Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεδριάσεις οργάνων του ΠΑΣΟΚ.
- Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
- Τροχαία.
- Κοινωνικός Διάλογος.
- Ελγίνεια.
- ΠΑΣΟΚ - Κληρονόμοι Παπανδρέου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στα τελικά του πρωταθλήματος μπάσκετ ο Ολυμπιακός. - Στη μάχη για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ η ομάδα του ΟΦΗ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεδριασεις Οργάνων του ΠΑΣΟΚ

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η πορεία θεμάτων εσωτερικής πολιτικής, καθως και το πρόγραμμα δράσης του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να απασχολήσουν τις σημερινές συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος υπο τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Με τα ίδια θέματα θα ασχοληθεί την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος και το Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη.

Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Νέα συνάντηση αναμένεται να έχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ονούρ Οϊμέν στο Στρασβούργο, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης. Για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, θα ενημερώσει το μεσημέρι την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Τροχαία

Διαστάσεις εθνικής τραγωδίας προσέλαβε ο αριθμός των θυμάτων στα τροχαία δυστυχήματα απο τη Μ. Πέμπτη. Εξήντα πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και 740 τραυματίστηκαν, απο τους οποίους οι 145 σοβαρά σε 520 τροχαία σε όλη τη χώρα.

Κοινωνικός διάλογος

Τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη κάλεσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, να εγγυηθεί τη διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου. Ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να προστατεύσει τη διαδικασία από υπονομεύσεις και προσωπικές φιλοδοξίες και να την επιβάλει τόσο στο κόμμα, όσο και στην κυβέρνηση ως μόνιμη και διαρκή πολιτική, θεσμικά κατοχυρωμένη. Και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προτείνει το σύγχρονο προοδευτικό τρίτο δρόμο της Αριστεράς.

Ελγίνεια

Αρνείται η Βρετανία να επιστρέψει στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Οπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της νέας κυβέρνησης του Λονδίνου, Κρις Σμιθ, τα γλυπτά του Παρθενώνα ειναι αναπόσπαστο μέρος της συλλογής του βρετανικού μουσείου και αν αυτα επιστραφούν στην Ελλάδα η ενέργεια αυτή θα ωθήσει και άλλες χώρες να ζητήσουν την επιστροφή και των δικών τους θησαυρών.

ΠΑΣΟΚ - Κληρονόμοι Παπανδρέου

Δεν αφορά το ΠΑΣΟΚ και δεν αγγίζει τη σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου με το λαό και την ιστορία το θέμα που έχει προκύψει γύρω απο το σπίτι του Ψυχικού, υποστήριξε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, Κώστας Σκανδαλίδης. Προανήγγειλε δε ενεργοποίηση, από σήμερα κιόλας, της αρμόδιας επιτροπής για το αρχείο του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε οτι όλο το αρχειακό υλικό ανήκει στο Κίνημα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα τελικά του πρωταθλήματος μπάσκετ ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ, αφού νίκησε και στο Περιστέρι την τοπική ομάδα με 86-58 (ημίχρονο: 47-35) και συμπλήρωσε δύο νίκες σε βάρος της αντιπάλου του. Στον τελικό του πρωταθλήματος, οι ``ερυθρόλευκοι`` θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ, η οποία στον άλλο ημιτελικό σημείωσε δύο νίκες σε βάρος του ΠΑΟΚ. Το Περιστέρι με τον ``Δικέφαλο του Βορρά`` θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση, που δίνει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα της επομένης περιόδου.

Στη μάχη για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ η ομάδα του ΟΦΗ.

Στη ``μάχη`` για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ο ΟΦΗ ξεκαθάρισε όπως όλα δείχνουν την μία από τις δύο θέσεις, αφού νίκησε στο Χαριλάου τον Αρη με 2-1 και απέκτησε διαφορά ασφαλείας από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Οι ``πράσινοι`` συνέτριψαν στην Καβάλα την τοπική ομάδα με 4-0 και ελπίζουν για έξοδο στην Ευρώπη. Στο άλλο μέτωπο τώρα, αυτό που εξασφαλίζει την παραμονή στην πρώτη εθνική, Καλαμάτα, Παναχαϊκή, Ξάνθη και Αθηναϊκός, πέτυχαν τα αποτελέσματα που ήθελαν και κατά πάσα πιθανότατα θα αγωνίζονται και του χρόνου στα ``μεγάλα σαλόνια`` του εθνικού μας πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,84 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,65, γαλλικό φράγκο προς 47,94, λίρα Αγγλίας προς 449,95, ελβετικό φράγκο προς 189,66, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,84, τη λίρα Κύπρου προς 543,02 και την ECU προς 315,05 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται σε ολόκληρη τη χώρα για σήμερα.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά απο 8 εως 29 βαθμούς και στα νησιά απο 12 εως 24 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 14 εως 28 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης απο 10 εως 28 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 5 May 1997 - 7:06:51 UTC