Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πάγκαλος για επιτροπή εμπειρογνωμόνων
- Στο Φίερι η ελληνική δύναμη
- Στην Αθήνα ο Μιλόσεβιτς
- Κανονικά οι πτήσεις τη Μ. Εβδομάδα
- Βήματα προόδου στην οικονομία
- Ναι της ΑΔΕΔΥ στον κοινωνικό διάλογο
- Νέος εκπρόσωπος τύπου στη ΝΔ
- Σκότωσαν τους γαμπρούς τους

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τσάμπιονς Λιγκ-Με μια ομάδα η Ελλάδα - Μπάσκετ Α1-Πλέϊ οφ-Η ΑΕΚ στα ημιτελικά
- Εθνική ανδρών-Χωρίς Τσάρτα με Κροατία

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων

Η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε ενα άτυπο πολιτικό διάλογο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο κ. Πάγκαλος ανακοίνωσε οτι θα ενημερώσει σχετικά τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και θα προσπαθήσει, όπως είπε, να καθησυχάσει τις ανησυχίες του. Ναι στο διάλογο υπο όρους λέει το ΚΚΕ, ενω Συνασπισμός και ΔΗΚΚΙ ζητούν σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών. Ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζει φόβους για εθνική γκάφα.

Στο Φίερι η ελληνική δύναμη

Στο Φίερι της Αλβανίας παραμένει ο ελληνικός λόχος, που έφτασε χθες το μεσημέρι στο Δυρράχιο, ενω αύριο αναμένεται να εγκατασταθεί στον Αυλώνα. Τη Δευτέρα θα αναχωρήσει απο τη Θεσσαλονίκη και ο τρίτος ελληνικός λόχος. Το ΚΥΣΕΑ ασχολήθηκε χθες με την κρίση στην Αλβανία και οπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος η ελληνική δύναμη ενδέχεται να αυξηθεί κατά 100 εως 200 άνδρες.

Στην Αθήνα ο Μιλόσεβιτς

Τριήμερη ιδιωτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί απο χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, στο πρόγραμμα του κ. Μιλόσεβιτς δεν περιλαμβάνονται επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Κανονικά οι πτήσεις

Δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις των εκδρομέων απο τα αεροδρόμια τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων της Αεροπορίας ανέστειλε τις στάσεις εργασίας, που είχε εξαγγείλει μετά τη δέσμευση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χάρη Καστανίδη, για επίλυση των προβλημάτων τους.

Βήματα προόδου στην οικονομία

Βήματα προόδου εχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικονομία, εκτιμά στην οικονομική της έκθεση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην έκθεση, η οποία ειναι η πρώτη που βασίζεται σε δεδομένα του τρέχοντος έτους επισημαίνεται το θέμα της μείωσης του πληθωρισμού. Προστίθεται οτι πρεπει να πέσει ο πληθωρισμός στο τέλος του 1997 κάτω απο το 4,5%. Σημειώνεται οτι χρειάζονται σημαντικές προσπάθειες μακροπρόθεσμου χαρακτήρα για τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος.

ΑΔΕΔΥ για κοινωνικό διάλογο

Τη συμμετοχή της στον κοινωνικό διάλογο αλλά με προϋποθέσεις αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ. Οι δυο προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της ειναι η διευρυνση της θεματολογίας για τα μεγάλα θέματα κοινωνικής πολιτικής και η διαφύλαξη της φερεγγυότητας του διαλόγου αυτού. Η ΑΔΕΔΥ ζητά να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί των συνδικάτων και προσπάθεια επιβολής προειλημμένων αποφάσεων.

Εκπρόσωπος τύπου στη ΝΔ

Νέος εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας ορίστηκε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ύστερα απο απόφαση του Προέδρου του κόμματος, Κώστα Καραμανλή. Επικεφαλής της γραμματείας πολιτικού σχεδιασμού αναλαμβάνει ο Μιχάλης Λιάπης, με αναπληρωτές τους Σπύρο Ταλιαδούρο και Ανδρέα Λυκουρέντζο. Τέλος, τη γραμματεία διεθνών σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης αναλαμβάνει η Μαριέττα Γιαννάκου - Κουτσίκου.

