Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και το δημόσιο τομέα, προτείνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, διαπιστώνοντας θετική εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
- Την απάντηση της Αγκυρας αναμένει η Ολλανδική Προεδρία για τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, το έργο της οποίας θα είναι αυστηρά διαδικαστικό, σύμφωνα με τον κ.Πάγκαλο, που ενημέρωσε τον Κώστα Καραμανλή.
- Διαψεύδει ο Γεράσιμος Αρσένης φήμες ότι θα παραιτηθεί, αλλά δήλωσε ότι αναμένει πλήρη ενημέρωση για τα ελληνοτουρκικά.
- Νέο τραγικό δυστύχημα στο Πέραμα. Νεκρός 40χρονος εργάτης από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υπό επισκευή πλοίο.
- Με συμβιβασμό έληξε η διένεξη για τη βίλα του Ψυχικού, μετά τη δέσμευση της Δήμητρας Λιάνη, ότι δεν θα πωλήσει το ακίνητο της Εκάλης.
- Διακόπτει τελικά ο Λάκης Λαζόπουλος τις παραστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.
- Σημαντικές αλλαγές στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών επιφέρει σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη βουλή.
- Εκατόν πενήντα Αλβανοί και Ιρακινοί λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στην Κόνιτσα και στο Φαρμακονήσι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και το δημόσιο τομέα, προτείνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, διαπιστώνοντας θετική εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Θετική εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας,περιέχεται στην έκθεση του διοικητή της Τράπεζης της Ελλάδος,αλλά τονίζεται η ανάγκη συνέχιση της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής.Στην έκθεση τονίζεται η ανάγκη μείωσης του δημοσίου ελλείμματος, έλεγχου των δαπανών,βιώσιμων συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Εκτιμάται ακόμη ότι ο πληθωρισμός στο τέλος του 1998 θα περιοριστεί στο 3% και προτείνονται διαρθρωτικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της οικονομίας και του δημόσιου τομέα.

Την απάντηση της Αγκυρας αναμένει η Ολλανδική Προεδρία για τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, το έργο της οποίας θα είναι αυστηρά διαδικαστικό, σύμφωνα με τον κ.Πάγκαλο, που ενημέρωσε τον Κώστα Καραμανλή.

Την απάντηση της Τουρκίας αναμένει η Ολλανδική Προεδρία μετά το πράσινο φώς της Αθήνας για τη σύσταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, για τα ελληνοτουρκικά.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε η επιτροπή αυτή εφόσον συσταθεί,θα μπορεί να καταλήξει σέ πόρισμα,μέχρι τη λήξη της Ολλανδικής προεδρίας,το οποίο δεν θα είναι δεσμευτικό.Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ τόνισε ότι η επιτροπή θα έχει αυστηρά διαδικαστικό χαρακτήρα και στόχος της είναι να διευκολύνει τη διαδικασία που ενδεχομένως θα μπορούσε να προκύψει.

Διαψεύδει ο Γεράσιμος Αρσένης φήμες ότι θα παραιτηθεί, αλλά δήλωσε ότι αναμένει πλήρη ενημέρωση για τα ελληνοτουρκικά.

Τα ελληνοτουρκικά συνεχίζουν να προκαλούν τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ, καθώς μετά τη δήλωση των 32 βουλευτών, φήμες φέρουν τον Γεράσιμο Αρσένη προτιθέμενο να παραιτηθεί. Ο ίδιος δήλωσε ότι αναμένει πλήρη ενημέρωση στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα και πρόσθεσε ότι τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για τη δημιουργία κλίματος αντιπαραθέσεων. Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τέτοια πρόθεση του υπουργού παιδείας, ο οποίος πρέπει να φέρεισε πέρας το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

Νέο τραγικό δυστύχημα στο Πέραμα. Νεκρός 40χρονος εργάτης από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υπό επισκευή πλοίο.

Αλλο ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του περάματος,με ένα νεκρό εργάτη.Πρόκειται για τον Δημήτρη Κύρη, 40 ετών, πατέρα δύο παιδιών,ο οποίος έπαθε καθολικά εγκαύματα από πυρκαγιά που σημειώθηκε στο ΙΟΝΙΑΝ ΠΡΙΝΤΖ, όπου έκανε επισκευαστικές εργασίες στο δεύετερο αμπάρι.Λίγο νωρίτερα φωτιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο στο υπο σημαία Παναμά φορτηγό πλοίο ΜΙΝΟΑΝ ΧΙΛ που ήταν δεμένο στη Δραπετσώνα.Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα από την πυροσβεστική, χωρίς κανείς να πάθει τίποτα.

Με συμβιβασμό έληξε η διένεξη για τη βίλα του Ψυχικού, μετά τη δέσμευση της Δήμητρας Λιάνη, ότι δεν θα πωλήσει το ακίνητο της Εκάλης.

