Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δεκάδες νησίδες και βραχονησίδες σ'όλο το Αιγαίο, αλλά ακόμη και στον Αργοσαρωνικό διεκδικεί η Αγκυρα, σύμφωνα με τουρκικό στρατιωτικό εγχειρίδιο.
- Εφθασε στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Ονούρ Οϊμέν, για να μιλήσει σε ημερίδα. Αύριο αποστέλεται στην Ολλανδική Προεδρία το ελληνικό μνημόνιο για τα ελληνοτουρκικά.
- Τον επιμερισμό του δώρου των Χριστουγέννων και του Πάσχα στο μισθό προετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.
- Πτώση των έμμεσων φόρων σε αυτοκίνητα, καύσιμα, τσιγάρα και ποτά προαναγγέλουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.
- Νεκρός ύστερα από τρίωρη καταδίωξη ο Φίλιππος Παπαδόπουλος, 28 ετών, από τον Πύργο, που έκλεψε θαλαμηγό από τον Πειραιά.
- Δύο νομοσχέδια για την εκλογική διαδικασία κατατίθενται τον Οκτώβριο στη βουλή. Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ προβλέπεται η διενέργεια εκλογών και το Σάββατο.
- Την ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού θα ζητήσει ο Κώστας Καραμανλής το ερχόμενο Σάββατο από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
- Ξυλοδαρμός αρχιφύλακα από συναδέλφους του στο Πυθαγόρειο της Σάμου, γιατί θέλησε να υποβάλει αίτηση ακύρωσης της μετάθεσής του.
- Συνελήφθη για οπλοκατοχή ο τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης.
- Επεισόδια με νεαρούς στην Πειραιώς. Συνελήφθησαν 32 άτομα.
- Απολογείται αύριο ο αστυφύλακας Δημήτρης Τζαβέλας, που κατηγορείται για τη δολοφονία του υπαστυνόμου Μαρκάκη στο Αργυρόκαστρο.
- Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα νοτιοανατολικά της Πάτρας.
- Ενας Τούρκος δουλέμπορος και 13 Ιρακινοί λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεκάδες νησίδες και βραχονησίδες σ'όλο το Αιγαίο, αλλά ακόμη και στον Αργοσαρωνικό διεκδικεί η Αγκυρα, σύμφωνα με τουρκικό στρατιωτικό εγχειρίδιο.

Δεκάδες μικρές και μεγάλες νησίδες, βραχονησίδες διάσπαρτες σ' όλο το Αιγαίο, αλλά και στον Αργοσαρωνικό, είναι κατά βάθος τουρκικές, σημειώνεται σε τουρκικό στρατιωτικό εγχειρίδιο, που συνοψίζει τη νέα τουρκική θεωρία, περί αμφισβητούμενων νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στην Κωνσταντινούπολη, το Εγχειρίδιο που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο από τις εκδόσεις των Τουρκικών Στρατιωτικών Ακαδημιών, διατυπώνει ωμά την άποψη ότι η Τουρκία πρέπει να διεκδικήσει νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο για να καταφέρει να αλλάξει την υφιστάμενη ισορροπία στο Αιγαίο.Η Τουρκία σημείωσε τακτική νίκη με την κρίση των βραχονησίδων Ιμια, αναφέρεται στo εγχειρίδιο και τονίζεται ότι αν θα εξασφαλίσει την ίδια επιτυχία σε στρατηγικό επίπεδο, θα εξαρτηθεί από το αν θα αναγκάσει την Ελλάδα να καθίσει στην τράπεζα των συνομιλιών για όλο το Αιγαίο.Το εγχειρίδιο έχει εντονότατα επικριθεί από διπλωματικούς και πολιτικούς κύκλους και σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποσυρθεί, καταγράφει τον τρόπο σκέψης και τη νοοτροπία, μίας ισχυρής ομάδας που είναι σε θέση να επηρεάσει την πορεία της τουρκικής πολιτικής.

Εφθασε στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Ονούρ Οϊμέν, για να μιλήσει σε ημερίδα. Αύριο αποστέλεται στην Ολλανδική Προεδρία το ελληνικό μνημόνιο για τα ελληνοτουρκικά.

