Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας στο εθνικό δίκτυο ενόψει του Πάσχα.
- Μέσω της ολλανδικής προεδρίας θα επικοινωνούν οι δύο επιτροπές Ελλήνων και Τούρκων εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά.
- Επικριτική η αντιπολίτευση στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.
- Συνομιλίες Κώστα Σημίτη με Χέλμουτ Κόλ στη Βόννη.
- Τη συνέχιση των προσπαθειών για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος Σύγκλισης επισημαίνει η έκθεση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ.
- Αυξήσεις στα τιμολόγια μερικών από τις ΔΕΚΟ και στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών,προανήγγειλε ο Γ.Παπαντωνίου.
- Σε μια εβδομάδα ολοκληρώνεται η ανάπτυξη της ελληνικής δύναμης στην Αλβανία.
- Ψωμί για τρείς μέρες το Σάββατο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το τρόπαιο της Ευρωλίγκα διεκδικεί σήμερα ο Ολυμπιακός στη μάχη με τη Μπαρτσελόνα στη Ρώμη.
- Σε ουδέτερο γήπεδο θα γίνει ο αγώνας Αρη-ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 31ης ημέρας τού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας στο εθνικό δίκτυο ενόψει του Πάσχα.

Εκτακτα μέτρα σ όλο το εθνικό δίκτυο έχει λάβει η Τροχαία για τη διευκόλυνση των εκδομέων και την πρόληψη ατυχημάτων.Από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, παραχωρείται μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας από το Δαφνί έως τα διόδια της Ελευσίνας, ενώ ανάλογη ρύθμιση θα υπάρξει και στη λεωφόρο Βάρης. Επίσης, θα μονοδρομηθεί ο ανισόπεδος κόμβος του Σταυρού Αγίας Παρασκευής, ενώ κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνονται και σε άλλα σημεία αιχμής της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.

Μέσω της ολλανδικής προεδρίας θα επικοινωνούν οι δύο επιτροπές Ελλήνων και Τούρκων εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά.

Μέσω της ολλανδικής προεδρίας θα επικοινωνούν οι δύο επιτροπές Ελλήνων και Τούρκων εμπειρογνωμόνων, που θα συσταθούν για τα ελληνοτουρκικά, δήλωσε χθές ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, διευκρινίζοντας ότι οι επιτροπές δεν θα συναντηθούν, παρά μόνο αν υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις. Ο κ.Πάγκαλος είπε ακόμη ότι η Ελλάδα επιμένει στις επιφυλάξεις για την τελωνειακή σύνδεση της Τουρκίας και αποκάλυψε ότι στο κείμενο που θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Σύνδεσης, στις 29 Απριλίου στο Λουξεμβούργο, περιέχονται οι τρείς ελληνικοί όροι, τους οποίους αν αποδεχθεί η Τουρκία, τότε η χώρα μας μπορεί να άρει τις επιφυλάξεις της σε ο,τι αφορά το οικονομικό σκέλος προς την Τουρκία.

Επικριτική η αντιπολίτευση στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Για έλλειψη συνεπούς και σταθερής πολιτικής, έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική για τις σχέσεις με την Τουρκία.Ο Θεόδωρος Πάγκαλος θα συναντηθεί στις 2 Μαϊου με την Γ.Γ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ,την οποία θα ενημερώσει για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.Επικριτικοί για την εξωτερικη πολιτική της κυβέρνησης ήταν και οι πρόεδροι των άλλων κομμάτων.Στο μεταξύ συνάντηση σαράντα λεπτών είχαν χθές στις Βρυξέλλες ο Ελληνας αρχηγός του Γενικού Επιτελείου πτέραρχος Αθανάσιος Τζογάνης και ο Τούρκος ομόλογός του Χακί Καράνταγι,στο πλαίσιο διαβουλεύσεων των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των κρατών -μελών του ΝΑΤΟ.

Συνομιλίες Κώστα Σημίτη με Χέλμουτ Κόλ στη Βόννη.

Συνομιλίες με τον Γερμανό Καγκελάριο Χέλμουτ Κόλ θα έχει σήμερα στη Βόννη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης,με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις αλλά και θέματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Ο κ. Σημίτης αναμένεται να έχει και άτυπη συνάντηση στο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ μετά απο αίτημα της γερμανικής πλευράς.

Τη συνέχιση των προσπαθειών για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος Σύγκλισης επισημαίνει η έκθεση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ.

