Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,13/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων απο υπερβολική δόση ναρκωτικών, καθώς άλλοι δύο νέοι χθές έχασαν τη ζωή τους.
- Αποστέλλεται αύριο σε συνδικάτα,και κόμματα η επιστολή εισήγησης της κυβέρνησης για τα θέματα της οικονομίας που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου.
- Ετοιμο είναι το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει την Τρίτη για την Αλβανία για να συμμετάσχει στην πολυεθνική δύναμη.
- Την Αλβανία επισκέπτεται σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι.
- Νεαρή μητέρα εγκατέλειψε χθές το βράδυ το νεογέννητο βρέφος της σε φωταγωγό πολυκατοικίας στην Κυψέλη,στην Αθήνα.
- Ανδρας αγνώστων στοιχείων βρέθηκε το πρωί απανθρακωμένος μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο έξω απο το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στη Μάνδρα Αττικής.
- Στην 27η τακτική ανακρίτρια θα οδηγηθεί αύριο,ο Δημήτρης Βακρινός,ο οποίος κατηγορείται για πέντε ανθρωποκτονίες.
- Θαμμένος στα λιγνιτορυχεία του Αμύνταιου Φλώρινας παραμένει ο 39χρονος, Ιωάννης Κωνσταντικόπουλος,ο οποίος καταπλακώθηκε μαζί με τον εκσκαφέα του απο μεγάλο όγκο χωμάτων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ
- Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους ``8`` του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ.
- Με 3-0 επικράτησε η ΑΕΚ επι του Παναθηναικού στο χθεσινό ντέρμπι της 29ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων απο υπερβολική δόση ναρκωτικών, καθώς άλλοι δύο νέοι χθές έχασαν τη ζωή τους.

Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων απο υπερβολική δόση ναρκωτικών.Χθές, στην Αθήνα άλλοι δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους ανεβάζοντας έτσι σε 15 τον αριθμό των νεκρών μέσα σε 13 ημέρες. Πρόκειται για τον Παύλο Τζίμα 31 ετών,ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείο της Ομόνοιας.Δεύτερο θύμα είναι ο 27χρονος Στέλιος Φραγκούλης που έχασε τη ζωή του μετά απο υπερβολική δόση ηρωίνης στο σπίτι του στο Γαλάτσι.

Αποστέλλεται αύριο σε συνδικάτα,και κόμματα η επιστολή εισήγησης της κυβέρνησης για τα θέματα της οικονομίας που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου.

Αποστέλλεται αύριο σε συνδικάτα,εργοδότες και κόμματα η επιστολή εισήγησης της κυβέρνησης για τα θέματα της οικονομίας που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου.Κεντρική επιδίωξη του πρωθυπουργού είναι η εξασφάλιση εργασιακής ειρήνης και σαφούς πλαισίου λειτουργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως το 2.000.Η σχετική συζήτηση για τον κοινωνικό διάλογο αναμένεται να αρχίσει μετά το Πάσχα.Πάντως,την αντίθεσή τους έχουν εκδηλώσει συνταξιούχοι ορισμένων κλάδων,οι οποίοι δήλωσαν οτι δεν θα συμμετάσχουν στο διάλογο και εξήγγειλαν συλλαλητήριο για την ερχόμενη Πέμπτη.

Ετοιμο είναι το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει την Τρίτη για την Αλβανία για να συμμετάσχει στην πολυεθνική δύναμη.

Ετοιμο είναι το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει την Τρίτη για την Αλβανία για να συμμετάσχει στην πολυεθνική δύναμη.Ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε οτι η δύναμη αυτή απαρτίζεται απο επαγγελματικά στελέχη σε εθελοντική βάση,ενώ σήμερα θα το επισκεφθεί ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος,Μανούσος Παραγιουδάκης στη Νέα Σάντα Κιλκίς, όπου έγιναν οι προετοιμασίες. Πληροφορίες αναφέρουν οτι για τη μεταφορά του προσωπικού θα χρησιμοποιηθεί αεροσκάφος C-130 και αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού για τη μεταφορά του μηχανοκίνητου τμήματος και του τεχνικού εξοπλισμού.

Την Αλβανία επισκέπτεται σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι.

Την Αλβανία επισκέπτεται σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι.Θα μεταβεί στην Αυλώνα από όπου καταγόταν τα περισσότερα θύματα της ναυτικής τραγωδίας στο στενό του Οτραντο, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αλβανική πρωτεύουσα όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπερίσα.Στο μεταξύ ο ιταλός υπουργός Αμυνας Μπενιαμίνο Αντρεάτα, δήλωσε χθές οτι η πολυεθνής δύναμη στην Αλβανία, θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βία,στην περίπτωση επίθεσης απο ένοπλους πολίτες.Αργά χθές άγνωστοι πυροβόλησαν στην Αυλώνα απο ένα αμάξι εναντίον αστυνομικού, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα η τραυματίες.

Νεαρή μητέρα εγκατέλειψε χθές το βράδυ το νεογέννητο βρέφος της σε φωταγωγό πολυκατοικίας στην Κυψέλη,στην Αθήνα.