Εφθασε το μεσημέρι στην Αθήνα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ονούρ Οϊμέν και θα μιλήσει αύριο σε ημερίδα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μαζι με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου. Επίσης αύριο πιθανόν να αποσταλεί στην ολλανδική προεδρία το μνημόνιο με τις θέσεις των ελλήνων εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά. Αντίθετος με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση πριν από τη χώρα του, ήταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του που μεταδόθηκε από τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Ο κ.Ντεμιρέλ αναφερόμενος στο Πατριαρχείο τόνισε ότι η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί τον οικουμενικό χαρακτήρα του. Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζόφ, έκανε λόγο για αδιέξοδο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και πρότεινε να επιδιωχθεί η αναζήτηση ομαλοποίησης των σχέσεων με την Τουρκία, έξω από τα πλαίσια τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τον επιμερισμό του δώρου των Χριστουγέννων και του Πάσχα στο μισθό προετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Τον επιμερισμό του δώρου των Χριστουγέννων και του Πάσχα στους μισθούς των 12 μηνών του έτους, προετοιμάζεται να θέσει προς συζήτηση στον επικείμενο κοινωνικό διάλογο, ο υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι τα δώρα των Χριστουγέννων και Πάσχα αποτελούν αποταμίευση που καταβάλλεται στους πολίτες τις περιόδους αυτές, και σχετίζονται με τα ήθη και τα έθιμά μας.Ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαπας διέψευσε ότι τέτοιο θέμα συζητηθηκε σε κυβερνητικό επίπεδο, κατά την προετοιμασία του κοινωνικού διαλόγου.

Πτώση των έμμεσων φόρων σε αυτοκίνητα, καύσιμα, τσιγάρα και ποτά προαναγγέλουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Μείωση φόρων προαναγγέλεται με ταυτόσημα δημοσιεύματα σχεδόν σε όλες τις κυριακάτικες εφημερίδες. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών προαναγγέλουν πτώση των έμμεσων φόρων στα ΙΧ, τα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ποτά. Σε αντιστάθμισμα τα δημόσια έσοδα θα διατηρηθούν με αύξηση της τιμής των καυσίμων, των τελών κυκλοφορίας και τα τέλη πινακίδων των αυτοκινήτων ενώ έπεται και συνέχεια. Στόχος αυτών των ρυθμίσεων είναι η υποβοήθηση της πτωτικής τάσης του πληθωρισμού, το 1998, έτος κρίσιμο στην πορεία προς τη σύγκλιση αφού θα πρέπει η χώρα μας να περιορίσει τον πληθωρισμό της στο 2, 5%. Κατά την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ θα καταργηθεί ο φόρος για όλα τα ΙΧ, ενώ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, διευκρινίζει ότι η μελετώμενη μείωση του φόρου αυτού θα αφορά και τα καινούργια ΙΧ μεσαίου κυβισμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προβλέπεται και τιμαριθμοποίηση κατά 5% της φορολογικής κλίμακας για το 1998, ενώ υπάρχει η σκέψη το αφορολόγητο εισόδημα να αυξηθεί από 1 σε 1,5 εκατ.δρχ.

Νεκρός ύστερα από τρίωρη καταδίωξη ο Φίλιππος Παπαδόπουλος, 28 ετών, από τον Πύργο, που έκλεψε θαλαμηγό από τον Πειραιά.

Σε τραγωδία κατέληξε τρίωρη καταδίωξη από σκάφη του Λιμενικού Σώματος, θαλαμηγού που έκλεψε το πρωί από τη μαρίνα Ζέας, ο Φίλιππος Παπαδόπουλος, 28 ετών, από τον Πύργο της Ηλείας. Μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε έξω από το λιμάνι του Πειραιά, ο Παπαδόπουλος, άνοιξε πυρ κατά των λιμενικών, οι οποίοι και ανταπέδωσαν τα πυρά. Η κλεμμένη θαλαμηγός ακινητοποιήθηκε έξω από την Αγία Μαρίνα της Αίγινας, με νεκρό τον Φίλιππο Παπαδόπουλο, με μία σφαίρα στην κοιλιά.

Δύο νομοσχέδια για την εκλογική διαδικασία κατατίθενται τον Οκτώβριο στη βουλή. Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ προβλέπεται η διενέργεια εκλογών και το Σάββατο.

Δύο νομοσχέδια που τροποποιούν την εκλογική διαδικασία θα κατατεθούν τον Οκτώβριο στη Βουλή, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ.Τα νομοσχέδια αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής των διοικητικών ορίων των εκλογικών περιφερειών,αλλά δεν θίγουν το εκλογικό σύστημα. Επίσης, καθιερώνεται η διενέργεια των εκλογών το Σάββατο και την Κυριακή, αφού οι ετεροδημότες θα ψηφίζουν πλέον στον τόπο διαμονής τους.

Την ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού θα ζητήσει ο Κώστας Καραμανλής το ερχόμενο Σάββατο από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σε άμεση ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού προτίθεται να προχωρήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής ο οποίος βρίσκεται στην Τήνο. Ο κ.Καραμανλής το ερχόμενο Σάββατο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, θα ζητήσει να εκκαθαριστεί το μητρώο μελών του κόμματος, με στόχο όπως δήλωσε να αποσαφηνίσουμε την πραγματική βάση του κόμματος με ποιοτικά κριτήρια και όχι ποσοτικά, που πρυτάνευσαν στο παρελθόν. Το βράδυ ο κ.Καραμανλής θα αναχωρήσει από την Τήνο, για ολιγόωρη επίσκεψη στη Μύκονο, απ' όπου κατάγεται η μητέρα του και αύριο το πρωί θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Ξυλοδαρμός αρχιφύλακα από συναδέλφους του στο Πυθαγόρειο της Σάμου, γιατί θέλησε να υποβάλει αίτηση ακύρωσης της μετάθεσής του.

