Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τις θέσεις για τη συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά διαβίβασε η Αθήνα στην ολλανδική προεδρία.
- Από τη στάση και μόνον της Αγκυρας θα εξαρτηθούν οι προοπτικές της Τουρκίας στο Συμβούλιο Σύνδεσης, δήλωσε ο Κώστας Σημίτης.
- Αρνήθηκε ο Πρωθυπουργός να σχολιάσει το περιεχόμενο επιστολής των 32 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα ελληνοτουρκικά.
- Για τα εθνικά θέματα ενημερώνει τον Κωστα Καραμανλή σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
- Καταφθάνουν αύριο στο Δυρράχιο τα αρματαγωγά μεταφέροντας την κύρια δύναμη του ελληνικού τάγματος.
- Σήμερα η ετήσια έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος.
- Ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα για την πρόληψη ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο και τη χρήση απο βεγγαλικά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα ο αγώνας μπάσκετ του Ολυμπιακού με την Ολύμπια Λιουμπιάνας στη Ρώμη.
- Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στη Βέροια με την τοπική ομάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τις θέσεις για τη συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά διαβίβασε η Αθήνα στην ολλανδική προεδρία.

Τις θέσεις της για τη συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά διαβίβασε με επιστολή της η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, στον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε, Χανς Βαν Μίρλο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία, που ειχε με τον κ. Βαν Μίρλο "ξεκαθάρισε" ότι το θέμα της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων είναι διαδικαστικό και ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξαρτάται από τις γνωστές προϋποθέσεις και όρους που έχει θέσει η ελληνική πλευρά.

Από τη στάση και μόνον της Αγκυρας θα εξαρτηθούν οι προοπτικές της Τουρκίας στο Συμβούλιο Σύνδεσης, δήλωσε ο Κώστας Σημίτης.

Από τη στάση και μόνον της Αγκυρας θα εξαρτηθούν οι προοπτικές της Τουρκίας στο Συμβούλιο Σύνδεσης, στο τελος του μήνα, δήλωσε στη Βιέννη ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά τις συνομιλίες, που είχε με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βίκτορ Κλίμα. Αναφορικά με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ο κ. Κλίμα επανέλαβε πως η Αυστρία υποστηρίζει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις υποψήφιες χώρες, 6 μήνες μετά τη λήξη της διακυβερνητικής διάσκεψης στη βάση της απόφασης των συνόδων κορυφής της ΕΕ.Στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων αναφέρθηκε και ο Προέδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, μιλώντας χθες στο Συμβούλιο της Ευρώπης και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις προς την Τουρκία.

Αρνήθηκε ο Πρωθυπουργός να σχολιάσει το περιεχόμενο επιστολής των 32 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα ελληνοτουρκικά.

Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, απο τη Βιέννη, όπου βρίσκεται και αύριο θα μεταβεί στη Βόννη, αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο της επιστολής 32 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στην οποία μιλούν για αποδοχή απο την κυβέρνηση ελληνοτουρκικού διαλόγου. Ο Δημήτρης Ρέππας, σχολιάζοντας την παραπάνω επιστολή επανέλαβε οτι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο διαλόγου ή διαπραγματεύσεων και δεν χρειάζεται καμία υπόμνηση απο τρίτους.

Για τα εθνικά θέματα ενημερώνει τον Κωστα Καραμανλή σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη συνάντηση, που θα έχουν στις 11.30 πριν το μεσημέρι. Για μυστική διπλωματία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Μιλτιάδης Εβερτ, που ζητά να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή. Κατάργηση εθνικών συνόρων και αμερικανονατοποίηση του Αιγαίου αποτελεί η προθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα. Ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι ένας ελληνοτουρκικός διάλογος θα εμφανίσει την Ελλάδα να συζητά τις απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις.

Καταφθάνουν αύριο στο Δυρράχιο τα αρματαγωγά μεταφέροντας την κύρια δύναμη του ελληνικού τάγματος.

