Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αντίθετος στην ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. πριν απο την Τουρκία, ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.
- Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην Πάτρα.
- Επεισόδια τις πρωϊνές ώρες στην Αθήνα απο νεαρούς μοτοσυκλετιστές.
- Διαπιστώθηκε η ταυτότητα του πτώματος που βρέθηκε καμμένο στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
- Συνεχίζεται η αντιπαράθεση δήμων-ΥΠΕΧΩΔΕ για τα παρκόμετρα.
- Αλλάζει ο εκλογικός νόμος, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Βήματος".
- Πακέτο νέων μέτρων με μειώσεις φόρων μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".
- Απολογείται αύριο στον ανακριτή ο Δημήτρης Τζαβέλας, που κατηγορείται οτι σκότωσε τον υπαστυνόμο Μαρκάκη στο Αργυρόκαστρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ολοκληρώνεται σήμερα το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α' εθνικής στο ποδόσφαιρο.
- Μεγάλη φιέστα απο τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
- Πανελλήνιο ρεκόρ και δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο απο τον Γκατσιούδη στον ακοντισμό.
- Δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και απο τη Νίκη Ξάνθου στο μήκος με 6 μέτρα 77 εκατοστά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντίθετος στην ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. πριν απο την Τουρκία, ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

Κατηγορηματικά αντίθετος για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση, πριν από την Τουρκία, εμφανίστηκε ο πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του, που μεταδόθηκε από τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Μιλώντας για το Πατριαρχείο τόνισε ότι η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχεί τον οικουμενικό χαρακτήρα του. Στο μεταξύ, στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Ονούρ Οϊμέν, ο οποιος αύριο θα μιλήσει με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, σε συνέδριο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αύριο, πιθανόν να σταλεί στην ολλανδική προεδρία το μνημόνιο με τις θέσεις των ελλήνων εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά.

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην Πάτρα.

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,1 και 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν στις 5.17 και 5.27 το πρωί αντίστοιχα, στην Πάτρα. Οπως ανακοινώθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο και των δύο σεισμών εντοπίζεται δέκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.

Επεισόδια τις πρωϊνές ώρες στην Αθήνα απο νεαρούς μοτοσυκλετιστές.

Επεισόδια σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πειραιώς, από ομάδα είκοσι περίπου νεαρών μοτοσυκλετιστών. Οι νεαροί πυρπόλησαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα περιπολικό, ένα όχημα της πυροσβεστικής και περίπτερα. Τραυμάτισαν επίσης έναν πυροσβέστη. Από την αστυνομία συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Διαπιστώθηκε η ταυτότητα του πτώματος που βρέθηκε καμμένο στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Διαπιστώθηκε η ταυτότητα του πτώματος που βρέθηκε χθες δεμένο και καμμένο σε βραχώδη θαλάσσια περιοχή στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Καϊμενάκη, 48 ετών, ναυτικό από τον Αστακό. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή οι άγνωστοι δράστες έδεσαν, περιέλουσαν με βενζίνη και έβαλαν φωτιά στο θύμα.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση δήμων-ΥΠΕΧΩΔΕ για τα παρκόμετρα.

Συνεχίζεται η κόντρα δήμου Αθηναίων-ΥΠΕΧΩΔΕ, για το θέμα των παρκομέτρων. Αρκετοί δήμαρχοι, απειλούν να προσφύγουν στα δικαστήρια, για τη ρύθμιση με την οποία το υπουργείο παιρνει πίσω την αρμοδιότητα που έχουν οι δήμοι να τοποθετούν ηλεκτρονικά παρκόμετρα και να προβαίνουν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε βασικούς δρόμους της πόλης τους. Σημειώνεται ότι χθες, άγνωστοι κατέστρεψαν δεκάδες παρκόμετρα στην Αθήνα, γεμίζοντάς τα με σιλικόνη.

Αλλάζει ο εκλογικός νόμος, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Βήματος".

Αλλάζει ο εκλογικός νόμος, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Βήματος", ενώ επιφέρονται ριζικές αλλαγές στην εκλογική διαδικασία. Δύο νομοσχέδια που θα κατατεθούν προσεχώς στη Βουλή, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής ακόμα και των διοικητικών ορίων των εκλογικών περιφερειών,αλλα δεν θίγουν το εκλογικό σύστημα. Επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθιερώνεται η διενέργεια των εκλογών το Σάββατο και την Κυριακή, αφού οι ετεροδημότες, θα ψηφίζουν πλέον στον τόπο διαμονής τους και η ψήφος τους θα προσμετράται στην εκλογική τους περιφέρεια.