Νεαρή μητέρα εγκατέλειψε χθές το βράδυ το νεογέννητο βρέφος της σε φωταγωγό πολυκατοικίας στην Κυψέλη,στην Αθήνα.Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Παίδων" και είναι καλά στην υγεία του,ενώ συνελήφθη η 19χρονη μητέρα του, Ιωάννα Μερτίρη,η οποία διαμένει στην ίδια πολυκατοικία με τους γονείς της.Το κλάμα του βρέφους άκουσε ένοικος που μένει στο υπόγειο και ειδοποίησε την Αμεση Δράση.

Ανδρας αγνώστων στοιχείων βρέθηκε το πρωί απανθρακωμένος μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο έξω απο το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στη Μάνδρα Αττικής.

Ανδρας αγνώστων στοιχείων βρέθηκε το πρωί απανθρακωμένος μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο έξω απο το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στη Μάνδρα Αττικής.Διεξάγονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς και τα στοιχεία του θύματος.

Στην 27η τακτική ανακρίτρια θα οδηγηθεί αύριο,ο Δημήτρης Βακρινός,ο οποίος κατηγορείται για πέντε ανθρωποκτονίες.

Στην 27η τακτική ανακρίτρια θα οδηγηθεί αύριο, προκειμένου να απολογηθεί ο Δημήτρης Βακρινός,ο οποίος κατηγορείται για πέντε δολοφονίες,απόπειρες ανθρωποκτονιών και ληστείες .Εναντίον του ο Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορία για 16 κακουργηματικές και τέσσερις πλημμελητικές πράξεις.Ο κατηγορούμενος δήλωσε οτι έχει μετανοιώσει για όλα όσα έκανε και η ποινή που πρέπει να του επιβληθεί είναι η θανατική.

Θαμμένος στα λιγνιτορυχεία του Αμύνταιου Φλώρινας παραμένει ο 39χρονος, Ιωάννης Κωνσταντικόπουλος,ο οποίος καταπλακώθηκε μαζί με τον εκσκαφέα του απο μεγάλο όγκο χωμάτων.

Θαμμένος κάτω απο τόνους χωμάτων παραμένει ο 39χρονος, Ιωάννης Κωνσταντικόπουλος,ο οποίος καταπλακώθηκε μαζί με τον εκσκαφέα του απο μεγάλο όγκο χωμάτων μέσα σε σήραγγα βάθους 80 μέτρων στα λιγνιτορυχεία στο Αμύνταιο Φλώρινας. Για τον απεγκλωβισμό του καταβάλλονται προσπάθειες με μηχανές εκσκαφής, οι οποίες προσπαθούν να απομακρύνουν τα χώματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ,αφού στον ημιτελικό του φάιναλ-φόρ, που διεξάγεται στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, επικράτησε με 63-61 της ΑΕΚ. Ετσι, στον τελικό, που θα αρχίσει απόψε στις 9.15 ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Πατρών, ο οποίος στον άλλο ημιτελικό έκανε την μεγάλη έκπληξη επικρατώντας με 92-79 του Παναθηναϊκού. Στις 18.40 η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός θα συναντηθούν στον ``μικρό τελικό``. Και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν απο την τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΑ.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους ``8`` του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους ``8`` του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ, αφού στην τρίτη αναμέτρηση του με τον Ηρακλή, που έγινε στο Αλεξάνδρειο, επιβλήθηκε με 65-51.Ετσι, ο ``Δικέφαλος του Βορρά`` θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Παναθηναϊκό (πρώτο μάτς 15/4 στο ΟΑΚΑ), ενώ από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής δεν θα λάβει μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης της επομένης περιόδου.

Με 3-0 επικράτησε η ΑΕΚ επι του Παναθηναικού στο χθεσινό ντέρμπι της 29ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας.

Σε ``περίπατο`` της ΑΕΚ εξελίχθηκε το ντέρμπι της 29ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας με τον Παναθηναϊκό, που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ``Ενωση`` επικράτησε με 3-0 των ``πρασίνων`` και συνεχίζει να διεκδικεί τον τίτλο από τον Ολυμπιακό. Οι ``ερυθρόλευκοι`` είναι τώρα μόνο 3 βαθμούς μπροστά, αλλά μπορούν να αυξήσουν την διαφορά, αν κερδίσουν το απόγευμα τη Βέροια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,90 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,65, γαλλικό φράγκο προς 47,47, λίρα Αγγλίας προς 446,94, ελβετικό φράγκο προς 187,36, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,18, τη λίρα Κύπρου προς 538,39 και την ECU προς 311,82 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, προβλέπονται για σήμερα σε όλη τη χώρα. Απο το απόγευμα, όμως, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στα βορειοδυτικά.Αύριο προβλέπονται νεφώσεις στα βορειοδυτικά, ενω στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν βροχές καιταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και αργότερα στα κεντρικά και βόρεια.Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες επικρατούν σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.Οι άνεμοι στην Αθήνα θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι και στη Θεσσαλονίκη απο βόρειες διευθύνσεις μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 10 έως 15 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Sunday, 13 April 1997 - 13:29:30 UTC