Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Θρύλος και στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός που κατέκτησε το κύπελο της Ευρωλίγκα.
- Σε εφαρμογή απο τις 6 το πρωί τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση εξόδου απο τα αστικά κέντρα.
- Κορυφώνεται σήμερα η κίνηση στην αγορά για το πασχαλινό τραπέζι.
- Το θέμα της μικτής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά κινείται στο πεδίο των προτάσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός.
- Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η αποστολή ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλβανία.
- Εκρίθηκε επενδυτικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και η διαγραφή των χρεών του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ξεκίνησε την προετοιμασία η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου,ενόψει του αγώνα με την Κροατία.
- Νέα επιτυχία της εθνικής γυναικών στο βόλει.
- Νίκη της εθνικής γυναικών στο Τέννις .

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θρύλος και στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός που κατέκτησε το κύπελο της Ευρωλίγκα.

Η επικυριαρχία του ελληνικού μπάσκετ στο ευρωπαϊκό στερέωμα επισφραγίστηκε με τη χθεσινή μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επι της Μπαρτσελόνα 73-58 στον τελικό της Ευρωλίγκα στη Ρώμη. Ο Ολυμπιακός ειναι η δεύτερη ελληνική ομάδα που κατακτά το κύπελο της Ευρωλίγκα τα δυο τελευταία χρόνια. Ολη η Ελλάδα κάηκε απο το ξέφρενο πανηγύρι των οπαδών του Ολυμπιακού που συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες. Πέντε με έξι χιλιάδες οπαδοί του υποδέχθηκαν στις 5.30 το πρωί την ομάδα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού κάνοντας τη νύχτα μέρα.Την ομάδα του Ολυμπιακού συνεχάρησαν ο Πρωθυπουργος, οι αρχηγοί των κομμάτων και η αθλητική ηγεσία.

Σε εφαρμογή απο τις 6 το πρωί τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση εξόδου απο τα αστικά κέντρα.

Σε εφαρμογή τέθηκαν απο τις 6 το πρωί τα έκτακτα μέτρα απο την Τροχαία για τη διευκόλυνση εξόδου των κατοίκων των αστικών κέντρων προς την επαρχία, που εκτιμάται οτι θα ειναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών για τη γιορτή του Πάσχα. Αυξημένη ειναι η κίνηση και στα λιμάνια. Η Ολυμπιακή έχει προγραμματίσει δεκάδες έκτακτες πτήσεις. Ο ΟΣΕ προσθέτει βαγόνια στα ήδη υπάρχοντα τρένα, ενω έκτακτα δρομολόγια πραγματοποιούν και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Κορυφώνεται σήμερα η κίνηση στην αγορά για το πασχαλινό τραπέζι.

Εντός της ημέρας αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση στην αγορά για το πασχαλινό τραπέζι, ενω πραγματοποιούνται διαρκείς έλεγχοι απο συνεργεία της αγορανομίας και του υπουργείου Ανάπτυξης. Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν απο τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα. Πασχαλινό γεύμα αγάπης σε 10.500 άπορους, ηλικιωμένους και άστεγους θα προσφέρει και φέτος ο Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και στο δήμο Σαππών του νομού Ροδόπης.

Το θέμα της μικτής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά κινείται στο πεδίο των προτάσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τα ευρωπαϊκά θέματα, η Διακυβερνητική και Νομισματική Ενοποίηση και διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, αλλά και οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στα Βαλκάνια, ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών του Ελληνα Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον Γερμανό καγκελάριο Χέλμουτ χθες στη Βόννη. Ο κ.Σημίτης, μετά τις συνομιλίες, επεσήμανε οτι το θέμα της μικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κινείται ακόμη στο πεδίο των προτάσεων και των διαβουλεύσεων και παρέπεμψε στο Συμβούλιο Συνδέσεως Ευρωπαϊκής Ενωσης- Τουρκίας,που θα πραγματοποιηθεί στις 29 του μηνός στο Λουξεμβούργο,όπου - οπως είπε-θα ξεκαθαριστούν και ίσως αποφασιστούν κάποια πράγματα.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η αποστολή ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλβανία.

