Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,24/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τα σύνορα είναι καθορισμένα δηλώνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, απαντώντας ουσιαστικά στον πρόεδρο της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, για τα όσα είπε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤΕΝΑ.
- Αγριο έγκλημα στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Αγνώστων στοιχείων άνδρας βρέθηκε δεμένος και πυρπολημένος σε ερημική περιοχή.
- Αφοριστική η πολιτική του ΚΚΕ, δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στην πρότασή του για διαχωρισμό σκληρών και μαλακών ναρκωτικών. Την αποποινικοποίηση της χρήσης χασίς ζητά και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.
- Κατατίθεται στη βουλή ο νέος ΓΟΚ, που προβλέπει αλλαγές στο Συντελεστή Δόμησης, στα ποσοστά κάλυψης των οικοπέδων και ρυθμίσεις για τα διατηρητέα.
- Δεκάδες παρκόμετρα κατέστρεψαν άγνωστοι γεμίζοντάς τα με σιλικόνη.
- Δεν είναι βέβαιος αν θα υπάρξει τελικά συμφωνία για την αναθεώρηση του Μάαστριχτ τον Ιούνιο στο Αμστερνταμ, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
- Απολογείται τη Δευτέρα ο αστυφύλακας Δημήτρης Τζαβέλας, που κατηγορείται για το φόνο του υπαστυνόμου Μαρκάκη στο Αργυρόκαστρο.
- Ανδρο και Τήνο επισκέπτεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής.
- Κύκλωμα διακίνησης πλαστών δολαρίων εξάρθρωσε η Ασφάλεια Κατερίνης.
- Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη στρατιωτική θητεία. Προβλέπει τις ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους και τους αντιρρησίες συνείδησης.
- Τη Δευτέρα η απόφαση του δικαστηρίου της Λάρισας για τους 27 αγρότες.
- Αστυνομικό σώμα φρούρησης των συνόρων εξήγγειλε ο Γιώργος Ρωμαίος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τα σύνορα είναι καθορισμένα δηλώνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, απαντώντας ουσιαστικά στον πρόεδρο της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, για τα όσα είπε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤΕΝΑ.

Εντονη κινητικότητα υπάρχει τα τελευταία 24-ώρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τη Δευτέρα θα σταλεί στην Ολλανδία το ελληνικό μνημόνιο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά, ενώ αύριο φθάνει στην Αθήνα ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Ονούρ Οϊμέν, για να μετάσχει σε ημερίδα για τα ελληνοτουρκικά.Πάντως, ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ στην αποκλειστική του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΑ, εμφανίζεται αδιάλλακτος και προκλητικός και μιλώντας σε ήπιους τόνους, αμφισβήτεί την ελληνική κυριαρχία σε 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο και επιμένει στις απειλές πολέμου αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλλια. Ωστόσο, δηλώνει έτοιμος να υπογράψει σύμφωνο μη επίθεσης.Στο δεύτερο μέρος μέρος της συνέντευξης του, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρεται στο Κυπριακό, την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας του που εντείνονται μετά την αποχώρηση άλλων τριών βουλευτών από το κόμμα του Ορθού Δρόμου, γεγονός που καθιστά οριακή πλέον την πλειοψηφία ισλαμιστών - Τσιλέρ. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ντεμιρέλ τόνισε ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Τουρκία αλλά σε θέματα που μπορούν να συζητηθούν. Η Ελλάδα, ανέφερε, δεν διεκδικεί τίποτα και δεν δέχεται καμία διεκδίκηση από την Αγκυρα, ενώ τα σύνορα είναι καθορισμένα. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός τη συνέντευξη του Τούρκου προέδρου που πρέπει, όπως είπε, να μελετηθεί και να αξιοποιηθεί. Πρόσθεσε δε ότι η πορεία αποκλιμάκωσης της έντασης ξεκινά από την προώθηση πρωτοβουλιών προσέγγισης και συνεννόησης στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Οι θέσεις του Τούρκου Προέδρου είναι προκλητικές και αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για διάλογο-παγίδα για τα εθνικά μας συμφέροντα στον οποίο οδηγείται η κυβέρνηση Σημίτη μέσω των επιτροπών εμπειρογνωμόνων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς.

Αγριο έγκλημα στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Αγνώστων στοιχείων άνδρας βρέθηκε δεμένος και πυρπολημένος σε ερημική περιοχή.

Αγριο έγκλημα το πρωί στην περιοχή του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας. Ενας άνδρας 30 - 35 ετών, αγνώστων στοιχείων, βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή δεμένος και του είχαν βάλει φωτιά.Τον άγνωστο αντελήφθη από τις φώνες του, ο ψαράς Δημήτρης Δανάλης, ο οποίος ειδοποίησε το Λιμεναρχείο και μέχρι να τον μεταφέρει στο λιμάνι του Αστακού υπέκυψε στα τραύματά του. Το πτώμα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου για νεκροψία και νεκροτομή. Ανακρίσεις για την εγκληματική ενέργεια διεξάγει η Ασφάλεια Μεσολογγίου και το Υπολιμεναρχείο Αστακού.