Την εκτίμηση ότι παρά τα αναμφισβήτητα βήματα που έχει κάνει η ελληνική οικονομία, θα πρέπει να υπερδιπλασιαστούν οι προσπάθειες, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος σύγκλισης σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, το δημόσιο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, διατυπώνει στην έκθεσή της η Κομισιόν.Παράλληλα, προτείνει διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και της δημόσιας διοίκησης, μείωση των κρατικών δαπανών και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

Αυξήσεις στα τιμολόγια μερικών από τις ΔΕΚΟ και στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών,προανήγγειλε ο Γ.Παπαντωνίου.

Αυξήσεις στα τιμολόγια μερικών απο τις ΔΕΚΟ από το δεύτερο εξάμηνο του έτους και στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, από την 1η Ιουνίου, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.Ο κ.Παπαντωνίου τόνισε ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ θα είναι στο ύψος του προβλεπόμενου πληθωρισμού, δηλαδή κάτω του 4.5%, ενώ τα εισιτήρια θα αυξηθούν από 75 σε 100 δρχ.

Σε μια εβδομάδα ολοκληρώνεται η ανάπτυξη της ελληνικής δύναμης στην Αλβανία.

Σε μια εβδομάδα απο σήμερα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της Ελληνικής Δύναμης Αλβανίας καθώς αναμένεται να μεταβεί στη γειτονική χώρα το υπόλοιπο τμήμα των 100 ανδρών και 30 οχημάτων, για τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλβανία.Στα Τίρανα βρίσκονται ήδη οι 420 έλληνες στρατιώτες με τον εξοπλισμό τους που έφτασαν χθές στο Δυρράχιο.Τη Δευτέρα του Πάσχα ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα επισκεφθεί τους Ελληνες στρατιώτες στην Αλβανία.

Ψωμί για τρείς μέρες το Σάββατο.

Ψωμί για 3 ημέρες θα παράγουν και θα διαθέσουν το Μεγάλο Σάββατο στο καταναλωτικό κοινό τα αρτοποιεία.Την Κυριακή του Πάσχα τα αρτοποιεία θα παραμείνουν ανοιχτά απο το πρωί στις 8 μέχρι το μεσημέρι στη 1 για το ψήσιμο των φαγητών.Την Δευτέρα του Πάσχα τα αρτοποιεία θα παραμείνουν κλειστά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το τρόπαιο της Ευρωλίγκα διεκδικεί σήμερα ο Ολυμπιακός στη μάχη με τη Μπαρτσελόνα στη Ρώμη.

Πανέτοιμος και αποφασισμένος να κατακτήσει το τρόπαιο της Ευρωλίγκα του μπάσκετ ανδρών στον σημερινό τελικό με την Μπαρτσελόνα είναι ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον προπονητή του, Ντούσαν Ιβκοβιτς, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχή έκβαση του αγώνα που θα γίνει στο ``Παλαέουρ`` της Ρώμης στις 9.30 το βράδυ.

Σε ουδέτερο γήπεδο θα γίνει ο αγώνας Αρη-ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 31ης ημέρας τού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ο Αρης θα δώσει σε ουδέτερο γήπεδο τον εντός έδρας αγώνα του με τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 31ης ημέρας τού πρωταθλήματος, αφού τιμωρήθηκε με αποκλεισμό του γηπέδου του γιά μία αγωνιστική, εξαιτίας των επεισοδίων πού δημιούργησαν οι οπαδοί του στο παιχνίδι με την Ξάνθη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,15 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,08, γαλλικό φράγκο προς 47,75, λίρα Αγγλίας προς 450,86, ελβετικό φράγκο προς 188,69, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,19, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,00, τη λίρα Κύπρου προς 540,99 και την ECU προς 314,14 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει στις 1442,19 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,64%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 14,1 δισ. δρχ. Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για μετοχές του Κατασκευαστικού τομέα ο δείκτης των οποίων σημείωσε μεγάλα κέρδη 4,97%. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 0,11%, Ασφάλειες πτώση 0,71%, Λήζινγκ άνοδος 0,69%, Επενδύσεις άνοδος 1,56%, Βιομηχανίες άνοδος 1, 09%, Διάφορες άνοδος 2,63%, Συμμετοχών πτώση 0,31%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με πτώση 0,28%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Καλός είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα.Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια φθάνει τους 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 και στα νησιά τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Καλός θα είναι και σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις και πιθανή βροχή μικρής διάρκειας κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 5 εως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 7 εως 20 και στα νησιά απο 10 εως 19 βαθμούς Κελσίου. Τοπική συννεφιά, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 9 εως 19 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί ασθενής βροχή και το θερμόμετρο θα δείξει από 7 μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Thursday, 24 April 1997 - 7:00:15 UTC