Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προκλητική η Αγκυρα που αμφισβητεί την ελληνικότητα νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο αλλά και στον Αργοσαρωνικό.
- Σήμερα στέλνεται στην ολλανδική προεδρία το μνημόνιο με τις θέσεις των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά.
- Εντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ντεμιρέλ.
- Διεθνής διάσκεψη του ΟΗΕ για το Μεσανατολικό.
- Τον επιμερισμό του δώρου των Χριστουγέννων και του Πάσχα στους μισθούς των 12 μηνών του έτους ετοιμάζεται να θέσει στον επικείμενο κοινωνικό διάλογο η κυβέρνηση.
- Απολογείται στον Ανακριτή ο αστυφύλακας Δημήτρης Τζαβέλλας που κατηγορείται για τη δολοφονία του υπαστυνόμου Μαρκάκη.
- Ενορκη διοικητική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου του 28χρονου Παπαδόπουλου, που έκλεψε θαλαμηγό απο τη Μαρίνα Ζεας.
- Σήμερα η απόφαση για την υπόθεση αγροτών που κατηγορούνται για αδικήματα κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους.
- Τετράωρη στάση εργασίας στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ολονύκτιο πανηγύρι των Ολυμπιακών μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. - Ο ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ, που ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση, θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
- Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η εθνική μας ομάδα του ανσάμπλ νεανίδων στο 13-ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προκλητική η Αγκυρα που αμφισβητεί την ελληνικότητα νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο αλλά και στον Αργοσαρωνικό.

Συνεχίζεται η προκλητική τακτική της Αγκυρας, η οποία αμφισβητεί την ελληνικότητα για δεκάδες μικρές και μεγάλες νησίδες και βραχονησίδες, που ειναι διάσπαρτες σ' όλο το Αιγαίο, αλλά και στον Αργοσαρωνικό.Οι απόψεις αυτές διατυπώνται σε τουρκικό στρατιωτικό εγχειρίδιο, που οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στην Κωνσταντινούπολη, κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο από τις εκδόσεις των Τουρκικών Στρατιωτικών Ακαδημιών και διατυπώνει ωμά την άποψη ότι η Τουρκία πρέπει να διεκδικήσει νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο για να καταφέρει να αλλάξει την υφιστάμενη ισορροπία, στο Αιγαίο.

Σήμερα στέλνεται στην ολλανδική προεδρία το μνημόνιο με τις θέσεις των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά.

Στην Αθήνα βρίσκεται απο χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ονούρ Οϊμέν και θα μιλήσει σήμερα σε ημερίδα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις,μαζι με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου. Σήμερα πιθανόν να αποσταλεί στην ολλανδική προεδρία το μνημόνιο με τις θέσεις των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά.Υπέρ της συνέχισης του έργου της επιτροπής εμπειρογνωμόνων τάχθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας,ΑκηςΤσοχατζόπουλος.

Εντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ντεμιρέλ.

Εντονες αντιδράσεις πυροδότησε η τηλεοπτική συνέντευξη του προέδρου της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης τόνισε οτι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν συμβάλλουν στην ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Επικριτικά ήταν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.Ο Τούρκος Πρόεδρος, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στον Αντέννα δήλωσε οτι η χώρα του ειναι έτοιμη να υπογράψει σύμφωνο μη επιθέσεως με την Ελλάδα αλλά επανέφερε την άποψη της Τουρκίας οτι ειναι υπο αμφισβήτηση η κυριότητα 130 νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο. Επίσης τάχθηκε αντίθετος με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση πριν από τη χώρα του.

Διεθνής διάσκεψη του ΟΗΕ για το Μεσανατολικό.

Σε μια κρίσιμη στιγμή των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και καθώς η ειρηνευτική διαδικασία βρίσκεται σχεδόν σε αδιέξοδο πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αθήνα διεθνής διάσκεψη υπο την αιγίδα του ΟΗΕ με θέμα την ειρηνευτική διαδικασία και τις επερχόμενες προκλήσεις.Εκ μέρους της κυβέρνησης θα χαιρετίσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Α.Παπανδρέου.

Τον επιμερισμό του δώρου των Χριστουγέννων και του Πάσχα στους μισθούς των 12 μηνών του έτους ετοιμάζεται να θέσει στον επικείμενο κοινωνικό διάλογο η κυβέρνηση.

Τον επιμερισμό του δώρου των Χριστουγέννων και του Πάσχα στους μισθούς των 12 μηνών του έτους, προετοιμάζεται να θέσει προς συζήτηση στον επικείμενο κοινωνικό διάλογο, που αρχίζει αύριο ο υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής. Ο υφυπουργός Εργασίας, Χρήστος Πρωτόπαπας, διέψευσε ότι τέτοιο θέμα συζητηθηκε σε κυβερνητικό επίπεδο, κατά την προετοιμασία του κοινωνικού διαλόγου. Σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους, που θα λάβουν μέρος στον κοινωνικό διάλογο.