Αφοριστική η πολιτική του ΚΚΕ, δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στην πρότασή του για διαχωρισμό σκληρών και μαλακών ναρκωτικών. Την αποποινικοποίηση της χρήσης χασίς ζητά και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Κοινή σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών και Υγείας, θα γίνει το φθινόπωρο προκειμένου να εξετασθεί και προωθηθεί ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική στα θέματα των ναρκωτικών και κυρίως της πρόληψης. Αυτό δήλωσε ο αναπληρώτης υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι η κοινή αυτή υπουργική σύνοδος είναι πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης έπειτα από τη διαπίστωση ότι έχουν αποτύχει οι πολιτικές καταστολής της διάδοσης των ναρκωτικών. Ο κ.Παπανδρέου χαρακτήρισε αφοριστική την πολιτική του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και επανέλαβε την πρότασή του για διαχωρισμό σκληρών και μαλακών ναρκωτικών. Οσοι έσπευσαν να με επικρίνουν δεν έχουν διαβάσει το πλήρες κείμενο της συνέντευξής μου, πρόσθεσε και υποστήριξε ότι όλοι αυτοί κλείνουν τα μάτια στο γενικότερο πρόβλημα των ναρκωτικών. Τις ίδιες απόψεις επανέλαβε το μεσημέρι και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στο Χαλάνδρι, ζητώντας την αποποινικοποίηση της χρήσης χασίς ως ένα μέτρο μέσα σε μια σχεδιασμένη συνολικά πολιτική.

Κατατίθεται στη βουλή ο νέος ΓΟΚ, που προβλέπει αλλαγές στο Συντελεστή Δόμησης, στα ποσοστά κάλυψης των οικοπέδων και ρυθμίσεις για τα διατηρητέα.

Νέους όρους στο συντελεστή δόμησης, αλλαγές στα ποσοστά κάλυψης των οικοπέδων, ρυθμίσεις για τα διατηρητέα και παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες περιλαμβάνει ο νέος γενικός οικοδομικός κανονισμός που αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με το νέο οικοδομικό κανονισμό, μεταφορά συντελεστή δόμησης επιτρέπεται όταν πρόκειται να σωθούν τα διατηρητέα και στις περιπτώσεις περιορισμού δόμησης των ακινήτων που γειτνιάζουν με διατηρητέα κτίρια. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε τη ρύθμιση για τα διατηρητέα ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κώστας Λιάσκας, αρκεί, όπως είπε, να διασφαλίζεται για τους ιδιοκτήτες κτιρίων που γειτνιάζουν με διατηρητέα η μεταφορά του συντελεστή δόμησης,που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν. Επίσης, ο γενικός οικοδομικός οργανισμός καθορίζει μικρότερα ποσοστά κάλυψης των οικοπέδων και διευθετεί το θέμα της δόμησης στα μικρά και μη άρτια οικόπεδα που εμπόδιζε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δεκάδες παρκόμετρα κατέστρεψαν άγνωστοι γεμίζοντάς τα με σιλικόνη.

Δεκάδες παρκόμετρα στο Παλαιό Φάληρο, τις Τζιτζιφιές και την Καλλιθέα κατέστρεψαν άγνωστοι τη νύχτα γεμίζοντάς τα με σιλικόνη. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Λαλιώτης, φέρεται αποφασισμένος να ξηλώσει τα παράνομα παρκόμετρα σε περίπου 37 δρόμους της Αθήνας μετά την παραχώρηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος της αρμοδιότητας των χώρων στάθμευσης. Από την πλευρά τους ορισμένοι δήμαρχοι, απειλούν να αντιδράσουν δια της δικαστικής οδού.

Δεν είναι βέβαιος αν θα υπάρξει τελικά συμφωνία για την αναθεώρηση του Μάαστριχτ τον Ιούνιο στο Αμστερνταμ, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Τα εκκρεμή προβλήματα της Διακυβερνητικής Διάσκεψης εξετάστηκαν στο άτυπο έκτακτο συμβούλιο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έγινε στο Νόρτβεϊκ της Ολλανδίας. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τόνισε ότι αρκετά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία για την αναθεώρηση της συνθήκης του Μάαστριχτ, στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου στο Αμστερνταμ.

Απολογείται τη Δευτέρα ο αστυφύλακας Δημήτρης Τζαβέλας, που κατηγορείται για το φόνο του υπαστυνόμου Μαρκάκη στο Αργυρόκαστρο.

