Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,03/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κινητικότητα στα ελληνοτουρκικά. Νέα συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Οϊμέν, την προσεχή εβδομάδα στο Στρασβούργο.
- Απο 16 μέχρι 20 Ιουνίου οι εγγραφές για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ.
- Μέχρι το 2000 έτοιμο το χάπι κατά της παχυσαρκίας και ινσουλίνη σε σπρέι.
- Απαραίτητος ο επαναληπτικός εμβολιασμός των παιδιών, με αφορμή την έξαρση των παιδικών ασθενειών.
- Συνεχίζεται το δικαστικό θρίλερ για τη βίλα Παπανδρέου στο Ψυχικό.
- Σήμα κινδύνου από τους αγρότες της Καρδίτσας, η παραγωγή των οποίων καταστράφηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες.
- Επιστολή Σημίτη για το ασυμβίβαστο του βουλευτικού αξιώματος και της θέσεως στο δημόσιο.
- Στη Χαλκίδα σήμερα ο Κώστας Καραμανλής, αύριο στη Λάρισα.
- Γολγοθάς για τους οδηγούς ο κόμβος στο Ροσινιόλ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κινητικότητα στα ελληνοτουρκικά. Νέα συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Οϊμέν, την προσεχή εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται σε κυβερνητικό και κομματικό επίπεδο για τα ελληνοτουρκικά.Το θέμα θα απασχολήσει διαδοχικά το Εκτελεστικό Γραφείο και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την προσεχή Δευτέρα και Τετάρτη αντίστοιχα,καθώς και το υπουργικό συμβούλιο την Πεμπτη. Την ίδια ώρα ο Θεόδωρος Πάγακλος θα ενημερώνει την Αλέκα Παπαρήγα και τους κυρίους Κωνσταντόπουλο και Σαμαρά, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου,θα έχει και νέα συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ονούρ Οϊμέν στο Στρασβούργο.

Απο 16 μέχρι 20 Ιουνίου οι εγγραφές για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ.

Απο τις 16 μέχρι τις 20 Ιουνίου θα γίνει η δημόσια εγγραφή για την πώληση 45 εκατομμυρίων μετοχών του ΟΤΕ. Οπως έγινε γνωστό η πώληση θα γίνει με τη μέθοδο της προεγγραφής και ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί, ο οργανισμός ενδέχεται να διαθέσει αλλα 8 εκατομμύρια μετοχές.

Μέχρι το 2000 έτοιμο το χάπι κατά της παχυσαρκίας και ινσουλίνη σε σπρέι.

Μέχρι το 2000 θα είναι έτοιμο το χάπι κατά της παχυσαρκίας, ενώ την ίδια χρονολογία θα είναι δυνατή η παροχή ινσουλίνης σε διαβητικούς με τη μορφή σπρέι. Οι σημαντικές αυτές ανακοινώσεις, που αφορούν εκατομμύρια ανθρώπους σ'όλο τον κόσμο, έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το Βαλκανικό Συνέδριο Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού, που θα πραγματοποιηθεί 7 με 11 Μαϊου.

Απαραίτητος ο επαναληπτικός εμβολιασμός των παιδιών, με αφορμή την έξαρση των παιδικών ασθενειών.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας οι παιδικές ασθένεις, όπως η διφθεριτίδα, η ιλαρά, η ερυθρά και άλλες, κρούουν οι επιστήμονες σημειώνοντας ότι οι ασθένειες αυτές εμφανίζονται όλο και πιο συχνά σε ενήλικες και εφήβους, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η εξέλιξη αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αδιαφορία των γονέων για τις επαναληπτικές δόσεις των εμβολίων στα παιδιά τους.

Συνεχίζεται το δικαστικό θρίλερ για τη βίλα Παπανδρέου στο Ψυχικό.

Με δύο αγωγές του Χαράλαμπου Βλαχούτσικου, συνεχίζεται το σήριαλ για τη Βίλα της οικογένειας Παπανδρέου στο Ψυχικό. Η πρωτη στρέφεται κατά της Δήμητρας Λιάνη από την οποία ο ενάγων ζητά αποζημίωση 330 εκατ. δρχ. σε περίπτωση που τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου κερδίσουν την αγωγή, διεκδικώντας την κυριότητα του ακινήτου. Η δεύτερη στρέφεται κατά της Ελλης Παπαζαχαρίου, από την οποία επίσης αξιώνει 330 δρχ για ηθική βλάβη, επειδή ενώ γνώριζε παρέλειψε να δημοσιεύσει εγκαίρως την πρώτη διαθήκη της Σοφίας Μινέικο του 1964.

