Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα θα διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου του δημοτικού υπαλλήλου Γιώργου Δρακίδη.
- Η πορεία της οικονομίας στο επίκεντρο συζήτησης στη Βουλή μεταξύ Πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων.
- Σκληρές εκφράσεις απο τον Κώστα Λαλιώτη για τις επικρίσεις κατά Παπανδρέου στα αρχεία Καραμανλή.
- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Κύπρο για τη συναυλία Σάκη Ρουβά - Μπουράκ Κούτ.
- Την αρνητική στάση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας επεσήμανε ο Γιάννος Κρανιδιώτης στις συνομιλίες με τον Κέραν Πρέντεργκαστ.
- Αλλαγή στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας σχεδιάζει να προτείνει το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο αναθεώρησης του Συντάγματος.
- Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας,η εκδήλωση των 120 χρόνων απο την ίδρυση του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
- Αρχίζει η διανομή απο τον ΕΟΤ των εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Βήμα προς τη κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ έκανε ο Ολυμπιακός με νίκη επι της ΑΕΚ με σκορ 53-49.
- Ο Παναθηναϊκός εκτός απροόπτου μένει εκτός Ευρώπης την επόμενη περίοδο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα θα διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου του δημοτικού υπαλλήλου Γιώργου Δρακίδη.

Σήμερα αναμένεται να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου του 50χρονου Γιώργου Δρακίδη, υπαλλήλου του δήμου Αγίας Παρασκευής, το πτώμα του οποίου βρέθηκε χθες κάτω απο όγκους σκουπιδιών στη χωματερή των Ανω Λιοσίων. Στο μεταξύ,ολοκληρώνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας. Σήμερα θα εξετασθεί στη διακομματική επιτροπή το αίτημα των εργαζομένων στη χωματερή για μονιμοποίηση των εκατό εκτάκτων συναδέλφων τους. Παράλληλα, οι κάτοικοι του Αυλώνα, της Κερατέας και του Γραμματικού αντιδρούν για το ενδεχόμενο δημιουργίας χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στις περιοχές τους. Οι κάτοικοι του Αυλώνα προχώρησαν χθες σε συμβολική κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής.

Η πορεία της οικονομίας στο επίκεντρο συζήτησης στη Βουλή μεταξύ Πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων.

Οι προοπτικές και η πορεία της οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών, που έχει ζητήσει η Νεα Δημοκρατία. Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα αναπτύξει τις θέσεις της κυβέρνησης, παραθέτοντας τις θετικές εκθέσεις διεθνών οργανισμών, οτι η ακολουθούμενη πολιτική εχει ήδη αποδώσει καρπούς. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες,θα είναι έντονα επικριτικός και θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για αδυναμία να οδηγήσει την Ελλάδα και την οικονομία σε αναπτυξιακή πορεία.

Σκληρές εκφράσεις απο τον Κώστα Λαλιώτη για τις επικρίσεις κατά Παπανδρέου στα αρχεία Καραμανλή.

Σκληρές εκφράσεις χρησιμοποιησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, σχολιάζοντας στη θεσσαλονίκη τα όσα εμπεριέχονται στα Αρχεία Καραμανλή. Ο κ. Λαλιώτης είπε ότι ``τα αρχεία αποδεικνύουν ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ως πολιτικός και ως άνθρωπος ήταν εγωπαθής και εμπαθής, οι κρίσεις για τον Ανδρέα Παπανδρέου και για το ΠΑΣΟΚ είναι και απαράδεκτες και ανιστόρητες``. Υποστήριξε ακόμα ότι ο κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, με τα όσα εμπεριέχονται,στα αρχεία, `` προσφέρει κακή υπηρεσία και για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας``.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Κύπρο για τη συναυλία Σάκη Ρουβά - Μπουράκ Κούτ.

Ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στην Κύπρο για την συναυλία του Σάκη Ρουβά και του Τούρκου, Μπουράτ Κούτ, στην πράσινη γραμμή στις 9.30 το βράδυ. Η συναυλία, που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Λευκωσία. Υπέρ της συναυλίας εχουν ταχθεί η κυπριακή κυβέρνηση, το ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ και οι Ενωμένοι Δημοκράτες. Κατά της συναυλίας τάχθηκαν το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και οι Νέοι Ορίζοντες.

Την αρνητική στάση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας επεσήμανε ο Γιάννος Κρανιδιώτης στις συνομιλίες με τον Κέραν Πρέντεργκαστ.

