Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,03/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η Ελλάδα δεν παραιτείται από τα κυριαρχικά δικαιώματα, δηλώνει ο Κωστής Στεφανόπουλος.
- Η Τουρκία πρέπει να αποδεχθεί το διεθνές δίκαιο και να σεβασθεί τα σύνορα, δηλώνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Για απαράδεκτη και επικίνδυνη τακτική, κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ
- Τις επόμενες ημέρες ανακοινώνονται τα ονόματα των εμπειρογνωμόνων, που θα συμμετάσχουν στην επιτροπή για τα ελληνοτουρκικά.
- Απόπειρα ληστείας με δύο ελαφρά τραυματίες, στον Πειραιά.
- Τη βεβαιότητα οτι το 2.000 θα είναι έτοιμη η Εγνατία Οδός, εξέφρασε ο Κώστας Λαλιώτης.
- Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προκάλεσαν καταγγελίες για μεροληπτική μεταχείριση εμπόρου ναρκωτικών.
- Είκοσι έξι αυγά με ηρωίνη μετέφερε στο στομάχι του Βρετανός που συνελήφθη στον Εβρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Ελλάδα δεν παραιτείται από τα κυριαρχικά δικαιώματα, δηλώνει ο Κωστής Στεφανόπουλος.

Η Ελλάδα επιθυμεί τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να παραιτηθεί των κυριαρχικών της δικαιωμάτων ή να κάνει υποχωρήσεις στο θέμα αυτό. Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος παρέστη στον εορτασμό του προστάτη του Πεζικού, Αγίου Γεωργίου στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα.

Η Τουρκία πρέπει να αποδεχθεί το διεθνές δίκαιο και να σεβασθεί τα σύνορα, δηλώνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, τόνισε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την αναβάθμιση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, υπό την προϋπόθεση ότι η γειτονική χώρα θα αποδεχθεί το διεθνές δίκαιο, θα σεβαστεί τα σύνορα και θα συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού.

Για απαράδεκτη και επικίνδυνη τακτική, κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

Στον εορτασμό παρέστη επίσης αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή.Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για απαράδεκτη και επικίνδυνη τακτική. Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας δήλωσε ότι η κυβέρνηση υποκύπτοντας στις ξένες πιέσεις και εμπαίζοντας το λαό, άρχισε και συνεχίζει τον ουσιαστικό διάλογο με την Τουρκία, που θα οδηγήσει σε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης και των Παρισίων σε βάρος της χώρας μας. Τέλος, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτήρισε τεχνητό δίλημμα το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Τις επόμενες ημέρες ανακοινώνονται τα ονόματα των εμπειρογνωμόνων, που θα συμμετάσχουν στην επιτροπή για τα ελληνοτουρκικά.

Τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα των δυο εμπειρογνωμόνων που θα συμμετάσχουν στην επιτροπή για τα ελληνοτουρκικά.Με το θέμα αυτό θα ασχοληθεί τη Δευτέρα το Εκτελεστικό Γραφείο και την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Την προσεχή εβδομάδα ο Θόδωρος Πάγκαλος θα ενημερώσει την Αλέκα Παπαρήγα και τους κυρίους Κωνσταντόπουλο και Σαμαρά.

Απόπειρα ληστείας με δύο ελαφρά τραυματίες, στον Πειραιά.

Απόπειρα ένοπλης ληστείας με δυο ελαφρά τραυματίες, έγινε το μεσημέρι στον Πειραιά σε σούπερ μάρκετ. Δυο άγνωστοι με πιστόλια ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη Νικόλαο Καβαδά και τους πελάτες του σούπερ μάρκετ και ζήτησαν τις εισπράξεις. Ο ιδιοκτήτης αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα οι δράστες να τον τραυματίσουν με τη λαβή του όπλου και να πυροβολήσουν δυο φορές στον αέρα. Από σφαίρα που εξωστρατίστηκε τραυματίστηκε ένας πελάτης. Οι δράστες διέφυγαν με μοτοσυκλέτα, ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Τη βεβαιότητα οτι το 2.000 θα είναι έτοιμη η Εγνατία Οδός, εξέφρασε ο Κώστας Λαλιώτης.

