡΜΠΑΣ,ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το έργο ΖΟΡΜΠΑΣ παρουσίασε στα Σκόπια ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος το χαρακτήρισε πολιτικό γεγονός, τονίζοντας οτι οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το θέμα της ονομασίας.Τη συναυλία παρακολούθησε ο Πρόεδρος Γκλιγκόροφ, επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τρείς της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο Λεωνίδας Κύρκος, καθώς και επιχειρηματίες.

Σε συμφωνία για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, κατέληξαν η διοίκηση των τραπεζών και η ΟΤΟΕ.

Σε συμφωνία για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, κατέληξαν η διοίκηση των τραπεζών και η ΟΤΟΕ. Η σύμβαση θα είναι διετούς διάρκειας και συμφωνήθηκε να καταβληθούν στους τραπεζοϋπαλλήλους, αυξήσεις σε πέντε δόσεις που θα φθάνουν συνολικά στο 10,5%. Από το Νοέμβριο του 1998, ο μισθός του νεοπροσληφθέντος υπαλλήλου θα φθάσει στις 195.000.

Κείμενο με το οποίο ζητείται να μην προσβάλλεται η μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, υπέγραψαν 94 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Κείμενο με το οποίο ζητείται να μην προσβάλλεται η μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, υπέγραψαν 94 βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο έγινε δεκτό, τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και απο τη Χαριλάου Τρικούπη.Σύμφωνα με το κείμενο,τα κορυφαία όργανα του ΠΑΣΟΚ, έχουν υποχρέωση να προβούν σε κάθε ενέργεια που θα αποβλέπει στην άμεση διακοπή απαράδεκτων εκδηλώσεων.

Το μόνο που απασχολεί αυτή την εποχή την Πολιτική Ανοιξη, είναι το συνέδριό της, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Την Πολιτική Ανοιξη το μόνο που την απασχολεί αυτή την εποχή της Ανοιξης είναι το Συνέδριό της. Την απάντηση αυτή έδωσε στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς σε ερώτηση δημοσιογράφων, εάν υπάρχει θέμα επανόδου του ιδίου και των στελεχών της ΠΟΛΑΝ στη ΝΔ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε περίπατο της ΑΕΚ εξελίχθηκε το ντέρμπι της 29ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας με τον Παναθηναϊκό, που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ενωση επικράτησε με 3-0 των πρασίνων χάρις σε τέρματα που πέτυχαν οι Μανωλάς (42'), Κωστής (48') και Μπατίστα (71') και συνεχίζει να διεκδικεί τον τίτλο από τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι είναι τώρα 3 βαθμούς μπροστά, αλλά μπορούν να αυξήσουν την διαφορά, άν κερδίσουν αύριο την Βέροια.

Η μεγάλη έκπληξη έγινε στον πρώτο ημιτελικό γιά το φάιναλ-φόρ του Κυπέλλου Ελλάδος ανδρών του μπάσκετ, που διεξάγεται στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, αφού ο Απόλλων Πατρών επικράτησε με 92-79 του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε προηγηθεί στο ημίχρονο με 41-38. Ο παλιός πράσινος Χρήστος Μυριούνης ήταν ο ήρωας των Πατρινών, οι οποίοι αύριο στις 9.15 το βράδυ στο ίδιο γήπεδο θα διεκδικήσουν το τρόπαιο αντιμετωπίζοντας τον νικητή του άλλου ημιτελικού, όπου θα κοντραριστούν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους οκτώ του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό αφού στην τρίτη αναμέτρηση του με τον Ηρακλή, που έγινε στο Αλεξάνδρειο, επεβλήθη με 65-51. Ετσι, ο Δικέφαλος του Βορρά θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Παναθηναϊκό, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής δεν θα λάβει μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης της επομένης περιόδου.

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι κορυφής του Νοτίου Ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας, ανάμεσα στην πρωτοπόρο Καλλιθέα και τον τρίτο της βαθμολογίας Αιολικό γιά την 27-η ημέρα του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 και έτσι η ομάδα της Μυτιλήνης, που ευνοείται αποτέλεσμα, διατηρήθηκε στην μάχη της ανόδου. Μετά την ολοκλήρωση της 27-ης αγωνιστικής, η Καλλιθέα προηγείται με 52 βαθμούς, έναντι 51 του Εθνικού Αστέρα, 48 του Αιολικού και 47 του Ιάλυσου Ρόδου, ενώ ακολουθεί ο Ναυπακτιακός Αστέρας με 44 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,90 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,65, γαλλικό φράγκο προς 47,47, λίρα Αγγλίας προς 446,94, ελβετικό φράγκο προς 187,36, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,18, τη λίρα Κύπρου προς 538,39 και την ECU προς 311,82 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Στη Δυτική,Κέντρική και Βόρεια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Απο το απόγευμα, όμως, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 μέχρι 10 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλαδα και το Ιόνιο από 7 μέχρι 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 17 βαθμούς. Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδα. Βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες προβλέπονται και για τη Θεσσαλονίκη. Γρήγορα όμως αναμένεται ότι οι καιρικές αυτές συνθήκες θα βελτιωθούν. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Saturday, 12 April 1997 - 19:21:34 UTC