Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Θριαμβευτική επάνοδος των Σοσιαλιστών στη Γαλλία.
- Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Πρωθυπουργού στη Σουηδία.
- Αρχίζουν σήμερα,στο Λουξεμβούργο,οι εργασίες γιά τη Διακυβερνητική Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
- Αύριο στα Τίρανα ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
- Στη δοκιμασία των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων μπαίνουν απο σήμερα οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.
- Κλιμακωτό θερινό ωράριο καταστημάτων και υπηρεσιών στην περιοχή της Αττικής.
- Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες αρχίζουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους στον τομέα καθαριότητας.
- Απεργιακές κινητιποιήσεις απεφάσισαν οι Δικαστές.
- Εικοσιένας νεκροί σε τροχαία το Σαββατοκύριακο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τη δευτερη θέση στο παγκόσμιο κύπελο υδατοσφαίρισης ανδρών κατέκτησε η εθνική μας ομάδα.
- Ενα ακόμη χρυσό μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα η ποδηλασία.
- Ο Πανιώνιος, η Προοδευτική και ο Εθνικός, πήραν το εισιτήριο για την Α' Εθνική κατηγορία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θριαμβευτική επάνοδος των Σοσιαλιστών στη Γαλλία.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας και οι σύμμαχοί του, παρά τη θριαμβευτική νίκη τους στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές χρειάζονται την υποστήριξη των Κομμουνιστών για να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση.Το συνολικό αποτέλεσμα του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών δίνει 240 έδρες στους Σοσιαλιστές, 28 στα σύμμαχα του διάφορα κόμματα της Αριστεράς και 7 τους Οικολόγους, δηλαδή σύνολο 275 εδρών. H απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο απαιτεί 289 έδρες.Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν οτι ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Αλάν Ζιπέ,θα υποβάλει σήμερα την παραίτηση του στον Πρόεδρο,Ζάκ Σιράκ και οτι ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, Λιονέλ Ζοσπέν, θα πάρει αμέσως μετά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Πρωθυπουργού στη Σουηδία.

Διήμερη επίσκεψη εργασίας στη Στοκχόλμη πραγματοποιεί απο αύριο το απόγευμα ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, αποδεχόμενος πρόσκληση του Σουηδού ομολόγου του, Γιόραν Πέρσον. Ο κ. Σημίτης θα μεταβεί την Πέμπτη στο Μάλμε, όπου θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Σοσιαλιστικών και Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης.

Αρχίζουν σήμερα,στο Λουξεμβούργο,οι εργασίες γιά τη Διακυβερνητική Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αρχίζουν τ' απόγευμα, στο Λουξεμβούργο - οι εργασίες γιά τη Διακυβερνητική Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ενωσης,με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γεώργιο Παπανδρέου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,στα χέρια των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της κοινότητας βρίσκεται ήδη το τελικό σχέδιο της νέας συνθήκης, η οποία θ'αντικαταστήσει εκείνη του Μάαστριχτ.

Αύριο στα Τίρανα ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μονοήμερη επίσκεψη στα Τίρανα πραγματοποιεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο κ. Πάγκαλος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο, Σαλί Μπερίσα, τον πρωθυπουργό Μπασκίμ Φίνο, τον Αλβανό ομόλογό του και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στη δοκιμασία των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων μπαίνουν απο σήμερα οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Στη δοκιμασία των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων μπαίνουν από σήμερα οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, εκτός από τα μαθήματα όπου έχουν παραταθεί μέχρι τις 6 Ιουνίου, για να καλυφθεί η ύλη που χάθηκε εξαιτίας της απεργίας των εκπαιδευτικών. Την ίδια ώρα οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, που απειλούν με απεργία στη διάρκεια των γενικών εξετάσεων για να πάρουν το σχετικό επίδομα, αρχίζουν από σήμερα στάσεις εργασίας.

Κλιμακωτό θερινό ωράριο καταστημάτων και υπηρεσιών στην περιοχή της Αττικής.

Τίθεται απο σήμερα σε εφαρμογή το κλιμακωτό θερινό ωράριο σε καταστήματα και υπηρεσίες στην Αττική, που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Στις 7 το πρωί θα ανοίγουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, τα καταστήματα τροφίμων και οι φούρνοι, ενω τα υπόλοιπα καταστήματα στις 9 το πρωί. Τέλος, οι τράπεζες θα ανοίγουν στις 7.45 το πρωί.