Την Τρίτη του Πάσχα θα αναχωρήσει για τη γειτονική χώρα και ο τελευταίος λόχος της ελληνικής δύναμης. Τη Δευτέρα του Πάσχα θα μεταβεί στην Αλβανία ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος θα επισκεφθεί τους καταυλισμούς των Ελλήνων στρατιωτών. Στο μεταξύ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η αποστολή ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Αλβανία.

Εκρίθηκε επενδυτικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και η διαγραφή των χρεών του.

Εγκρίθηκε απο το Συμβούλιο Υπουργών Βιομηχανίας μετά απο μεγάλη συζήτηση καί εντονες αντιδράσεις, το επενδυτικό πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και η διαγραφή των χρεών τους που ανέρχονται σε 54,5 δις δρχ.Η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου, που συμμετείχε στο Συμβούλιο δήλωσε, οτι με την απόφαση αυτή δημιουργούνται θετικές προυποθέσεις για την επιχείρηση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε την προετοιμασία η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου,ενόψει του αγώνα με την Κροατία.

Με μοναδικούς απόντες τούς Γιώργο Δώνη καί Νίκο Μαχλά,ξεκίνησε χθές η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου ενόψει τού αγώνα με την Κροατία, πού θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης τού Μουντιάλ 98. Οι δύο ξενητεμένοι παίκτες, θα ενσωματωθούν στην ομάδα την Κυριακή τού Πάσχα, οπότε καί θα γίνει η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη.

Νέα επιτυχία της εθνικής γυναικών στο βόλει.

Στις ''4'' του κυπέλλου Ανοιξης που διεξάγεται στην Πολωνία προκρίθηκε η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των γυναικών, αφού νίκησε και στον 4-ο αγώνα της με 3-1 την αντίστοιχη της Κροατίας. Η Ελληνική ομάδα, πού είναι αήττητη μέχρι στιγμής θα διεκδικήσει την πρόκριση της στον σημερινό τελικό ``κόντρα`` στην ομάδα τού Αζερμπαϊτζάν.

Νίκη της εθνικής γυναικών στο Τέννις .

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εθνική μας ομάδα τένις των γυναικών, αφού παρέμεινε στην Α` κατηγορία του Φεντερέϊσον Καπ,που γίνονται στο Μπάρι της Ιταλίας, μετά την νίκη της με 2-1 επί της αντίστοιχης της Βουλγαρίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,15, γαλλικό φράγκο προς 47,80, λίρα Αγγλίας προς 448,48, ελβετικό φράγκο προς 188,91, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,58, τη λίρα Κύπρου προς 541,38 και την ECU προς 313,81 δραχμές.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 1990 έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών και διαμορφώθηκε στις 1.456,95 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 1,02%. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 13,4 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 1,44%, Ασφάλειες άνοδος 2,34%, Λήζινγκ άνοδος 0,38%, Επενδύσεις άνοδος 0,93%, Κατασκευές άνοδος 1,40%, Βιομηχανίες άνοδος 0,09%, Διάφορες άνοδος 0,93%, Συμμετοχών άνοδος 2,05%. Χωρίς μεταβολή έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Καλός είναι και σήμερα ο καιρός σ' όλη τη χώρα.Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία φθάνει στα βόρεια τους 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 και στα νησια τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Καλός θα είναι και σήμερα ο καιρός σ' όλη τη χώρα, εκτός από λίγες βροχές μικρής διάρκειας στα κεντρικά, βόρεια και τα ορεινά της Πελοπονήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς ως μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 20 και στα νησια 11 με 18 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις αυξημένες κυρίως στα βορειοανατολικά, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 10 με 18 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα βροχής το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 7 με 13 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Friday, 25 April 1997 - 7:29:03 UTC