Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Βόμβες μολότοφ σε χώρο στάθμευσης του στρατοπέδου "Ζορμπάς", στο Γουδί.
- Τσοχατζόπουλους: Αυξάνεται απο 6 σε 9 μήνες η υποχρεωτική παραμονή των στρατευσίμων στα παραμεθόρια.
- Στην ολλανδική προεδρία της ΕΕ οι προτάσεις Αθήνας και 'Αγκυρας για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων.
- Προόδους στην ελληνική οικονομία σημειώνει η ΕΕ.
- Στο Φίερι παραμένουν οι 130 'Ελληνες στρατιωτικοί της πολυεθνούς δύναμης αναμένοντας τον ιταλικό λόχο.
- Μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από τη απώλεια του Γιώργου Γεννηματά.
- Την ελληνική μεσολάβηση για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας ζήτησε ο Γιάσερ Αραφάτ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο ΠΑΟΚ στα ημιτελικά της Α1 καλαθοσφαίρισης ανδρών. - Ο 'Αρης και η Βουλιαγμένη οι νέοι πρωταθλητές πετοσφαίρισης και υδατοσφαίρισης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βόμβες μολότοφ στο στρατόπεδο "Ζορμπάς", στο Γουδί.

'Αγνωστοι έριξαν τις πρωινές ώρες δυο βόμβες μολότοφ στο στρατόπεδο "Ζορμπάς", στην Αθήνα, στο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων. 'Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, παρά την επέμβαση της Πυροσβεστικής και των οργάνων του στρατοπέδου, καταστράφηκε ενα λεωφορείο και προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε άλλα δυο τζίπ. Διενεργείται έρευνα απο τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Τσοχατζόπουλος: Αύξηση από 6 σε 9 μήνες της υποχρεωτική παραμονής στα παραμεθόρια.

Αυξάνεται απο 6 σε 9 μήνες η υποχρεωτική παραμονή των στρατευσίμων οπλιτών σε μονάδες των παραμεθορίων περιοχών. Ο υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, δήλωσε οτι οι οριστικές ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για θέματα στρατολογίας, που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα. Με το νομοσχέδιο αυτό προβλέπεται μείωση κατά 3 μήνες της θητείας όσων παρουσιάζονται στα 18 και ρυθμίζεται οριστικά το θέμα των 18.500 ανυποτάκτων.

Στην ΕΕ οι προτάσεις Αθήνας και 'Αγκυρας για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Στην ολλανδική προεδρία της ΕΕ αποστέλλονται την ερχόμενη εβδομάδα οι προτάσεις της Αθήνας και της 'Αγκυρας για συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά. Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τόμας Νάιλς, δήλωσε οτι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για έναρξη διαλόγου και είναι θέμα των δύο κυβερνήσεων πότε και αν θα ξεκινήσει ο διάλογος αυτός.

Προόδους στην ελληνική οικονομία σημειώνει η ΕΕ.

Βήματα προόδου έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα στο θέμα της μείωσης του πληθωρισμού. Αυτό αναφέρεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα παρουσιαστεί τη Μ. Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Για τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος προστίθεται πως χρειάζονται σημαντικές προσπάθειες μακροπρόθεσμου χαρακτήρα. Μεθαύριο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αναμένεται να παρουσιάσει την ετήσια έκθεση για την οικονομία, στην οποία θα επισημαίνεται η θετική πορεία της.

Στο Φίερι παραμένει ο ελληνικός λόχος.

Στο Φιέρι παραμένει η ελληνική δύναμη των 130 ανδρών, που συμμετέχει στην πολυεθνική δύναμη στην Αλβανία. Στρατιωτικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η ιταλική διοίκηση περιμένει να φτάσει απο το Δυρράχιο ενας ιταλικός λόχος και στη συνέχεια ολη η δύναμη θα κατευθυνθεί προς τον Αυλώνα, όπου πλέον κρίνεται οτι δεν υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας.

Μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από τη απώλεια του Γιώργου Γεννηματά.

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την απώλεια του Γιώργου Γεννηματά. Η οικογένειά του τέλεσε μνημόσυνο στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Μνημόσυνο τελέστηκε και για τη συμπλήρωση 40 ημερών απο το θάνατο του Ανδρέα Λεντάκη.

Την ελληνική μεσολάβηση για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας ζήτησε ο Γιάσερ Αραφάτ.

Συνάντηση δύο ωρών είχε χθες στη Ραμάλα με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ, η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου. 'Εγινε ευρύτερη ανασκόπηση και συζήτηση για τα θέματα, που απασχολούν την περιοχή, ενω σύμφωνα με πληροφορίες, η παλαιστινιακή πλευρά ζήτησε απο την κυβέρνηση να μεσολαβήσει στην ΕΕ για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ στα ημιτελικά της Α1

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, αφού στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της β' φάσης των αγώνων κατάταξης νίκησε στο ΟΑΚΑ 77-66 τον ΠΑΟ. Μέχρι τώρα οι ομάδες είχαν από μία νίκη. Ετσι στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την ΑΕΚ και σε περίπτωση που περάσει και αυτό το ''εμπόδιο'' θα εξασφαλίσει μια θέση στην ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου.

Πρωταθλητής πετοσφαίρισης ο 'Αρης.

Η Θεσσαλονίκη πανηγυρίζει από χθες για την μεγάλη επιτυχία του 'Αρη, ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε το πρωτάθλημα πετοσφαίρισης της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Νίκησε στον τρίτο τελικό αγώνα που έγινε στο κλειστό γήπεδο της Μίκρας την Ορεστιάδα με 3- 0.

Πρωταθλήτρια υδατοσφαίρισης η Βουλιαγμένη.

Μετά το κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης η ομάδα υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης κατέκτησε τον δεύτερο φετινό της τίτλο της, το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Οι ''Μπέμπηδες'' του Γιάννη Γιαννουρή νίκησαν 15-9 και στον δεύτερο τελικό των αγώνων κατάταξης την Χίο, την οποία είχαν κερδίσει και εκτός έδρας με 12-11 και έφτασαν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,08, γαλλικό φράγκο προς 47,53, λίρα Αγγλίας προς 448,85, ελβετικό φράγκο προς 188,22, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,50, τη λίρα Κύπρου προς 539,98 και την ECU προς 312,62 δραχμές.

Μικρές ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας (προχθες) και ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1428,07 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 0,53%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 13,3 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 1,13%, Ασφάλειες άνοδος 2,11%, Λήζινγκ πτώση 0,11%, Επενδύσεις πτώση 0,12%, Κατασκευές πτώση 0,12%, Βιομηχανίες πτώση 0,11%, Διάφορες άνοδος 2,62%, Συμμετοχών άνοδος 0,63%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε σε ποσοστό 0, 44%.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Βελτίωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 21 και στο Αιγαίο 11 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗ

Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 9 με 20 θα έχει σήμερα η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει, αλλά σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 7 μέχρι 16 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα πυκνώσουν και ειναι πιθανό να βρέξει το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Sunday, 20 April 1997 - 14:03:05 UTC