Πακέτο νέων μέτρων με μειώσεις φόρων μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

Σε πακέτο νέων μέτρων ενόψει του κοινωνικού διαλόγου και των δημοτικών εκλογών, προχωρά η κυβέρνηση, συμφωνα με την "Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ". Ειδικότερα, καταργείται ο ειδικός φόρος για όλα τα ΙΧ, μειώνεται ο φόρος σε ποτά και τσιγάρα, τιμαριθμοποιείται 5% η κλίμακα φορολογίας και αυξάνεται το αφορολόγητο όριο, ενώ μειώνονται σε τρεις οι συντελεστές.

Απολογείται αύριο στον ανακριτή ο Δημήτρης Τζαβέλας, που κατηγορείται οτι σκότωσε τον υπαστυνόμο Μαρκάκη στο Αργυρόκαστρο.

Απολογείται αύριο στον ανακριτή ο αστυφύλακας των ΕΚΑΜ, Δημήτρης Τζαβέλας, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του υπαστυνόμου Μαρκάκη στο Αργυρόκαστρο. Χθες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος, επισκέφθηκε στα Γιάννενα την οικογένεια του θύματος, ενώ δήλωσε ότι η αστυνομία και το υπουργείο θα ανταποκριθούν σε κάθε αίτημα της προανάκρισης για να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώνεται σήμερα το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α' εθνικής στο ποδόσφαιρο.

Ολοκληρώνεται σήμερα το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α`εθνικής κατηγορίας, ενω πρωταθλητής στέφεται ο Ολυμπιακός. Κατά τη σημερινή τελευταία αγωνιστική θα γίνουν τα εξής παιχνίδια: Ολυμπιακός-Καβάλα, Βέροια-ΟΦΗ, ΠΑΟΚ- Καστοριά, Ηρακλής-Παναθηναϊκός ΑΕΚ-Σκόντα Ξάνθης, Απόλλων-Αρης, Αθηναϊκός- Εδεσσαϊκός, Παναχαϊκή- Πανηλειακός και Καλαμάτα-Ιωνικός.

Μεγάλη φιέστα απο τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στον Ολυμπιακό όλοι ασχολούνται με τις λεπτομέρειες της σημερινής φιέστας, που έχει οργανώσει η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" προκειμένου να γιορταστεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο Στάδιο Καραϊσκάκη, αναμένονται 30.000 και πλέον φίλαθλοι της ομάδας ενώ πριν από την έναρξη θα γίνει η απονομή του τρόπαιου. Νωρίτερα θα διεξαχθεί αγώνας με παίχτες από την ακαδημία του Ολυμπιακού και αγώνες παλαιμάχων.

Πανελλήνιο ρεκόρ και δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο απο τον Γκατσιούδη στον ακοντισμό.

Ο πρωταθλητής μας του ακοντισμού, Κώστας Γκατσιούδης, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ κατά τη διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ "Παπαφλέσσεια" που έγινε στην Καλαμάτα, με 87 μέτρα 56 εκατοστά. Η παλιά επίδοση ήταν δική του με 87.12μ. από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 87.56μ. είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και απο τη Νίκη Ξάνθου στο μήκος με 6 μέτρα 77 εκατοστά.

Δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο όμως είχαμε και από τη Νίκη Ξάνθου στο μήκος με 6 μέτρα 77 εκατοστά που πήρε και την πρώτη θέση, όπως και ο Γκατσιούδης στον ακοντισμό. Στο μήκος των ανδρών, ο Κώστας Κουκοδήμος συνέχισε τις εντυπωσιακές φετινές εμφανίσεις του, αφού ξεπέρασε και πάλι τα οκτώ μέτρα, φτάνοντας στα 8.03μ., επίδοση που του χάρισε την πρώτη θέση. Στη ``μάχη`` του ύψους η Βουλγάρα ``χρυσή`` Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, Στέφκα Κονσταντίνοβα, πήρε την πρώτη θέση με 2 μέτρα ενώ η Νίκη Μπακογιάννη που είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στην Ατλάντα τελικά κατετάγη τρίτη με 1.90, όσο είχε η Γκιντέρο από τη Κούβα που όμως ήταν δεύτερη. Εξάλλου, στα 800μ. η Κιρό από την Κούβα πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 1:58.02.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 273,60 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,84, γαλλικό φράγκο προς 48,06, λίρα Αγγλίας προς 449,44, ελβετικό φράγκο προς 194,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,77, τη λίρα Κύπρου προς 544,66 και την ECU προς 315,74 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά απο 10 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 13 έως 31 και στις νησιωτικές περιοχές απο 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, σήμερα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 17 έως 30 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

(Β.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 25 May 1997 - 7:00:14 UTC