Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Τουρκίας.
- Η Ελλάδα δεν ήρε το βέτο στη χρηματοδότηση της Τουρκίας.
- Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις εορτάζεται η Εργατική Πρωτομαγιά.
- Παραπέμπονται σε δίκες αγρότες για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις.
- Εντονες διαβουλεύσεις στο Κυπριακό.
- Εκτακτα μέτρα Τροχαίας για την έξοδο της Πρωτομαγιάς.
- Αυξήσεις απο αύριο σε ταξί και κινητά τηλέφωνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα ο αγώνας ποδοσφαίρου των εθνικών Ελλάδας-Κροατίας. - Νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στα πλέι- όφ στο μπάσκετ.
- Αύριο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Περιστέρι στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Τουρκίας.

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν στη σύσταση επιτροπής στην οποία θα μετέχουν δύο προσωπικότητες απο κάθε χώρα, μή κυβερνητικές και όχι απαραίτητα υπήκοοι των δύο χωρών που θα εξετάσουν απο κοινού τις θέσεις και τις προτάσεις των δύο κυβερνήσεων για εξεύρεση λύσεων των διμερών τους διαφορών.Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα υποβάλουν κοινό πόρισμα στις δύο κυβερνήσεις με διαδικαστικές μή εκτελεστικής φύσεως προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.Στην Αγκυρα ωστόσο οι στρατιωτικοί έθεταν πακέτο διεκδικήσεων εις βάρος της χώρας μας.

Η Ελλάδα δεν ήρε το βέτο στη χρηματοδότηση της Τουρκίας.

Η Ελλάδα δεν ήρε το βέτο για την κοινοτική χρηματοδότηση προς την Τουρκία, ύψους 375 εκατομμυρίων ECU, διότι δεν υπήρξαν απο την πλευρά της Αγκυρας τα απαραίτητα βήματα,που της επέτρεπαν να λάβει μια ανάλογη απόφαση. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Κλάους Κίνκελ δήλωσε οτι η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει πλήρες μέλος στο ορατό μέλλον ,λόγω της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, των οικονομικών της προβλημάτων,το Κουρδικό και την υστέρηση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις εορτάζεται η Εργατική Πρωτομαγιά.

Με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις θα εορτασθεί αύριο στην Αθήνα η Εργατική Πρωτομαγιά.Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με το σύνολο σχεδόν των συνδικαλιστικών οργανώσεων διοργανώνουν το πρωί συγκέντρωση στο πεδίο του Αρεως.Η ΕΣΑΚ,που πρόσκειται στο ΚΚΕ, διοργανώνει την ίδια ωρα συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε λόγο για προσπάθεια διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Παραπέμπονται σε δίκες αγρότες για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις.

Στη Λάρισα συνεδριάζει σήμερα η Πανθεσσαλική επιτροπή αγροτών, για τις παραπομπές σε δίκες αγροτών,που συμμετείχαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις.Ο υπουργός Γεωργίας,Στέφανος Τζουμάκας διευκρίνησε οτι αποζημιώσεις για καταστροφές θα πάρουν και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις του περασμένου χρόνου και έχει εις βάρος τους σχηματισθεί δικογραφία.

Εντονες διαβουλεύσεις στο Κυπριακό.

Την ελπίδα ότι ο πρώτος γύρος των απευθείας συνομιλιών μεταξυ του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς θα γίνει μέσα στον Ιούνιο εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ,Κόφι Ανάν. Είπε, επίσης, ότι, εάν όλα πάνε καλά, ελπίζει στην πραγματοποίηση δύο επιπρόσθετων γύρων μέσα στον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο, οπότε και αναμένεται να διαφανεί αν θα υπάρξει πρόοδος για λύση του Κυπριακού.

Εκτακτα μέτρα Τροχαίας για την έξοδο της Πρωτομαγιάς.

Μονοδρομήσεις και παρεμβάσεις στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα ισχύουν και σήμερα λόγω της εξόδου για την Πρωτομαγιά.Απο τη Μ. Πέμπτη σε 293 τροχαία σκοτώθηκαν 36 άτομα και τραυματίσθηκαν 373.

Αυξήσεις απο αύριο σε ταξί και κινητά τηλέφωνα.

Αυξήσεις που φτάνουν μέχρι και 50% (για κλήσεις ραδιοταξί) θα ισχύσουν από αύριο στα κόμιστρα των ταξί. Η μονή ταρίφα από 58 δρχ. διαμορφώνεται στις 62 δρχ., ενώ η διπλή ταρίφα από 113 θα φτάσει 200 δρχ.Από αύριο αυξάνονται επίσης τα τέλη χρήσης κινητής τηλεφωνίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα ο αγώνας ποδοσφαίρου των εθνικών Ελλάδας-Κροατίας.

Απόψε στις εννέα το βράδυ η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, υποδέχεται στο Καυτατζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης την αντίστοιχη της Κροατίας, σε ένα αποφασιστικό παιχνίδι που μπορεί να κρίνει την πρόκριση στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπελλου 1998 που θα γίνει στη Γαλλία.

Νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στα πλέι- όφ στο μπάσκετ.

Αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας, έκανε η ΑΕΚ, κερδίζοντας στην ``μάχη των δικεφάλων`` 70- 54 τον ΠΑΟΚ, στον πρώτο αγώνα γιά την ημιτελική φάση των πλέϊ οφ που έγινε στο ΟΑΚΑ παρουσία περίπου 3.000 θεατών. Ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ενώ αν χρειαστεί καί τρίτο ματς θα γίνει την προσεχή Τρίτη στην Αθήνα.

Αύριο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Περιστέρι στο μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο το Περιστέρι στην ημιτελική φάση των πλέι- όφ μετά τη χθεσινή του νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών με 76-66 στο ΣΕΦ παρουσία 15.000 περίπου θεατών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,51 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,80, γαλλικό φράγκο προς 47,71, λίρα Αγγλίας προς 451,81, ελβετικό φράγκο προς 189,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,85, τη λίρα Κύπρου προς 540,28 και την ECU προς 314,04 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες κυρίως στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί αλλά από τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέτριους. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 8 εως 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 10 εως 19 και στο Αιγαίο απο 12 εως 21 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχή προς το απόγευμα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 10 εως 17 και απο 8 εως 14 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Wednesday, 30 April 1997 - 11:33:12 UTC