Απολογείται στον Ανακριτή ο αστυφύλακας Δημήτρης Τζαβέλλας που κατηγορείται για τη δολοφονία του υπαστυνόμου Μαρκάκη.

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο αστυφύλακας των ΕΚΑΜ,Δημήτρης Τζαβέλας, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του υπαστυνόμου Μαρκάκη, στο Αργυρόκαστρο. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, εχει απορρίψει τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Ενορκη διοικητική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου του 28χρονου Παπαδόπουλου, που έκλεψε θαλαμηγό απο τη Μαρίνα Ζεας.

Ενορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε για τις συνθήκες θανάτου του 28χρονου Φίλιππου Παπαδόπουλου, που έκλεψε χθες το πρωί απο τη Μαρίνα Ζέας μια θαλαμηγό. Ακολούθησε καταδίωξη, που ξεκίνησε έξω από το λιμάνι του Πειραιά, ο Παπαδόπουλος, άνοιξε πυρ κατά των λιμενικών, οι οποίοι και ανταπέδωσαν τα πυρά. Η κλεμμένη θαλαμηγός ακινητοποιήθηκε έξω από την Αγία Μαρίνα της Αίγινας, με νεκρό τον Φίλιππο Παπαδόπουλο, με μία σφαίρα στην κοιλιά.

Σήμερα η απόφαση για την υπόθεση αγροτών που κατηγορούνται για αδικήματα κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους.

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του τριμελούς πλημελειοδικείου Λάρισας για την υπόθεση 12 αγροτών - μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε ό,τι αφορά δικήματα, που διαπράχθηκαν στις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Τετράωρη στάση εργασίας στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα στάση εργασίας απο τις 10 το πρωι μέχρι τις 2μμ και γενική συνέλευση στο "Ακροπόλ", μετά το σχέδιο νόμου, που δόθηκε στη δημοσιότητα απο τον υφυπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Λουκάκη και αφορά την αλλαγή του καθεστώτος των Αστικών Συγκοινωνιών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολονύκτιο πανηγύρι των Ολυμπιακών μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ολοκληρώθηκε χθές με τη διεξαγωγή της 34ης και τελευταίας ημέρας το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας γιά την περίοδο 1996-97 και Ο Ολυμπιακός στέφθηκε και επίσημα πρωταθλητής γιά πρώτη φορά μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια και θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λίγκ της επομένης περιόδου.Πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό πάνω από τον Πειραιά μετά το τέλος του αγώνα του σταδίου Καραϊσκάκη με την Καβάλα,όπου οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 6-0 κλείνοντας θεαματικά την πιό επιτυχημένη γιά την ομάδα τους αγωνιστική περίοδο της τελευταίας δεκαετίας. Οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν όχι μόνο στον Πειραιά και την Αθήνα αλλά και σε αρκετές πολεις της χώρας μέχρι πρωϊας, ενώ οι ποδοσφαιριστές, η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση της ΠΑΕ γιόρτασαν τον τίτλο σε γνωστό κέντρο των Αθηνών.

Ο ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ, που ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση, θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Η ΑΕΚ, που τερμάτισε δεύτερη,θα αγωνιστεί στο Κύπελλου Κυπελλούχων,αφού κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας στον τελικό του Παναθηναϊκού. Ο ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ, που ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση, θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ στην β' κατηγορία υποβιβάστηκαν ο Αρης, ο Εδεσσαϊκός και η Καστοριά. Σίγουρος γιά την επάνοδο του στην Α' Εθνική είναι μόνο ο Πανιώνιος, ενώ τις άλλες δύο θέσεις διεκδικούν η Προοδευτική, ο Εθνικός και ο Παναιτωλικός.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η εθνική μας ομάδα του ανσάμπλ νεανίδων στο 13-ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής.

Η εθνική μας ομάδα του ανσάμπλ νεανίδων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 13- ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής που διεξάγεται στην Πάτρα, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 1994 στη Θεσσαλονίκη. Τα κορίτσια της εθνικής μας ομάδας, με την παρότρυνση 4.000 περίπου φιλάθλων, παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με άψογο τρόπο, συγκεντρώνοντας 37,450 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,93 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,83, γαλλικό φράγκο προς 48,05, λίρα Αγγλίας προς 451,14, ελβετικό φράγκο προς 193,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,97, τη λίρα Κύπρου προς 545,54 και την ECU προς 315,76 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα έχουμε τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι, αλλά το απόγευμα σταδιακά από τα βόρεια θα ενισχυθούν σε ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά απο 10 εως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 13 εως 31 και στις νησιωτικές περιοχές απο 18 εως 28 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά το απόγευμα, ασθενείς έως μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 16 εως 29 βαθμούς θα έχει η Αθήνα.Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και στη συνέχεια βόρειοι μέτριοι. Το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει απο 15 εως 25 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 26 May 1997 - 7:00:17 UTC