Η δυνατότητα επιτυχίας των συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, εξετάσθηκε στη χθεσινή συνάντηση του Γιάννου Κρανιδιώτη με τον αναπληρωτή ΓΓ του ΟΗΕ Κιέραν Πρέντεργκαστ.Σήμερα αναμένεται συνάντηση του κ. Πρέντεργκαστ με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών,Γεώργιο Παπανδρέου.Ο κ. Κρανιδιώτης επεσήμανε την αρνητική στάση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εκ του σύνεγγυς διακοινοτικές συνομιλίες. Ο κ. Κρανιδιώτης θα συναντηθεί στις 26 Μαϊου στη Νέα Υόρκη με το ΓΓ του ΟΗΕ κ.Ανάν, με τον οποίο θα συζητήσει το Κυπριακό και την υποψηφιότητα της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, μετά το 1998.

Αλλαγή στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας σχεδιάζει να προτείνει το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο αναθεώρησης του Συντάγματος.

Αλλαγή στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας σχεδιάζει να προτείνει το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο αναθεωρησης ορισμένων διατάξεων του Συντάγματος. Σύμφωνα με το Βημα της Κυριακής το κυβερνώνκόμμα θα προτείνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να γίνεται απο τη θητεύουσα βουλή οταν στην τρίτη ψηφοφορία θα συγκεντρώνει 150 συν 1 ψήφους και οχι 180 όπως ειναι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγεται η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει ολα τα ενδεχόμενα για μια πιο ομαλή λειτουργία του Συντάγματος.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας,η εκδήλωση των 120 χρόνων απο την ίδρυση του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, πραγματοποιείται στην Αρχαιολογική Εταιρία στην Αθήνα εκδήλωση 120 χρόνων απο την ίδρυση του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά και τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Ερυθρού Σταυρού. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο τέως Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής, κ. Ιάκωβος ο οποίος θα τιμηθεί για τη μακρά προσφορά του στον ελληνισμό και στην Ορθοδοξία.

Αρχίζει η διανομή απο τον ΕΟΤ των εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού.

Σήμερα αρχίζει από τον ΕΟΤ η διανομή των αριθμών προτεραιότητας, για το φετεινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, σε 23.000 εργαζόμενους και συνταξιούχους. Στην Αθήνα η διανομή θα γίνεται από το ταμείο του θεάτρου Βρετάνια με αλφαβητική σειρά. Σήμερα και αύριο θα διανεμηθούν αριθμοί προτεραιότητας σε δικαιούχους των όνομα των οποίων αρχίζει από το Αλφα μέχρι και το Ζήτα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βήμα προς τη κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ έκανε ο Ολυμπιακός με νίκη επι της ΑΕΚ με σκορ 53-49.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ, αφού σημείωσε την δεύτερη νίκη του επί της ΑΕΚ στην σειρά αγώνων γιά τον τελικό των πλέι-οφ, επικρατώντας στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 53-49. Οι ``ερυθρόλευκοι`` έχουν τώρα δύο νίκες έναντι μίας της ΑΕΚ και θα κατακτήσουν τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο τους άν επικρατήσουν της ``Ενωσης`` και στο επόμενο παιχνίδι, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Ο Παναθηναϊκός εκτός απροόπτου μένει εκτός Ευρώπης την επόμενη περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από τον μαχητικό ΟΦΗ και εκτός απροόπτου μένει εκτός Ευρώπης την επόμενη περίοδο, σε συνδυασμό με την άνετη νίκη που σημείωσε ο ΠΑΟΚ στην Καβάλα με 3-0 επί της τοπικής ομάδας. Από την άλλη πλευρά, οι Κρητικοί εξασφάλισαν με τον βαθμό που πήραν την συμμετοχή τους στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επομένης περιόδου, ενώ ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει μετά από αρκετά χρόνια στα ``Ευρωπαϊκά σαλόνια`` εκτός άν δεν κερδίσει στην τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα την ουραγό Καστοριά. Ο Ολυμπιακός δεν χαρίστηκε ούτε στην ομάδα της Ξάνθης, αφού σε αγώνα της 33- ης ημέρας που έγινε στην ακριτική πόλη επικράτησε 5-3 της αντιπάλου του. Αντίθετα ο Αρης έχασε και τις τελευταίες ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος με την Καλαμάτα. Η ΑΕΚ νίκησε στον Πύργο 2-0 τον Πανηλειακό, ο Ιωνικός με το ίδιο σκορ στη Νίκαια τον Ηρακλή, ο Απόλλωνας 1-0 εκτός έδρας τον Εδεσσαϊκό, η Βέροιας στην Καστοριά 2-1 την ουραγό τοπική ομάδα και η Παναχαϊκή εύκολα με 3-0 στην Πάτρα τον Αθηναϊκό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,37 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,88, γαλλικό φράγκο προς 47,08, λίρα Αγγλίας προς 452,02, ελβετικό φράγκο προς 192,15, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 238,38, τη λίρα Κύπρου προς 544,64 και την ECU προς 316,11 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στα πελάγη βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά απο 13 εως 32 βαθμούς και στα νησιά απο 16 εως 28 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 19 εως 31 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και το θερμόμετρο θα δείξει από 16 μέχρι 30 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 19 May 1997 - 7:00:16 UTC