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί στον ανακριτή ο αστυφύλακας των ΕΚΑΜ, Δημήτρης Τζαβέλας, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του υπαστυνόμου Μαρκάκη, στο Αργυρόκαστρο. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, δήλωσε ότι η αστυνομία και το υπουργείο, θα ανταποκριθούν σε κάθε αίτημα της προανάκρισης, για να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Ανδρο και Τήνο επισκέπτεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε το πρωί την Ανδρο και τόνισε την ανάγκη να σταθούμε όλοι μας δίπλα στα ελληνικά νησιά τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι του ελληνισμού και να διδαχθούμε ποιά αποτελέσματα μπορεί να φέρει η ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο κ.Καραμανλής δεν θέλησε να αναφερθεί στις δηλώσεις του σε πολιτικά ζητήματα, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία πως η επίσκεψή του στην Ανδρο είναι ιδιωτικού περιεχομένου.Κληθείς να σχολιάσει την συνέντευξη Ντεμιρέλ, ο κ.Καραμανλής δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση στην παρούσα φάση λέγοντας θα μιλήσω για το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα. Το απόγευμα ο κ.Καραμανλής θα μετέβη στην Τήνο.

Κύκλωμα διακίνησης πλαστών δολαρίων εξάρθρωσε η Ασφάλεια Κατερίνης.

Στα ίνχη κυκλώματος που διακινεί στην Ελλάδα πλαστά δολάρια βρίσκονται οι αρχές Ασφαλείας Κατερίνης μετά τη σύλληψη χθές το βράδυ τριών ατόμων που προσπαθούσαν να εξαγοράσουν 37.300 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων το καθένα. Στην περιοχή του ΚΤΕΛ Πιερίας αργά χθες το βράδυ οι δράστες επιχείρησαν να πουλήσουν έναντι 2.000.000 δρχ 29.000 πλαστά εκατοδόλαρα σε αστυνομικό, που εμφανίσθηκε ως ενδιαφερόμενος αγοραστής. Συνελήφθησαν ο 30χρονος έμπορος από την Αθήνα Χρήστος Λαδάς, ο Ιωάννης Αυγερινός, 26 χρονών, άεργος από την Αθήνα και ο Ρουμάνος Λεονίντα Σίντου, 41 χρονών. Διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται ο Σεραφείμ Γιαβρής, 41 χρονών, έμπορος από την Αθήνα που θεωρείται ο εγκέφαλος του κυκλώματος.

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη στρατιωτική θητεία. Προβλέπει τις ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους και τους αντιρρησίες συνείδησης.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη στρατιωτική θητεία με το οποίο ρυθμίζονται τα θέματα των ανυποτάκτων και των αντιρρησιών συνείδησης. Για τους ανυπότακτους προβλέπεται μειωμένη θητεία από 3 εως 12 μήνες, ανάλογα με την ηλικία τους και εξαγορά του υπολοίπου, προς 120 χιλιάδες δραχμές το μήνα. Επίσης, χορηγούνται κίνητρα για μειωμένη θητεία στις μικρές ηλικίες.

Τη Δευτέρα η απόφαση του δικαστηρίου της Λάρισας για τους 27 αγρότες.

Τη Δευτέρα αναμένεται να εκδοθεί από το δικαστήριο της Λάρισας η απόφαση για τους 27 αγρότες, οι οποίοι κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών κατά τις αγροτικές κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου.

Αστυνομικό σώμα φρούρησης των συνόρων εξήγγειλε ο Γιώργος Ρωμαίος.

Αστυνομικό σώμα φρούρησης των ελληνικών συνόρων, δημιουργεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες επιτήρησης που έχουν δημιουργηθεί στα βόρεια και ανατολικά σύνορα της χώρας. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν χίλιοι αστυνομικοί, πενταετούς θητείας, τον ερχόμενο Οκτώβριο, προκειμένου να στελεχωθεί το σώμα αυτό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρωταθλητής μας του ακοντισμού, Κώστας Γκατσιούδης,κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ κατά τη διάρκεια του διεθνούς μήτινγκ Παπαφλέσσεια που διεξάγεται στην Καλαμάτα, με 87 μέτρα 56 εκατοστά. Η παλιά επίδοση ήταν δική του με 87.12μ. από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 87.56μ. είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Πέφτει αύριο η αυλαία στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α`εθνικής κατηγορίας, ενω πρωταθλητής στέφεται ο Ολυμπιακός. Αύριο τελευταία αγωνιστική θα γίνουν τα εξής παιχνίδια: Ολυμπιακός-Καβάλα, Βέροια-ΟΦΗ, ΠΑΟΚ-Καστοριά, Ηρακλής- Παναθηναϊκός ΑΕΚ-Σκόντα Ξάνθης, Απόλλων-Αρης, Αθηναϊκός-Εδεσσαϊκός, Παναχαϊκή- Πανηλειακός και Καλαμάτα-Ιωνικός.