Στο νοσοκομείο της Σάμου νοσηλεύεται ο αρχιφύλακας του αστυνομικού τμήματος Πυθαγορείου Σάμου, Γιώργος Τσώντης, ο οποίος μήνυσε δύο συναδέλφους του για ξυλοδαρμό χθες το απόγευμα εντός του τμήματος όταν το θύμα θέλησε να υποβάλλει αίτηση ακύρωσης μετάθεσής του. Αξιοσημείωτο είναι ότι το θύμα διέσωσαν από τα χειρότερα δύο πολίτες που έσπευσαν σε βοήθεια όταν άκουσαν τις φωνές του.

Συνελήφθη για οπλοκατοχή ο τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης.

Συνελήφθη ο γνωστός τραγουδιστής, Νότης Σφακιανάκης, 38 ετών για παράνομη οπλοκατοχή. Ο Σφακιανάκης συνελήφθη όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Ελληνικού, για να καταγγείλει τη διάρρηξη του αυτοκινήτου του, που ήταν σταθμευμένο στο πρώτο πάρκινγκ του Ανατολικού Αερολιμένα και του πήραν ένα αεροβόλο. Η σύλληψή του έγινε γιατί κατείχε παράνομα το όπλο, ενώ όπως διαπιστώθηκε οι αστυνομικοί είχαν ήδη συλλάβει για τη διάρρηξη και την κλοπή του όπλου τον Δημήτρη Αυγουστή, 28 ετών.

Επεισόδια με νεαρούς στην Πειραιώς. Συνελήφθησαν 32 άτομα.

Επεισόδια προκάλεσαν νεαροί τα ξημερώματα έξω από το παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών στην Πειραιώς, πετώντας μολότοφ σε διερχόμενο περιπολικό της αστυνομίας. Οι νεαροί παρακολουθούσαν συναυλία ροκ που γινόταν υπέρ των ανταρτών Ζαπατίστας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν 32 νεαροί και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Μοσχάτου. Οι νεαροί με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στην εισαγγελία.

Απολογείται αύριο ο αστυφύλακας Δημήτρης Τζαβέλας, που κατηγορείται για τη δολοφονία του υπαστυνόμου Μαρκάκη στο Αργυρόκαστρο.

Απολογείται αύριο στον ανακριτή ο αστυφύλακας των ΕΚΑΜ, Δημήτρης Τζαβέλας, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του υπαστυνόμου Μαρκάκη στο Αργυρόκαστρο. Χθες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος, επισκέφθηκε στα Γιάννενα την οικογένεια του θύματος και δήλωσε ότι η αστυνομία και το υπουργείο θα ανταποκριθούν σε κάθε αίτημα της προανάκρισης για να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα νοτιοανατολικά της Πάτρας.

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις έντασης 4,1 και 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν λίγο μετά τις 5 το πρωί με επίκεντρο δέκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας. Εγιναν αισθητές στην περιοχή καθώς επίσης και στους γύρω νομούς.

Ενας Τούρκος δουλέμπορος και 13 Ιρακινοί λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη.