Με τη δέσμευση της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου ότι δεν πρόκειται να πουλήσει τη βίλα της Εκάλης, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την αγωγή που έχουν υποβάλει τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου για το ακίνητο του Ψυχικού, έληξε με συμβιβασμό η δικαστική διένεξη του ιδιοκτήτη του ακινήτου και της κυρίας Λιάνη-Παπανδρέου.Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε ότι η διαμάχη μεταξύ των παιδιών και της συζύγου του Ανδρέα Παπανδρέου πρέπει να σταματήσει πάση θυσία και ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν θα αφορούν την κληρονομιά αλλά το αρχείο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Διακόπτει τελικά ο Λάκης Λαζόπουλος τις παραστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Διακόπτει τις παραστάσεις του στη Θεσσαλονίκη ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, έως ότου ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από τον οποίο εκλήθη να προσφέρει το καλλιτεχνικό του έργο τον διαβεβαιώσει ότι το θέατρο Φίξ στο οποίο στεγάζεται λειτουργεί νόμιμα.Η αποψινή και αυριανή προγραμματισμένη παράσταση στο θέατρο Φίξ ματαιώνονται και για όσες παραστάσεις οι θεατές έχουν προαγοράσει εισιτήρια, θα επιστραφούν τα χρήματα, διαβεβαίωσε ο κ.Λαζόπουλος.

Σημαντικές αλλαγές στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών επιφέρει σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη βουλή.

Σχέδιο νόμου για τη συνολική θεσμική παρέμβαση στις αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση. Στους στόχους περιλαμβάνονται η μεταβίβαση έως και 40% των μετοχών του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών στην Τοπική στη Αυτοδιοίκηση, η συμμετοχή κοινωνικών φορέων στα διοικητικά συμβούλια και η κυκλοφορία νέων αντιρυπαντικής τεχνολογίας λεωφορείων, στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Εκατόν πενήντα Αλβανοί και Ιρακινοί λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στην Κόνιτσα και στο Φαρμακονήσι.

Πενήντα επτά ιρακινοί λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στο Φαρμακονήσι απο στρατιωτικό τμήμα. Αρχικά οι στρατιώτες έριξαν προειδοποιητικές βολές για να αποτρέψουν την προσέγγιση του σκάφους με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι χειριστές του.Στην περιοχή της Κόνιτσας, η αστυνομία συνέλαβε 93 Αλβανούς λαθρομετανάστες, που ήταν στιβαγμένοι σε ένα φορτηγό και επαναπροωθήθηκαν στην Αλβανία

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρώτη και κατά πολλούς κριμότερη αναμέτρηση στο φάιναλ-φόρ της Ευρωλίγκας, δίνει απόψε στις 7.30, στη Ρώμη, η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι επιχειρούν να κατακτήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο και να γίνουν η δεύτερη Ελληνική ομάδα που στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά τον περσινό θρίαμβο του Παναθηναϊκού. Αντίπαλος του Ολυμπιακού, σήμερα, είναι η πρωταθλήτρια Σλοβενίας Ολύμπια Λιουμπλιάνας, η οποία, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Ντούσαν Ιβκοβιτς, είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι παίκτες του, άν δεν θέλουν να αποτύχουν και στην τρίτη παρουσία τους στο φάιναλ- φόρ.

Στο δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ-φόρ της Ρώμης, ο οποίος αρχίζει στις 9.30 το βράδυ στο γήπεδο Παλαέουρ της Ιταλικής πρωτεύουσας, η Μπαρτσελόνα, που έχασε πέρυσι στον τελικό απο τον Παναθηναϊκό, θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Γαλλίας Βιλερμπάν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,82 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,72, γαλλικό φράγκο προς 47,93, λίρα Αγγλίας προς 449,97, ελβετικό φράγκο προς 189,66, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,38, τη λίρα Κύπρου προς 524,41 και την ECU προς 314,72 δραχμές.

Με μικρή υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, ύστερα από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων είχαν σημειώσει άνοδο 3,20%. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.432,97 μονάδες, μειωμένος σε ποσοστό 0,56%. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 15,5 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 0,53%, Ασφάλειες πτώση 0,99%, Λήζινγκ πτώση 1,55%, Επενδύσεις πτώση 0, 80%, Κατασκευές πτώση 0,89%, Βιομηχανίες πτώση 1,05%, Διάφορες πτώση 1,31%, Συμμετοχών πτώση 0,27%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με πτώση 0, 24%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ανοιξιάτικος θα είναι αύριο ο καιρός με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι ως ισχυροί και το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 21 και στο Αιγαίο 12 με 24 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 21 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί ασθενής βροχή και το θερμόμετρο θα δείξει από 7 μέχρι 15 βαθμούς.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Tuesday, 22 April 1997 - 17:00:30 UTC