Στον Ολυμπιακό όλοι ασχολούνται με τις λεπτομέρειες της αυριανής φιέστας, που έχει οργανώσει η διοίκηση των ερυθρολεύκων προκειμένου να γιορταστεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αύριο στο Στάδιο Καραϊσκάκη, αναμένονται 30.000 και πλέον φίλαθλοι της ομάδας ενώ πριν από την έναρξη θα γίνει η απονομή του τρόπαιου και στον πειραϊκό ουρανό θα βρεθούν περισσότερα από είκοσι χιλιάδες μπαλόνια. Νωρίτερα θα διεξαχθεί αγώνας με παίχτες από την ακαδημία του Ολυμπιακού και αγώνες παλαιμάχων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, άκαρπη ήταν η συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ, Γιώργου Λουβαρη, με τον Αλέκο Αλεξανδρή. Μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει διαφορά εκατό εκατομμυρίων δραχμών. Νέα συνάντηση αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας. Εξάλλου, τη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει η συνάντηση του κ.Λούβαρη με τον Ιλια Ιβιτς, προκειμένου να συζητηθεί το οικονομικό μέρος της ανανέωσης του συμβολαίου του σέρβου επιθετικού. Πάντως, πρώτος στόχος του Ντούσαν Μπάγιεβιτς στο μεταγραφικό μέτωπο παραμένει ο σέρβος μεσοεπιθετικός, Σάσα Τζούρσιτς της Αστον Βίλα.

Ηττα σοκ υπέστη η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των γυναικών στην Φινλανδία από το αντίστοιχο συγκρότημα της χώρας αυτής με 70-51 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Λευκορωσίας επί της Σουηδίας με 87-84 κάνει την πρόκρισή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ιδιαίτερα δύσκολη. Και αυτό γιατί χρειάζεται νίκη της αδιάφορης Σουηδίας στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τη Φινλανδία, η οποία χρειάζεται μόνο το ροζ φύλλο αγώνα για να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά, αφού θα ισοβαθμίσει τόσο με τη Λευκορωσία όσο και με την Ελλάδα, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κατακτά τελικά την τρίτη θέση.

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 97 κιλών θα διεκδικήσει στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην πόλη Κούβολα της Φινλανδίας, ο πρωταθλητής μας της ελληνορωμαϊκής πάλης, Κώστας Θάνος, ο οποίος νίκησε τον Γεωργιανό Γκογκίντζε με 4-0 στην παράταση, αφού ο κανονικός αγώνας έληξε με 2-0. Ο Θάνος θ' αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό τον Ρουμάνο Σουντουρεάκ. Αντίθετα με τον Θάνο, ο Κολιτσόπουλος που αγωνίζεται στην κατηγορία των 69 κιλών αποκλείσθηκε από την συνέχεια των αγώνων, αφού σήμερα νίκησε τον Σουηδό Σόμπεργκ με 3-0, αλλά έχασε από τον Πολωνό Τομαζέφσκι με 5-2. Ο Κολιτσόπουλος αποκλείσθηκε αφού σημείωσε δύο νίκες, ενώ γνώρισε και ισάριθμες ήττες.

Πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε ο πρωταθλητής μας της ποδηλασίας,Δημήτρης Γεωργαλής κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου πίστας που διεξάγεται στο Κάλι της Κολομβίας, αφού κάλυψε το αγώνισμα του χιλιόμετρου σε ένα λεπτό 3 δεύτερα 660 χιλιοστά. Ο Γεωργαλής, έχασε για δύο μόλις εκατοστά του δευτερολέπτου το χάλκινο μετάλλιο, στο αγώνισμα όπου μετείχαν 22 αθλητές.

Η Μεσογειακή μας ομάδα μπάσκετ, σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, ενόψει του Μεσογειακού τουρνουά, που θα γίνει τον ερχόμενο μήνα στο Μπάρι της Ιταλίας, έχασε από την αντίστοιχη της Τουρκίας με 73-72 στην παράταση. Στην κανονική διάρκεια της συνάντησης, οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 63-63.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 273,60 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,84, γαλλικό φράγκο προς 48,06, λίρα Αγγλίας προς 449,44, ελβετικό φράγκο προς 194,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,77, τη λίρα Κύπρου προς 544,66 και την ECU προς 315,74 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά, το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωικά 10 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 31 και στα νησιά 17 με 27 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος καιρός προβλέπεται αύριο στην Αθήνα,με μέτριους βορειονατολικούς ανέμους και θερμοκρασία 17 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος καιρός και στη Θεσσαλονίκη, όπου μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 15 με 28 βαθμούς.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 24 May 1997 - 17:01:17 UTC