Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνάντηση Πάγκαλου - Τσιλέρ στη σύνοδο του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου στη Πορτογαλία στα τέλη Μαϊου.
- Δικάζονται σήμερα στη Λάρισα 12 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών κατηγορούμενοι για αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά τις κινητοποιήσεις τους.
- Στην Ολλανδία μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός, όπου πραγματοποιείται συμβούλιο κορυφής των "15" με θέμα την αναθεώρηση του Μάαστριχτ.
- Πρόθυμη η Αυστρία να προσφέρει τις υπηρεσίες της για επίλυση του Κυπριακού.
- Ποινική δίωξη ασκήθηκε στο Δημήτρη Τζαβέλλα για ανθρωποκτονία απο πρόθεση του υπαστυνόμου Μαρκάκη.
- Μεγαλώνει η κόντρα Δήμων - ΥΠΕΧΩΔΕ για την ελεγχόμενη στάθμευση.
- Εξαφανίστηκε η κόρη του γνωστού μουσικοσυνθέτη Ακη Πάνου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΕΚ. - Στις 20.15 θ' αρχίσει, τελικά, την Κυριακή, ο αγώνας - φιέστα του πρωταθλητή Ολυμπιακού με την Καβάλα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνάντηση Πάγκαλου - Τσιλέρ στη σύνοδο του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου στη Πορτογαλία στα τέλη Μαϊου.

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας,Θεόδωρου Πάγκαλου και Τανσού Τσιλέρ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνόδου του Βορειατλαντικού Συμβουλίου, που θα γίνει στη Σίντρα της Πορτογαλίας στις 29 - 30 Μαϊου, αναφέρουν πληροφορίες απο την Κωνσταντινούπολη.

Δικάζονται σήμερα στη Λάρισα 12 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών κατηγορούμενοι για αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά τις κινητοποιήσεις τους.

Αναμένεται να δικαστούν σήμερα από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας 12 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, οι οποίοι θεώρουνται ως αυτουργοί αδικημάτων, που διέπραξαν οι άγροτες κατά τις αγροτικές κινητοποιήσεις το Δεκέμβριο του '96. Την ώρα της δίκης θα πραγματοποιηθεί παναγροτικό συλλαλητήριο έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας με πάγιο αίτημα να παραγραφούν τα αδικήματα με σχετική τροπολογία.

Στην Ολλανδία μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός, όπου πραγματοποιείται συμβούλιο κορυφής των "15" με θέμα την αναθεώρηση του Μάαστριχτ.

Με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, που μεταβαίνει σήμερα στην Ολλανδία συγκαλείται στο Νόρντβικ, το άτυπο, έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αποκλειστικό αντικείμενο των συζητήσεων των "15" ηγετών ειναι η αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ.Σημειώνεται οτι το πρωί συνεδριάζουν στο Νόρντβικ οι ηγέτες των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Ε.Ε., όπου τον Ελληνα Πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.

Πρόθυμη η Αυστρία να προσφέρει τις υπηρεσίες της για επίλυση του Κυπριακού.

Την προθυμία της Αυστρίας να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην επίλυση του Κυπριακού και μάλιστα φιλοξενώντας και απ' ευθείας συνομιλίες Κληρίδη- Ντενκτάς, ανακοίνωσαν στον Ελληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας, κατά τις μακρές συνομιλίες που είχαν χθές στη Βιέννη.Στις συνομιλίες τους με τον κ.Παπανδρέου επανέλαβαν τη διαβεβαίωση ότι ισχύει η απόφαση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματευσεων της Κύπρου με την ΕΕ, έξι μήνες μετά τη λήξη της Διακυβερνητικής Διάσκεψης.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στο Δημήτρη Τζαβέλλα για ανθρωποκτονία απο πρόθεση του υπαστυνόμου Μαρκάκη.