Ενας 29χρονος Τούρκος δουλέμπορος και 13 Ιρακινοί λαθρομετανάστες ανάμεσά τους τρία παιδιά, συνελήφθησαν σήμερα στη Μυτιλήνη, την ώρα που προσπαθούσαν να αποβιβαστούν στις ακτές του νησιού. Χθες στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο Ελληνες με την κατηγορία ότι προσπαθούσαν να μεταφέρουν 16 Ιρακινούς λαθρομετανάστες έναντι 9.000 δολαρίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δέκα χρόνια περίμεναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού γιά να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου στο ποδόσφαιρο και έτσι η σημερινή συνάντηση με την Καβάλα στο στάδιο Καραϊσκάκη θα είναι μία μεγάλη ερυθρόλευκη φιέστα. Η απονομή του τίτλου αναμένεται να αποτελέσει το έναυσμα γιά ολονύκτιους πανηγυρισμούς στον Πειραιά, την Αθήνα αλλά και ολόκληρη την χώρα, αφού ο Ολυμπιακός έχει ένθερμους φιλάθλους σε όλη την επικράτεια. Το παιχνίδι, της τελευταίας ημέρας του πρωταθλήματος, αρχίζει στις 8.15. Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός κλείνει μία από τις χειρότερες αγωνιστικές περιόδους στην ιστορία του αγωνιζόμενος στο Καυταντζόγλειο με τον Ηρακλή. Οι πράσινοι έχουν κάποιες μαθηματικές ελπίδες να μην μείνουν τελικά εκτός Ευρώπης, αλλά και οι πιό ένθερμοι οπαδοί τους γνωρίζουν ότι όλα έχουν ουσιαστικά τελειώσει, αφού πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω γιά να χάσει βαθμούς ο ΠΑΟΚ, που υποδέχεται στην γειτονική Τούμπα την ουραγό Καστοριά και με νίκη θα ακολουθήσει τον ΟΦΗ στην Ευρώπη. Οι δύο αγώνες αρχίζουν στις 7.15.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 34ης ημέρας άρχισαν στις 5.30 και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου η ΑΕΚ φιλοξενεί την Ξάνθη και δύο παίκτες της ελπίζουν να σημειώσουν όσο περισότερα τέρματα μπορούν, προκειμένου να κλέψουν από τον Αλέκο Αλεξανδρή την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, όπου βρίσκεται με 21 τέρματα. Πρόκειται γιά τον Χρήστο Κωστή, που έχει 20 και τον Ντέμη Νικολαϊδη, που έχει 18. Ελπίδες έχουν και άλλοι δύο παίκτες, ο Κώστας Φραντζέσκος του ΠΑΟΚ με 19 και ο Κριστόφ Βαζέχα του Παναθηναϊκού με 18 τέρματα. Το πρόγραμμα της 34ης ημέρας περιλαμβάνει ακόμη τα μάτς: Αθηναϊκός-Εδεσσαϊκός, Απόλλων-Αρης, Βέροια-ΟΦΗ, Καλαμάτα-Ιωνικός και Παναχαϊκή-Πανηλειακός.

Γεφυρώθηκε το χάσμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στον Αλέκο Αλεξανδρή και τον Ολυμπιακό. Ο διεθνής επιθετικός, μετά από συζήτηση που είχε χθές το βράδυ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, συμφώνησε στην τριετή ανανέωση του συμβολαίου του έναντι 300 εκατομμυρίων δραχμών. Αύριο θα αναχωρήσει γιά την Αγγλία ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος Λούβαρης προκειμένου να συναντηθεί στο Μπέρμιγχαμ με τον προπονητή της Αστον Βίλα Μπράιαν Λίτλ και παράγοντες του Αγγλικού συλλόγου. Θέμα της συζήτησης θα είναι ο Σέρβος διεθνής μεσοεπιθετικός Σάσα Τσούρτσιτς, ο οποίος αποτελεί πρώτο στόχο του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η Αστον Βίλα ζητά για τον παίκτη το ποσό του ένος δισεκατομμυρίου δραχμών.

Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των γυναικών, αφού η νίκη της Σουηδίας επί της Φινλαδίας με 81-60 της χάρισε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κατακτώντας μάλιστα την πρώτη θέση σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης που ως γνωστόν έγινε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Αντίθετα πιό δύσκολη έγινε από σήμερα η πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την εθνική μας ομάδα βόλεϊ γυναικών, αφού στον πέμπτο αγώνα της για τα προκριματικά της διοργάνωσης, έχασε από την αντίστοιχη της Ουκρανίας με 3-0. Ετσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, διεκδικεί την δεύτερη θέση στον όμιλο, που οδηγεί στην τελική φάση και για να προκριθεί πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει εκτός έδρας την Λετονία.

H απόφαση της ΦΙΜΠΑ γιά το άνοιγμα των συνόρων στην Ευρώπη με την πλήρη απελευθέρωση των μεταγραφών στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πήρε αναβολή μέχρι την περίοδο 1998-99. Το διοικητικό συμβούλιο της ΦΙΜΠΑ είναι στην πλειοψηφία του υπέρ της απελευθέρωσης των μεταγραφών, αλλά μέχρις ότου ρυθμιστούν όλες οι αναγκαίες λεπτομέρειες δεν είναι δυνατό να φέρουμε το θέμα στο κογκρέσο, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της διεθνούς ομοσπονδίας Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς. στην Κοπεγχάγη, όπου ξεκίνησε η ετήσια γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ζώνης της ΦΙΜΠΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,93 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,83, γαλλικό φράγκο προς 48,05, λίρα Αγγλίας προς 451,14, ελβετικό φράγκο προς 193,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,97, τη λίρα Κύπρου προς 545,54 και την ECU προς 315,76 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Μεταβολή του καιρού αύριο με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι, αλλά το απόγευμα σταδιακά από τα βόρεια θα ενισχυθούν σε ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 10 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 31 και στις νησιωτικές περιοχές 18 με 28 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά το απόγευμα, ασθενείς έως μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 16 με 29 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και στη συνέχεια βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 15 με 25 βαθμούς.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 25 May 1997 - 18:00:18 UTC