Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκτακτα μέτρα και σήμερα απο την Τροχαία.Αιματηρή η έξοδο με 35 νεκρούς.
- Σήμερα το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας στο Λουξεμβούργο.
- Κρίσιμη εβδομάδα για το Κυπριακό,το οποίο συζητείται απο τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
- Αναχωρεί για την Αλβανία η υπόλοιπη ελληνική δύναμη.
- Εποικοδομητικές συνομιλίες του πρωθυπουργού στη Γερμανία.
- Ξεχωριστά θα γιορταστεί φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Εθνική ομάδα ανδρών του Πίνκ-Πόνγκ προκρίθηκε στα προημιτελικά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.
- Προετοιμάζεται στη Θεσσαλονίκη η εθνική ομάδα ανδρών ποδοσφαίρου.
- Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Πολωνίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκτακτα μέτρα και σήμερα απο την Τροχαία.Αιματηρή η έξοδο με 35 νεκρούς.

Κορυφώνεται σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων που είχαν εγκαταλείψει τα αστικά κέντρα για το Πάσχα.Απο τις 2 το μεσημέρι τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα της Τροχαίας στους οδικούς άξονες Αθηνών-Πατρών και Αθηνών -Λαμίας με παραχώρηση μιας λωρίδας απο την Ελευσίνα ως το Δαφνί και άλλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις.Απο τη Μεγάλη Πέμπτη σε 279 τροχαία σκοτώθηκαν 35 άτομα και τραυματίστηκαν 373.

Σήμερα το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας στο Λουξεμβούργο.

Με τη συμμετοχή του υπουργού των Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου συγκαλείται στο Λουξεμβούργο το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας.Η ελληνική κυβέρνηση εμμένει στους όρους που έχει θέσει προκειμένου να άρει το βέτο στο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο.Η κυπριακή κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αναφορά στο Κυπριακό, στο προσχέδιο της κοινής δήλωσης των "15" στη σημερινή σύνοδο.

Κρίσιμη εβδομάδα για το Κυπριακό,το οποίο συζητείται απο τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κρίσιμη σύσκεψη για το Κυπριακό πραγματοποιείται σήμερα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη Γραμματεία του ΟΗΕ.Στη συνάντηση αυτή η ρωσική πλευρά θα επιδιώξει να καταγράψει ως βασική αρχή της λύσης του Κυπριακού την αναφορά σε διζωνική, διπεριφερειακή ομοσπονδία.

Αναχωρεί για την Αλβανία η υπόλοιπη ελληνική δύναμη.

Αναχωρεί απο τη Θεσσαλονίκη σήμερα για την Αλβανία και το τελευταίο τμήμα του Ελληνικού Τάγματος.Τους Ελληνες στρατιώτες στα Τίρανα επισκέφθηκε χθές ο υπουργός Εθνικής Αμυνας,Ακης Τσοχατζόπουλος,ο οποίος συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Μπασκίμ Φίνο.

Εποικοδομητικές συνομιλίες του πρωθυπουργού στη Γερμανία.

Εποικοδομητικές, χαρακτήρισε τις συνομιλίες που είχε με τη γερμανική κυβέρνηση ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επιστρέφοντας στην Αθήνα. Ειδικότερα,συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ΕΕ, τα προβλήματα των Ελλήνων εργαζομένων στη Γερμανία και τα εθνικά θέματα και όπως ανέφερε ο κ. Σημίτης, διαπιστώθηκαν κοινές απόψεις σε πολλά σημεία. Επίσης, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στα Βαλκάνια σε συνεργασία με τους Ελληνες και με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ξεχωριστά θα γιορταστεί φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά.

Με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις στην Αθήνα θα γιορταστεί την Πέμπτη το πρωί η Εργατική Πρωτομαγιά.Η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών δυνάμεων στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Αυτόνομη Παρέμβαση), διοργανώνει συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, ενώ η ΕΣΑΚ στην πλατεία Συντάγματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Εθνική ομάδα ανδρών του Πίνκ-Πόνγκ προκρίθηκε στα προημιτελικά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η εθνική μας ομάδα ανδρών του πιγκ πογκ, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποιεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αφού σε αγώνα για τον γύρο των ``16``, νίκησε 3-1 την αντίστοιχη της Ιταλίας. Δύο νίκες για την εθνική μας σημείωσε ο Καλίν Κρεάνγκα και μία ο Γιάννης Βλοτινός, ενώ αγωνίσθηκε ακόμη και ο Ντανιέλ Τσιόκας. Ετσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του κάποιο μετάλλιο, αφού αν ξεπεράσει το εμπόδιο της πανίσχυρης Γερμανίας και προκριθεί στα ημιτελικά, θα έχει εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο, που απονέμεται στον τρίτο και τον τέταρτο της τελικής κατάταξης.

Προετοιμάζεται στη Θεσσαλονίκη η εθνική ομάδα ανδρών ποδοσφαίρου.

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται οι προπονήσεις της εθνικής ομάδας των ανδρών, ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την αντίστοιχη της Κροατίας, που θα γίνει στο Καυτατζόγλειο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998. Η εθνική ομάδα έφθασε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα και προπονήθηκε δύο φορές στις εγκαταστάσεις της Μίκρας και στο Καυτατζόγλειο Στάδιο.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Πολωνίας.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Πολωνίας, στον πρώτο αγώνα της για το διεθνές τουρνουά, που διεξάγεται στην Σλοβακία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετέχει στον όμιλο της πόλης Τέτλιτσε και έχει αντιπάλους, εκτός της Πολωνίας, την Ιταλία και την Κροατία. Στο τουρνουά παίρνουν μέρος δεκαέξι χώρες, που είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,15, γαλλικό φράγκο προς 47,80, λίρα Αγγλίας προς 448,48, ελβετικό φράγκο προς 188,91, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,58, τη λίρα Κύπρου προς 541,38 και την ECU προς 313,81 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός, με βροχές καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας, προβλέπονται για σήμερα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 8 έως 19 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 10 έως 21 και στο Αιγαίο απο 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.Λίγες νεφώσεις,με βροχή μετά το μεσημέρι, προβλέπονται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 10 έως 21 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Tuesday, 29 April 1997 - 11:45:06 UTC