Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στο Αυτόφωρο ο Λάκης Λαζόπουλος κατηγορούμενος για παράνομη λειτουργία του θεάτρου "Φίξ" στη Θεσσαλονίκη.
- Κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται το επίδομα εξομάλυνσης των αστυνομικών.
- Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας για τη Διακυβερνητική Διάσκεψη.
- Αρχίζει την Τετάρτη ο Κοινωνικός Διάλογος.
- Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας της ΔΕΕ στο Παρίσι.
- Η οργάνωση "Επαναστατικοί Πυρήνες", ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στον Λιμενικό Σταθμό, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά.
- Εικοσιτετράωρη απεργία του νοσηλευτικού προσωπικού.
- Συνεδριάζει αύριο η Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.
- Ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή της Αθήνας,λόγω έργων. Κλειστή η χωματερή των Ανω Λιοσίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα των τελικών των πλέι-όφ, στο μπάσκετ.
- Ουσιαστικά πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη με 2-0 επί της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο Αυτόφωρο ο Λάκης Λαζόπουλος κατηγορούμενος για παράνομη λειτουργία του θεάτρου "Φίξ" στη Θεσσαλονίκη.

Στο αυτόφωρο οδηγείται το μεσημέρι ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, ο υπεύθυνος του θιάσου του αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας καθώς και ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του FIX, κατηγορούμενοι ολοι για παράνομη λειτουργία του θεάτρου. Μετά απο σειρά καταγγελιών, αντιδράσεων και πορισμάτων, αστυνομικοί συνέλαβαν χθες τον διοικητικό υπεύθυνο του θιάσου, Σταύρο Γαλάνη και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Δεδροποτάμου.Αν και το θέατρο σύμφωνα με τις αρχές λειτουργεί παράνομα, ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας καταβάλλει μηνιαίως 50 εκατομμύρια δραχμές για ενοίκιο.

Κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται το επίδομα εξομάλυνσης των αστυνομικών.

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, με την οποία ρυθμίζεται το επίδομα εξομάλυνσης των αστυνομικών,με το οποίο καλύπτεται η απώλεια απο την κατάργηση του αφορολόγητου για τη στολή και τη στέγη απο 7 έως 15.000 δραχμές ανάλογα με το βαθμό, όπως επίσης και η ευθυγράμμιση με το στρατό στις μισθολογικές προαγωγές.

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας για τη Διακυβερνητική Διάσκεψη.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μεταβαίνει το απόγευμα στο Λουξεμβούργο,όπου θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας συνοδευόμενος απο τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.Οπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου ,``πρόκειται για μια κατ' αρχήν επίσκεψη εργασίας. Θα συζητήσουμε θέματα της διακυβερνητικής, τα σημαντικά θέματα της χώρας μας στο πλαίσιο της κοινής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την άμυνα και την ασφάλεια, καθώς και για άλλα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αρχίζει την Τετάρτη ο Κοινωνικός Διάλογος.

Με ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη αρχίζει την Τετάρτη ο Κοινωνικός Διάλογος. Η κυβέρνηση έχει δημοσιοποιήσει ήδη τις θέσεις της ,οι οποίες αποτελούνται απο 19 σημεία.Ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου έχει δηλώσει οτι η κυβερνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις και οτι τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας της ΔΕΕ στο Παρίσι.

Αρχίζουν στο Παρίσι οι διήμερες εργασίες της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας των 28 κρατών-μελών της Δυτικοευρωπαϊκής 'Ενωσης.Στη γαλλική πρωτεύουσα αναμένεται να μεταβούν οι αρμόδιοι υπουργοί κύριοι Θεόδωρος Πάγκαλος και Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ στο Παρίσι βρίσκεται απο χθές η επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Τανσού Τσιλέρ και σήμερα αναμένεται να φθάσει και ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας,Τουράν Ταγιάν.

Η οργάνωση "Επαναστατικοί Πυρήνες", ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στον Λιμενικό Σταθμό, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά.

