Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σύσκεψη υπο τον Πρωθυπουργό για τα ελληνοτουρκικά
- Εκτός κινδύνου οι τραυματισμένοι απο τροχαίο στρατιώτες
- Επίσκεψη του Ζακ Σαντέρ στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα
- Γερμανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με σκορ 68-57 νίκησε ο Ολυμπιακός το Περιστέρι - Την Κυριακή ο αγώνας ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σύσκεψη υπο τον Πρωθυπουργό για τα ελληνοτουρκικά

Τα ελληνοτουρκικά θα απασχολήσουν την Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας, για τη συμφωνία Αθήνας - Αγκυρας στη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, καθώς και για τις δυο συναντήσεις, που ειχε με την Τανσού Τσιλέρ. Η αντιπολίτευση αντιδρά στη συμφωνία Αθήνας - Αγκυρας για την επιτροπή.

Εκτός κινδύνου οι τραυματισμένοι απο τροχαίο στρατιώτες

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο οι 22 στρατιώτες, που τραυματίστηκαν την Τετάρτη κατά τη σύγκρουση λεωφορείου και νταλίκας, στο 118 χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας. Στο νοσοκομείο βρίσκονται άλλοι 20 στρατιώτες υπο παρακολούθηση, οι οποίοι αναμένεται να εξέλθουν σήμερα. Στο μεταξύ, στα έξι έφθασαν τα θυματα απο την σύγκρουση, καθώς απεβίωσε και ο Ιωάννης Φουρίδης, 41 ετών, που ειχε τραυματιστεί. Σε διάστημα μιας εβδομάδος 59 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα.

Επίσκεψη του Ζακ Σαντέρ στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα

Οι τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις και όλα τα μεγάλα θέματα, που απασχολούν την ΕΕ, αλλά και θέματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος αναμένεται να εξετασθούν κατά τις επαφές του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Σαντέρ, με την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία, κατά την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας απο 8 έως 11 Μαϊου, ενώ θα επισκεφθεί και το Αγιον Ορος.

Γερμανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό

Συνάντηση και συνομιλίες με τον Πρόεδρο Κληρίδη θα έχει ο Γερμανός συντονιστής για το Κυπριακό, Ντέτλεθ Ρανσάου, που βρίσκεται απο χθές στη Λευκωσία. Ο Γερμανός επίσημος θα συναντηθεί διαδοχικά με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιαννάκη Κασουλίδη και τους πολιτικούς αρχηγούς. Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Ραούφ Ντενκτας. Σε δηλώσεις του ο κ. Ρανσάου ανέφερε οτι η Γερμανία επιθυμεί λύση του κυπριακού ώστε με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση να μη εισαχθούν μαζί και τα προβλήματά της.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με σκορ 68-57 νίκησε ο Ολυμπιακός το Περιστέρι

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, αφού στον πρώτο αγώνα για τα ημιτελικά των πλέι οφ που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, νίκησε 68-57 το Περιστέρι. Στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 36-34, ενώ το δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την Κυριακή στο κλειστό του Περιστερίου (21.15) και το τρίτο αν χρειαστεί βέβαια στο ΣΕΦ την Τετάρτη (7/5/97).

Την Κυριακή ο αγώνας ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Στον ΠΑΟΚ τώρα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Μπατατούδης επισκέφθηκε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στη χθεσινή τους προπόνηση και τους ευχήθηκε καλό Πάσχα, ενώ φρόντισε να τους τονώσει το ηθικό ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ που θα γίνει την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πάντως από την σημερινή προπόνηση διαπιστώθηκε ότι οι τραυματίες της ομάδας, Κολομπούρδας και Πίρβου βρίσκονται σε καλή κατάσταση και έτσι τέθηκαν κανονικά στη διάθεση του προπονητή τους, Αγγελου Αναστασιάδη ο οποίος και θα κρίνει τελικά αν τους χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι της Κυριακής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,28, γαλλικό φράγκο προς 47,85, λίρα Αγγλίας προς 454,05, ελβετικό φράγκο προς 189,63, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,11, τη λίρα Κύπρου προς 543,02 και την ECU προς 314,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα.Αρχικά θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και λίγες καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και τοπικά ισχυροί.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φθάσει τους 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 22 και στο Αιγαίο τους 20 βαθμούς Κελσίου.Συννεφιά με πιθανή βροχή, αλλά γρήγορη βελτίωση,μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 11 εως 20 και απο 10 εως 18 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Friday, 2 May 1997 - 8:00:14 UTC