Τη βεβαιότητα ότι το 2.000 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της Εγνατίας Οδού, εξέφρασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στα Γιάννενα. Πρόκειται είπε, για ένα μεγάλο έργο ζωής και ανάπτυξης στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας που είναι όπως είπε, πέρασμα της Ευρώπης στην Ανατολή και κόμβος επικοινωνίας με τα Βαλκάνια.

Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προκάλεσαν καταγγελίες για μεροληπτική μεταχείριση εμπόρου ναρκωτικών.

Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προκάλεσαν οι καταγγελίες για μεροληπτική μεταχείριση εμπόρου ναρκωτικών. Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Δημήτρης Δωρής, ζητά σύμφωνα με το ``Εθνος`` την πειθαρχική δίωξη προέδρου εφετών, στον οποίο καταλογίζει παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος, ενώ αφήνει αιχμές και εναντίον οκτώ ακόμη δικαστών. Ειδικότερα, λόγω παραγραφής αδικημάτων αφέθηκε ελεύθερος μετά από 14 αναβολές της δίκης έμπορος ναρκωτικών.

Είκοσι έξι αυγά με ηρωίνη μετέφερε στο στομάχι του Βρετανός που συνελήφθη στον Εβρο.

Είκοσι έξι αυγά που περιείχαν συνολικά 390 γραμμάρια ηρωίνης, μετέφερε μέσα στο στομάχι του, 33χρονος Βρετανός, που ταξίδευε σιδηροδρομικώς από την Κωνσταντινούπολη για την Αθήνα και συνελήφθη από τους τελωνειακούς στο Πύθιο Εβρου. Ο συλληφθείς θεωρείται μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ, Ολυμπιακός, θα συμμετάσχει και επίσημα πλέον στο τουρνουά Μακντόναλντς. Το γραφείο του ΝΒΑ στην Ευρώπη, ανακοίνωσε στις 30 Απριλίου, την οριστικοποίηση της συμμετοχής των ερυθρολεύκων στην φετινή διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στο Παρίσι, στο Παλέ Ντε Μπερσί από 16 έως 18 Οκτωβρίου. Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Μακντόναλντς, όπου θα πάρουν ακόμη μέρος πέντε ομάδες. Οι πρωταθλητές ΝΒΑ, οι πρωταθλήτριες Γαλλίας και Ισπανίας, η Πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής και μία ακόμη ομάδα, που θ' ανακοινωθεί εντός των ημερών.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει απόψε στη Θεσσαλονίκη την ΑΕΚ στο δεύτερο αγώνα τους για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 9.15 και θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση του Αντένα.

Σημειώνεται ότι τον πρώτο αγώνα τον είχε κερδίσει η ΑΕΚ. Αύριο, για την ίδια διοργάνωση ο Ολυμπιακός την ίδια ώρα αντιμετωπίζει στο Περιστέρι την τοπική ομάδα. Και αυτός ο αγώνας θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του Αντένα. Σημειώνεται ότι οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν το πρώτο παιχνίδι.

Για το πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας θα γίνουν αύριο οι εξής αγώνες: Πανηλειακός - Ολυμπιακός, Καβάλα - Παναθηναϊκός, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, Αρης - ΟΦΗ, Αθηναϊκός - Απόλλων, Εδεσσαϊκός - Ηρακλής, Παναχαϊκή - Καλαμάτα και Σκόντα Ξάνθη - Βέροια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,84 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,65, γαλλικό φράγκο προς 47,94, λίρα Αγγλίας προς 449,95, ελβετικό φράγκο προς 189,66, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,84, τη λίρα Κύπρου προς 543,02 και την ECU προς 315,05 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η ηλιοφάνεια και η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 8 έως 26 βαθμούς και στα νησιά από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 12 μέχρι 25 βαθμούς. Ο ίδιος καιρός προβλέπεται και για τη Θεσσαλονίκη, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Saturday, 3 May 1997 - 22:35:43 UTC