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες αρχίζουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους στον τομέα καθαριότητας.

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες αρχίζουν απο σήμερα οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητος στο Δήμο της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων με αίτημα τη μονιμοποίηση άλλων 4.000 εκτάκτων υπαλλήλων, το διπλασιασμό του εφάπαξ απο 1,5 σε 3 εκατ. δρχ. και συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια αντί των 65, που είναι σήμερα.

Απεργιακές κινητιποιήσεις απεφάσισαν οι Δικαστές.

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευσή τους, τα μέλη της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη κατάθεση και ψήφιση στη Βουλή του ειδικού μισθολογίου τους.Οι δικαστές αποφάσισαν διακοπή των συνεδριάσεων στις 25 Ιουνίου επί δίωρο, να μην εργάζονται κατ`οίκον από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, ενώ όρισαν νέα γενική συνέλευση στις 21 Σεπτεμβρίου, σε περίπτωση που δεν έχει ψηφισθεί έως τότε το μισθολόγιο.

Εικοσιένας νεκροί σε τροχαία το Σαββατοκύριακο.

Εικοσιένα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 263 τραυματίστηκαν σε 198 τροχαία δυστυχήματα σ'ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο απο το απόγευμα της Παρασκευής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη δευτερη θέση στο παγκόσμιο κύπελο υδατοσφαίρισης ανδρών κατέκτησε η εθνική μας ομάδα.

Τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο υδατοσφαίρισης ανδρών (ΦΙΝΑ ΚΑΠ) που ολοκληρώθηκε στο κλειστό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα, αφού στον τελικό της διοργάνωσης ηττήθηκε με 8-5 από την αντίστοιχη των ΗΠΑ. Την τρίτη θέση πήρε η Ουγγαρία που νίκησε στον μικρό τελικό 10-7 τη Ρωσία.

Ενα ακόμη χρυσό μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα η ποδηλασία.

Ενα ακόμη χρυσό μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα η ποδηλασία. Η εθνική μας ομάδα, αποτελούμενη από τους Χειμωνέτο, Βασιλόπουλο και Γεωργαλή, στο δεύτερο παγκόσμιο κύπελλο πίστας που διεξήχθη στη Φιλαντέλφια των ΗΠΑ, πήρε την πρώτη θέση στο Ολυμπιακό σπριντ. Στον τελικό, η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε κόντρα στην αντίστοιχη της Γαλλίας την οποία νίκησε αφού κάλυψε την απόσταση σε 1 λεπτό 2 δευτερόλεπτα, έναντι 1:02.008 της αντιπάλου της.

Ο Πανιώνιος, η Προοδευτική και ο Εθνικός, πήραν το εισιτήριο για την Α' Εθνική κατηγορία.

Ο Πανιώνιος, η Προοδευτική και ο Εθνικός, είναι τελικά οι τρεις ομάδες που πήραν το εισιτήριο για την Α' Εθνική κατηγορία, αφού κατέλαβαν αντίστοιχα τις πρώτες θέσεις στην Β` Εθνική. Στην Γ` Εθνική κατηγορία μαζί με τα Γιάννενα, τη Νάουσα και τον Πύργο υποβιβάστηκε και το Ρέθυμνο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,93 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,83, γαλλικό φράγκο προς 48,05, λίρα Αγγλίας προς 451,14, ελβετικό φράγκο προς 193,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,97, τη λίρα Κύπρου προς 545,54 και την ECU προς 315,76 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός, καθώς αναμένονται λίγες νεφώσεις ενώ στο Ιόνιο, την Ηπειρωτική χώρα και το Βόρειο Ιόνιο προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί απο 10 εως 24 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 13 εως 28 και στο Αιγαίο απο 15 εως 29 βαθμούς Κελσίου.Συννεφιά με πιθανότητα βροχής, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 15 εως 28 βαθμούς και έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη το βράδυ θα βρέξει και είναι πιθανό να εκδηλωθεί καταιγίδα. Το θερμόμετρο στην πόλη θα κυμανθεί από 12 μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 2 June 1997 - 7:00:14 UTC