Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/04/1997 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με ιδιαίτερη λαμπρότητα μεταφέρθηκε σήμερα απο τον Πανάγιο Τάφο, των Ιεροσολύμων στην Αθήνα το Αγιο Φως.
- Την ανάγκη καταλαγής των ανθρώπων αντλώντας δύναμη απο το αναστάσιμο γεγονός, τονίζει με μήνυμά του ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος.
- Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η πασχαλινή έξοδος. Είκοσι ένας νεκροί στους δρόμους απο τη Μεγάλη Πέμπτη.
- Κοντά στους στρατευμένους την ημέρα του Πάσχα, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.
- Την ενίσχυση του Λιμενικού στα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία, αποφάσισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.
- Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος της Φιλιππινέζας οικιακής βοηθού, το πρωί σε διαμέρισμα της οδού Ρηγίλλης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα μεταφέρθηκε σήμερα απο τον Πανάγιο Τάφο, των Ιεροσολύμων στην Αθήνα το Αγιο Φως.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα μεταφέρθηκε το απόγευμα το Αγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο, στην Αθήνα. Νωρίτερα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έγινε η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός, στα Ιεροσόλυμα, παρουσία των εκπροσώπων όλων των χριστιανικών δογμάτων και των μουσουλμάνων. Το Αγιο Φως μεταφέρθηκε το απόγευμα από τα Ιεροσόλυμα, με αεροσκάφος της Ολυμπιακής. Στο αεροδρόμιο του Ελληνικού απέδωσε τιμές, μικτό στρατιωτικό τμήμα και η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια με συνοδεία μοτοσικλετιστών, μεταφέρθηκε στο ναό της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. Το Αγιο Φως παρέλαβε εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και το προώθησε σε όλες τις εκκλησίες της χώρας.

Την ανάγκη καταλαγής των ανθρώπων αντλώντας δύναμη απο το αναστάσιμο γεγονός, τονίζει με μήνυμά του ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος στο μήνυμά του τονίζει την ανάγκη καταλαγής των ανθρώπων αντλώντας δύναμη από το αναστάσιμο γεγονός. Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ χαρακτηρίζει την Ανάσταση ως το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός του κόσμου. Εξάλλου ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος τονίζει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για ουσιαστική συμφιλίωση και καταλαγή στην Αλβανία. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε μήνυμά του από τη Γερμανία τόνισε ότι οι Ελληνες όπου κι αν βρίσκονται έχουν κοινούς στόχους και καταβάλουν κοινές προσπάθειες για ένα καλύτερο τρόπο ζωής.

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η πασχαλινή έξοδος. Είκοσι ένας νεκροί στους δρόμους απο τη Μεγάλη Πέμπτη.

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε το απόγευμα η πασχαλινή έξοδος. Εκτιμάται ότι από τα διόδια των δύο εθνικών οδών πέρασαν συνολικά γύρω στα 350.000 αυτοκίνητα, ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση στα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους σταθμούς των τρένων και των ΚΤΕΛ. Δυστυχώς όμως και αυτή η έξοδος βάφτηκε με αίμα. Ειδικότερα, σε 145 τροχαία δυστυχήματα από τη Μεγάλη Πέμπτη έως το απόγευμα έχασαν τη ζωή τους 21 άτομα, ενώ άλλα 194 τραυματίσθηκαν.

Κοντά στους στρατευμένους την ημέρα του Πάσχα, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Κοντά στους στρατευμένους θα περάσει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας την ημέρα του Πάσχα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, θα επισκεφθεί στρατιωτικές μονάδες της Τρίπολης, της Κορίνθου και του Μεσολογίου. Ο πρόεδρος της Βουλής,Απόστολος Κακλαμάνης, την Πυροσβεστική Ακαδημία, την Αστυνομική Ακαδημία, το στρατόπεδο Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο και την αεροπορική βάση Δεκέλειας. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, θα επισκεφθεί το Στρατόπεδο καταδρομών της Ρεντίνας Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Πρώτη Σερρών. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, θα μεταβεί τη Δευτέρα του Πάσχα στην Αλβανία και θα επισκεφθεί τους ελληνικούς στρατιωτικούς καταυλισμούς.

Την ενίσχυση του Λιμενικού στα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία, αποφάσισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Απόφαση για ενίσχυση της δύναμης του Λιμενικού και των μέτρων αστυνόμευσης στα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία έλαβε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρος Σουμάκης, μετά το το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κέρκυρας. Ο 22χρονος λιμενοφύλακας Μαρίνος Ζαπάτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια περιπολίας όταν το ταχύπλοο στο οποίο επέβαινε δέχθηκε καταιγισμό πυρών από πολυβόλα από άλλο ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, Αλβανοί μαφιόζοι. Η κηδεία του άτυχου νέου θα γίνει αύριο το απόγευμα στο Μεγανήσι Λευκάδας.

Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος της Φιλιππινέζας οικιακής βοηθού, το πρωί σε διαμέρισμα της οδού Ρηγίλλης.

Σε αυτοκτονία αποδίδει ο ιατροδικαστής και η αστυνομία το θάνατο της νεαρής Φιλιππινέζας οικιακής βοηθού, η οποία βρέθηκε νεκρή το πρωί σε διαμέρισμα της οδού Ρηγίλλης, στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι το θύμα έφερε τραύμα με μαχαίρι στην καρωτίδα και σε άλλα σημεία του σώματος. Ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό λόγω της φοράς που είχε το τραύμα, ενώ η αστυνομία βρήκε στο μαχαίρι τα αποτυπώματα της άτυχης Φιλιππινέζας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την Κυριακή του Πάσχα θα ενσωματωθούν με την εθνική μας ομάδα των ανδρών οι Γιώργος Δώνης και Νίκος Μαχλάς, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με την Κροατία στη Θεσσαλονίκη για τα προκριματικά του Μουντιάλ '98. Η εθνική ελπίδων θα παίξει την Τρίτη στην Εδεσσα με την Κροατία για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Σήμερα, ισόπαλο 2-2 τελείωσε το καθιερωμένο πριν από επίσημους αγώνες φιλικό παιχνίδι μεταξύ των εθνικών μας ομάδων ποδοσφαίρου, ανδρών και ελπίδων. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο της Ριζούπολης και σκόραραν οι Γεωργιάδης και Νικολαϊδης για τους άνδρες και οι Σωτήρης και Παντελής Κωνσταντινίδης για τους ελπίδες.

Το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία με σκάφη τύπου ΦΙΝΝ της 29-ης ιστιοπλοϊκής εβδομάδας, που ολοκληρώθηκε στο Ιέρ της Νότιας Γαλλίας, κατέκτησε ο πρωταθλητής μας, Αιμίλιος Παπαθανασίου. Μετά από τη δέκατη και τελευταία ιστιοδρομία των αγώνων, πήρε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε δεκαεννέα αθλητές. Ο αθλητής του Ολυμπιακού είχε 51 βαθμούς ποινής, ενώ ο Σουηδός Φρέντερικ Λοφ πρώτευσε με 44 βαθμούς ποινής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,15, γαλλικό φράγκο προς 47,80, λίρα Αγγλίας προς 448,48, ελβετικό φράγκο προς 188,91, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,58, τη λίρα Κύπρου προς 541,38 και την ECU προς 313,81 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ηλιοφάνεια αναμένεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο το απόγευμα θ'αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 ως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτιακά από 7 ως 23 και στα νησιά από 12 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 9 μέχρι 22 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

(Β.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Saturday, 26 April 1997 - 18:00:43 UTC