Αύριο Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να καταπλεύσουν στο Δυρράχιο τα δυο αρματαγωγά που μεταφέρουν στην Αλβανία τον κύριο όγκο του ελληνικού τάγματος, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής πολυεθνικής δύναμης, ενώ ανθρωπιστική βοήθεια με τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό βάρους 18 τόννων άρχισε να μεταφέρει απο χθες στα Τίρανα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο μεταξύ, με παρέμβαση του βουλευτή του κόμματος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αλβανίας,Θωμά Μήτσου, παραδόθηκε το σκάφος του Λιμενικού, που είχαν κλέψει ένοπλοι Αλβανοί από την Πρέβεζα.

Σήμερα η ετήσια έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος.

Η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες νομισματικής σταθερότητας στη χώρα μας, θα αποτελέσει πρωταρχικό στόχο της νομισματικής πολιτικής, κατά το τρέχον έτος, αναμένεται να τονίσει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμου, στην ετήσια έκθεσή του, που θα παρουσιάσει σήμερα. Αύριο Μ. Τετάρτη αναμένεται να δοθεί η ανάλογη έκθεση της Κομισιόν με τις επιδόσεις των οικονομιών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα για την πρόληψη ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο και τη χρήση απο βεγγαλικά.

Αυξημένα μέτρα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων, λαμβάνει η Τροχαία ενόψει της αναμενόμενης μαζικής εξόδου των κατοίκων των μεγάλων πόλεων προς την ύπαιθρο για το Πάσχα. Παράλληλα αυστηρούς ελέγχους σε όλους τους χώρους αποθήκευσης ή πώλησης πυροτεχνημάτων διενεργούνται απο την Αστυνομία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα ο αγώνας μπάσκετ του Ολυμπιακού με την Ολύμπια Λιουμπιάνας στη Ρώμη.

Σήμερα το απόγευμα ρίχνεται στη μάχη του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας ανδρών ο Ολυμπιακός, με πρώτο αντίπαλο στον ημιτελικό που θα αρχίσει στο 7.30 το απόγευμα στο Παλαέουρ της Ρώμης την Σλοβενική Ολύμπια Λιουμπλιάνας.Στον δεύτερο ημιτελικό που θ' αρχίσει δύο ώρες αργότερα η Μπερτσελόνα αντιμετωπίζει τη Βιλερμπάν. Και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΤ1.

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στη Βέροια με την τοπική ομάδα.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να μειώσει την διαφορά των έξι βαθμών που τη χωρίζει από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, αφού σε αγώνα που έγινε χθες και με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 30-η ημέρα του πρωταθλήματος, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στη Βέροια με την τοπική ομάδα. Ετσι, η ``Ενωση`` θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού έχει δυσκολότερο πρόγραμμα από τον Ολυμπιακό, ο οποίος προηγείται με 72 βαθμούς, έναντι 66 της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,19 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,05, γαλλικό φράγκο προς 47,77, λίρα Αγγλίας προς 448,14, ελβετικό φράγκο προς 188,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,96, τη λίρα Κύπρου προς 539,89 και την ECU προς 313,63 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε μετοχές του τραπεζικού τομέα. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.441,04 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 0,91%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 15,6 δισ. δραχμές. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 1,78%, Ασφάλειες πτώση 0,26%, Λήζινγκ πτώση 0,28%, Επενδύσεις άνοδος 1,06%, Κατασκευές πτώση 2,15%, Βιομηχανίες άνοδος 0,64%, Διάφορες άνοδος 0,83%, Συμμετοχών άνοδος 0,68%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε σε ποσοστό 0,36%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος είναι ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με συννεφιά και τοπικές βροχές.Οι άνεμοι πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια φθάνει τους 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 και στο Αιγαίο τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Αστατος θα είναι ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με συννεφιά,τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 8 εως 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 11 εως 20 και στο Αιγαίο απο 14 εως 22, αλλά στην Κρήτη θα φθάσει και τους 27 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με πιθανότητα ασθενούς βροχής, ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 14 εως 20 και απο 9 εως 16 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Tuesday, 22 April 1997 - 7:00:18 UTC