Ποινική δίωξη κατά του αστυνομικού των ΕΚΑΜ, Δημήτρη Τζαβέλλα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση του υπαστυνόμου, Νικόλαου Μαρκάκη, μέσα στο προξενείο μας στο Αργυροκαστρο άσκησε ο Εισαγγελέας υπηρεσίας, Κώστας Παρασκευαϊδης. Εναντίον του Τζαβέλλα ασκήθηκε επίσης δίωξη για παράνομη οπλοχρησία και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 23ο ανακριτή. Ο Τζαβέλλας αρνήθηκε την κατηγορία που τον βαρύνει και μέχρι να οδηγηθεί στον Ανακριτή κρατείται στη Γενική Ασφάλεια Αθηνών.

Μεγαλώνει η κόντρα Δήμων - ΥΠΕΧΩΔΕ για την ελεγχόμενη στάθμευση.

Παίρνει πίσω το ΥΠΕΧΩΔΕ την αρμοδιότητα που είχαν οι δήμοι να τοποθετούν ηλεκτρονικά παρκόμετρα και να προβαίνουν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εντός των ορίων της πόλης τους με τροπολογία που ``πέρασε`` σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, όπου συζητήθηκε το θέμα,ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος προειδοποίησε το ΥΠΕΧΩΔΕ οτι δεν θα διστάσει να έρθει σε σύγκρουση για να κρατήσει η Αυτοδιοίκηση τις αρμοδιότητες που της ανήκουν.

Εξαφανίστηκε η κόρη του γνωστού μουσικοσυνθέτη Ακη Πάνου.

Εξαφανισμένη παραμένει εδώ και πέντε μέρες η Ελευθερία Πάνου 19 χρόνων, κόρη του γνωστού μουσικοσυνθέτη Ακη Πάνου.Η Ελευθερία που μένει με τη μητέρα της στην Ξάνθη εργάζεται σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο τηλεφώνησε μια κοπέλα, η οποία δήλωσε κόρη του Ακη Πάνου και δήλωσε ότι δεν έχει εξαφανισθεί και είναι καλά.Η αστυνομία κάνει λόγο για εξαφάνιση και όχι για απαγωγή. Ωστόσο,παρά τις εκτεταμένες έρευνες η Ελευθερία δεν έχει βρεθεί ακόμη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΕΚ.

Το σίριαλ της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΑΕΚ φαίνεται ότι θα κρατήσει άλλη μιά εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Νίκος Στράτος, πού βρέθηκε αυτές τις ημέρες στην Ελβετία, συμφώνησε με πολυεθνική εταιρία γιά την αγορά τού πακέτου των μετοχών.Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία αυτή που θεωρείται κολοσσός, έθεσε απαράβατο όρο να τηρηθεί πλήρης μυστικότητα γύρω από το όνομά της γιά 8 ακόμη ημέρες καί δέσμευσε τον κ. Στράτο.

Στις 20.15 θ' αρχίσει, τελικά, την Κυριακή, ο αγώνας - φιέστα του πρωταθλητή Ολυμπιακού με την Καβάλα.

Στις 20.15 θ' αρχίσει, τελικά, την Κυριακή, ο αγώνας - φιέστα του πρωταθλητή Ολυμπιακού με την Καβάλα, για την τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής κατηγορίας, ενώ θα μεταδοθεί απ' ευθείας απο το ΣΟΥΠΕΡ-ΣΠΟΡΤ, σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 273,60 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,84, γαλλικό φράγκο προς 48,06, λίρα Αγγλίας προς 449,44, ελβετικό φράγκο προς 194,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,77, τη λίρα Κύπρου προς 544,66 και την ECU προς 315,74 δραχμές.

Αγοραστικός πυρετός επεκράτησε στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να βρεθεί μία ανάσα πριν απο το ιστορικό ρεκόρ των 1684,31 μονάδων που κατέγραψε τον Ιούλιο του 1990. Εκλεισε στις 1683,85 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,74%. Την ανοδική κούρσα έσυρε η ζήτηση για μετοχές των τραπεζών και ιδίαιτερα για τη μετοχή της Εθνικής η τιμή της οποίας σημείωσε άνοδο κατά 6,5%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε υψηλά επίπεδα φθάνοντας τα 32,9 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας, στις οποίες προβλέπονται παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και κατά τόπους ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί ασθενείς.Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί απο 15 εως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 17 εως 34 και στα νησιά απο 18 εως 33 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 19 εως 32 και απο 16 εως 28 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 23 May 1997 - 7:00:17 UTC