Σήμα κινδύνου από τους αγρότες της Καρδίτσας, η παραγωγή των οποίων καταστράφηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι αγρότες της Καρδίτσας, η γεωργική παραγωγή των οποίων υπέστη τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές στην περιοχή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιδίων η καταστροφή στο Βαμβάκι και σε άλλα γεωργικά προϊόντα αγγίζει το 70% και ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των ζημιών, ώστε να αποζημιωθούν

Επιστολή Σημίτη για το ασυμβίβαστο του βουλευτικού αξιώματος και της θέσεως στο δημόσιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες για επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ωστόσο, επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στα μέλη της κυβέρνησης, με την οποία τους γνωστοποιεί τον κατάλογο των θέσεων του δημοσίου που εμπίπτουν στο ασυμβίβαστο με το βουλευτικό αξίωμα. Ο κ.Σημίτης καλεί όσους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις που κατέχουν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Στη Χαλκίδα σήμερα ο Κώστας Καραμανλής, αύριο στη Λάρισα.

Τη Χαλκίδα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της περιοδείας του ανά την Ελλάδα.Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος χθές επισκέφθηκε το Αίγιο, θα παρακολουθήσει τη Θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του στρατού Ξηράς και θα συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς. Αύριο ο κ. Καραμανλής θα μεταβεί στη Νάουσα και τη Δευτέρα θα συναντηθεί στα γραφεία του κόμματος με τον πρόεδρο του συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού Αντριου Αθενς.

Γολγοθάς για τους οδηγούς ο κόμβος στο Ροσινιόλ.

Σε πραγματικό Γολγοθά έχει μετατραπεί για τους οδηγούς το πέρασμα του κόμβου Ροσινιόλ στον Κηφισό,που θα παραμείνει κλειστός για 18 μήνες προκειμένου να κατεδαφιστούν οι δύο υπάρχουσες γέφυρες και να κατασκευαστούν νέες, πιο φαρδιές.Η κυκλοφορία γίνεται μέσω παρακμπτηρίων οδών και παρά τα μέτρα και τις προσπάθειες της τροχαίας παρατηρείται κυκλοφοριακό χάος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ, Ολυμπιακός, θα συμμετάσχει και επίσημα πλέον στο τουρνουά Μακντόναλντς. Το γραφείο του ΝΒΑ στην Ευρώπη, ανακοίνωσε στις 30 Απριλίου, την οριστικοποίηση της συμμετοχής των ερυθρολεύκων στην φετινή διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στο Παρίσι, στο Παλέ Ντε Μπερσί από 16 έως 18 Οκτωβρίου. Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Μακντόναλντς, όπου θα πάρουν ακόμη μέρος πέντε ομάδες. Οι πρωταθλητές ΝΒΑ, οι πρωταθλήτριες Γαλλίας και Ισπανίας, η Πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής και μία ακόμη ομάδα, που θ' ανακοινωθεί εντός των ημερών.

Κόντρα των δικεφάλων - μέρος δεύτερον σήμερα στο "Αλεξάνδρειο" της Θεσσαλονίκης (21:15, ΑΝΤ1). ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στοχεύουν σε μια θέση στον τελικό της Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης ανδρών αλλά και στο εισιτήριο που οδηγεί στην ευρωλίγκα. Η ΑΕΚ επιδιώκει το 2-0 επί του ΠΑΟΚ που αν νικήσει διατηρεί τις ελπίδες του για πρόκριση σε τρίτο αγώνα που θα γίνει στην Αθήνα. Για τους ίδιους στόχους παλεύουν Ολυμπιακός και Περιστέρι αύριο στο γήπεδο του δευτέρου. Στον πρώτο αγώνα είχε νικήσει ο Ολυμπιακός.

Με τον αγώνα Ιωνικού - Καστοριάς αρχίζει σήμερα (5:30 μμ) η 31η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου. Αύριο γίνονται τα παιχνίδα Πανηλειακού-Ολυμπιακού, Καβάλας-Παναθηναϊκού, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, Εδεσσαϊκού- Ηρακλή, Ξάνθης-Βέροιας, Αθηναϊκού-Απόλλωνα, 'Αρη-ΟΦΗ, και Παναχαϊκής- Καλαμάτας. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 5 μμ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,84 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,65, γαλλικό φράγκο προς 47,94, λίρα Αγγλίας προς 449,95, ελβετικό φράγκο προς 189,66, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,84, τη λίρα Κύπρου προς 543,02 και την ECU προς 315,05 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ανοιξιάτικος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, εκτός από την νοτιοανατολική Ελλάδα, όπου προβλέπονται τοπικές βροχές, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στ'ανατολικά μέχρι πολύ ισχυροί, αλλά με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 7 με 21 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 23 και στο Αιγαίο 13 με 20 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 11 με 22 και 9 με 21 αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Δ.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Saturday, 3 May 1997 - 6:45:29 UTC