Η οργάνωση "Επαναστατικοί Πυρήνες" με τηλεφώνημά της στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" ανέλαβε την ευθύνη για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε χθές το απόγευμα έξω από το Πρώτο Λιμενικό Σταθμό, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά. Από την έκρηξη, ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί, αλλά μόνο υλικές ζημιές.

Εικοσιτετράωρη απεργία του νοσηλευτικού προσωπικού.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας του νοσηλευτικού προσωπικού με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Συνεδριάζει αύριο η Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεδριάζει αύριο υπο τον Κώστα Καραμανλή,η Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας,η οποία θα ασχοληθεί με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά,τον Κοινωνικό Διάλογο,με θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και την οικονομική εξόρμηση του κόμματος. Εντός του μηνός θα συγκληθούν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή της Αθήνας,λόγω έργων. Κλειστή η χωματερή των Ανω Λιοσίων.

Ταλαιπωρία θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί στην περιοχή της Αθήνας καθώς κλείνει η γέφυρα στον κόμβο Δυρραχίου-Κωνσταντινουπόλεως στην κατεύθυνση προς Λαμία,λόγω εργασιών.Κλειστός θα είναι και ο κόμβος της Καλλιρόης λόγω εργασιών ανύψωσης της γέφυρας. Κλειστή θα είναι σήμερα και η χωματερή των Ανω Λιοσίων, καθώς οι εργαζόμενοι ζητούν απο το υπουργείο Εσωτερικών να ενταχθούν στη ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεων των εκτάκτων των δήμων σε αορίστου χρόνου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα των τελικών των πλέι-όφ, στο μπάσκετ.

O Ολυμπιακός έκανε το πρώτο του βήμα γιά την κατάκτηση του τρίτου φετινού τίτλου του στο Μπάσκετ, μετά την Ευρωλίγκα και το Κύπελλο Ελλάδος, αφού στον πρώτο αγώνα γιά την τελική φάση του πρωταθλήματος της Α1, που έγινε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, επικράτησε με 68-62 της ΑΕΚ. Το επόμενο παιχνίδι θα γίνει την Τετάρτη στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και ο τρίτος αγώνας την ερχόμενη Κυριακή στο ΣΕΦ, ενώ άν χρειαστούν και άλλα παιχνίδια, αυτά θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Ουσιαστικά πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη με 2-0 επί της ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τον τίτλο στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας της περιόδου 1996-97, μετά τη νίκη με 2-0 που πέτυχε στο στάδιο Καραϊσκάκη επί της ΑΕΚ. Αντίθετα, ο Εδεσσαϊκός έγινε η δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει την Καστοριά στην Β` Εθνική κατηγορία, μετά και την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από την Καλαμάτα. Στους υπόλοιπους αγώνες της 32η ημέρας της Α` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Ηρακλής-Αρης 1-2, Αθηναϊκός-Πανηλειακός 3-0, Απόλλων-Παναχαϊκή 2-0, Βέροια-Καβάλα 0-1, ΠΑΟΚ-Ξάνθη 4-1, Παναθηναϊκός-Καστοριά 7-0 και ΟΦΗ-Ιωνικός 4-0.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,771 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161, 649, γαλλικό φράγκο προς 47,904, λίρα Αγγλίας προς 445,646, ελβετικό φράγκο προς 191,546, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,338, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 225,401, τη λίρα Κύπρου προς 542,193 και την ECU προς 314,427 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η καλοκαιρία σ' ολόκληρη τη χώρα και οι βόρειοι ισχυροί άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς και στα νησιά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Η καλοκαιρία σ' ολόκληρη τη χώρα και οι βόρειοι ισχυροί άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά απο 13 εως 30 βαθμούς και στα νησιά απο 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλεπεται αίθριος καιρός με ανέμους βόρειους μέτριους που στα ανατολικά θα είναι ισχυροί. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται και για την Θεσσαλονίκη, με ανέμους ασθενείς και θερμοκρασία στην πόλη απο 14 εως 27 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 12 May 1997 - 7:53:18 UTC