Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμο το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά.
- Ταύτιση απόψεων Αθηνών - Βιέννης στα θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης.
- Ικανοποιητική κρίνει την πορεία της ελληνικής οικονομίας η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
- Πριν το μεσημέρι αναμένονται στο Δυρράχιο τα αρματαγωγά με τους Ελληνες στρατιώτες.
- Αυξάνονται σταδιακά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
- Αυστηροί συστηματικοί έλεγχοι στην αγορά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στον αυριανό τελικό της Ευρωλίγκα με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα προκρίθηκε ο Ολυμπιακός.
- Πανηγυρισμοί των φιλάθλων του Ολυμπιακού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμο το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμο το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβαν οτι το πόρισμα δεν θα ειναι δεσμευτικό και η επιτροπή δεν έχει χαρακτήρα διαλόγου ή διαιτησίας. Επιφυλάξεις εξέφρασαν χθες η ΝΔ, το ΔΗΚΚΙ και η ΠΟΛΑΝ. Τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ, με τον επίτροπο της ΕΕ, Χανς Βαν Ντεν Μπρούκ.

Ταύτιση απόψεων Αθηνών - Βιέννης στα θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Αυστρία ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταβεί στη Βόννη. Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους δήλωσε οτι η επίσκεψη στη Βιέννη ειχε ως στόχο τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών Ελλάδας και Αυστρίας στο πλαίσιο της αναθεώρησης των συνθηκών, που καθορίζουν την ΕΕ.Συζητήθηκαν επίσης και τα εθνικά μας θέματα,για τα οποία, όπως ειπε ο κ.Σημίτης, η αυστριακή πλευρά εξέφρασε την υποστήριξή της στις ελληνικές θέσεις.

Ικανοποιητική κρίνει την πορεία της ελληνικής οικονομίας η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ικανοποιητική κρίνεται η πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με την έκθεση, που παρουσίασε χθες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Τονίζεται, ωστόσο, η ανάγκη συνέχισης της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής,έλεγχο των δαπανών, βιώσιμων συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Εκτιμάται ακόμη ότι ο πληθωρισμός στο τέλος του 1998 θα περιοριστεί στο 3% και προτείνονται διαρθρωτικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της οικονομίας και του δημόσιου τομέα.

Πριν το μεσημέρι αναμένονται στο Δυρράχιο τα αρματαγωγά με τους Ελληνες στρατιώτες.

Πριν το μεσημέρι αναμένεται να καταπλεύσουν στο Δυρράχιο τα αρματαγωγά "Σάμος" και "Χίος", που μεταφέρουν τον κύριο όγκο του ελληνικού τάγματος στο πλαίσιο της ανάπτυξης ειρηνευτικής πολυεθνικής δύναμης στην Αλβανία. Χθες σημειώθηκαν επεισόδια στο ελληνικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο απο άτομα, που ζητούσαν βίζα.

Αυξάνονται σταδιακά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Αυξάνονται απο την αρχή του νέου χρόνου τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση.Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου,ο οποίος πρόσθεσε οτι θα μειωθούν και οι παροχές.Η αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση θα γινεται κάθε έξι μήνες με στόχο οι άνδρες να συνταξιοδοτηθούν στο 65ο έτος και οι γυναίκες και όσοι εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλαμτα στο 60ο έτος. Εξαίρεση, αποτελούν όσοι έχουν ασφαλιστεί πριν από την 1/1/1983, αλλά και γι' αυτούς ισχύει μόνο η 35ετία, ενώ η 15ετία των γυναικών και η 25ετία αναπροσαρμόζονται.

Αυστηροί συστηματικοί έλεγχοι στην αγορά.

Εντείνονται οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της πασχαλινής αγοράς από μικτά τετραμελή συνεργεία υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης της αγορανομίας και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.Οι τιμές στα αρνιά και τα κατσίκια αλλά και στα οπωροκηπευτικά δεν υπερβαίνουν τις περσινές στην κεντρική αγορά των Αθηνών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον αυριανό τελικό της Ευρωλίγκα με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα προκρίθηκε ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό τού ``φάιναλ φορ`` της Ευρωλίγκα, πού γίνεται στη Ρώμη, αφού στον ημιτελικό κέρδισε 74-65 τη Σλοβενική Ολύμπια Λιουμπλιάνα.Ο Ολυμπιακός που θα παίξει για τρίτη φορά σε έναν τελικό τα τέσσερα τελευταία χρόνια, θα διεκδικήσει αύριο το τρόπαιο, με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα που νίκησε στον δεύτερο ημιτελικό 77-70 τη Βιλερμπάν.

Πανηγυρισμοί των φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Στους δρόμους ξεχύθηκαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με την Ολύμπια και με σημαίες, βεγγαλικά και κροτίδες πανηγύρισαν τη νίκη της ομάδας τους στο Πασαλιμάνι,στη Λέσχη της ομάδας τους στον Πειραιά και στην Ομόνοια.Ανάλογο σκηνικό στήθηκε και σε πολλές επαρχιακές πόλεις όπως το Βόλο, το Ηράκλειο αλλά και την Πάτρα, όπου δυστυχώς είχαμε επεισόδια με νεαρούς φιλάθλους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,82 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,72, γαλλικό φράγκο προς 47,93, λίρα Αγγλίας προς 449,97, ελβετικό φράγκο προς 189,66, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,38, τη λίρα Κύπρου προς 524,41 και την ECU προς 314,72 δραχμές.

Με μικρή υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, ύστερα από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων είχαν σημειώσει άνοδο 3,20%. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.432,97 μονάδες, μειωμένος σε ποσοστό 0,56%. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 15,5 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 0,53%, Ασφάλειες πτώση 0,99%, Λήζινγκ πτώση 1,55%, Επενδύσεις πτώση 0, 80%, Κατασκευές πτώση 0,89%, Βιομηχανίες πτώση 1,05%, Διάφορες πτώση 1,31%, Συμμετοχών πτώση 0,27%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με πτώση 0, 24%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, επικρατούν σήμερα.Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί.Η θερμοκρασία φθάνει στα βόρεια τους 16 βαθμούς,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπαηπειρωτικά τους 21 και στο Αιγαίο τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές προβλέπονται για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί και το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 6 εως 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 8 εως 21 και στο Αιγαίο απο 12 εως 24 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 12 εως 21 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί ασθενής βροχή και το θερμόμετρο θα δείξει από 7 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Wednesday, 23 April 1997 - 7:00:15 UTC