Σκότωσαν τους γαμπρούς τους

Πεθερός πυροβόλησε και σκότωσε στο Μενίδι στην Αθήνα, για οικονομικές διαφορές τον γαμπρό του και μετά εξαφανίστηκε. Δράστης είναι ο Πέτρος Γκίκας και θύμα ο Νίκος Βαλέτας, 35 χρονών. Εξάλλου, στο χωριό Σπάρτο Αιτωλοακαρνανίας πεθερός σκότωσε τον υποψήφιο γαμπρό του, γιατί ο δεύτερος ισχυριζόμενος οτι η προίκα που του έδιναν ηταν μικρή προσπάθησε να φύγει για να μη γίνει ο γάμος. Δράστης ειναι ο Επαμεινώνδας Κατσαρός, 63 ετών, αγρότης, ο οποίος πυροβολησε με καραμπίνα το Χρήστο Γρετσίτσα, 42 ετών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσάμπιονς Λιγκ-Με μια ομάδα η Ελλάδα

Με μία ομάδα θα συμμετάσχει στο τσάμπιον λιγκ της επόμενης περιόδου η χώρα μας. Την απόφαση αυτή πήρε η ΟΥΕΦΑ η οποία έκρινε ότι η Τουρκία με την οποία κατείχαμε από κοινού την όγδοη θέση στην κατάταξη των χωρών μελών της, υπερτερεί στην ειδική βαθμολογία της φετινής περιόδου που καταρτίζεται, με βάση τα αποτελέσματα των συλλόγων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ετσι η Τουρκία θα πάρει μέρος με δύο ομάδες και η χώρα μας με μία.

Μπάσκετ Α1-Πλέϊ οφ-Η ΑΕΚ στα ημιτελικά

Η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών, αφού επικράτησε του Σπόρτιγκ με 87-72, στο δεύτερο αγώνα για το Β` γύρο των πλέϊ οφ που έγινε στα Πατήσια. Η ''Ενωση'' στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ. Αντίθετα την προσεχή Κυριακή θα λύσουν τις διαφορές τους Αρης και Περιστέρι, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε 88-62 και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες.

Εθνική ανδρών-Χωρίς Τσάρτα με Κροατία

Χωρίς τον Βασίλη Τσάρτα θα αγωνιστεί η εθνική μας ποδοσφαίρου των ανδρών κόντρα στην αντίστοιχη της Κροατίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998, που θα γίνει στις 30 Απριλίου στο Καυτατζόγλειο στάδιο, όπως ανακοίνωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πολυχρονίου. Ο κ. Πολυχρονίου δικαιολογώντας την απόφασή του, τόνισε ο Τσάρτας το διάστημα αυτό βρίσκεται εκτός φόρμας, ανοίγοντας έτσι το ''πράσινο φως'' για την συμμετοχή του Κώστα Φραντζέσκου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,08, γαλλικό φράγκο προς 47,53, λίρα Αγγλίας προς 448,85, ελβετικό φράγκο προς 188,22, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,50, τη λίρα Κύπρου προς 539,98 και την ECU προς 312,62 δραχμές.

Μικρές ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας (χθες) και ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1428,07 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 0,53%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 13,3 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 1,13%, Ασφάλειες άνοδος 2,11%, Λήζινγκ πτώση 0,11%, Επενδύσεις πτώση 0,12%, Κατασκευές πτώση 0,12%, Βιομηχανίες πτώση 0,11%, Διάφορες άνοδος 2,62%, Συμμετοχών άνοδος 0,63%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε σε ποσοστό 0,44%.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

'Αστατος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις νότιες περιοχές. Το βράδυ, πάντως, θ'αρχίσει βελτίωση του καιρού από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στα νότια ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 20 και στα νησιά του Αιγαίου 10 με 21 με τη μέγιστη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη στη βόρεια Κρήτη.

Βροχερός ειναι ο καιρός στην Αθήνα, ενω στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα βρέξει. Νοτιοανατολικοί μέτριοι θα πνέουν οι άνεμοι και στις δύο πόλεις. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 8 με 20 βαθμούς, ενώ το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη θα δείξει 4 με 16 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Saturday, 19 April 1997 - 13:26:34 UTC