Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αλλάζει ο υπολογισμός του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.
- Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσιεύματα για ασφάλιση των εργαζομένων με την ώρα.
- Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέες φορολογίες,διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.
- Στόχος της εξωτερικής μας πολιτικής η συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ, δήλωσε ο Γιώργος Πασχαλίδης.
- Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Πρωθυπουργού στη Στοκχόλμη.
- Στα Τίρανα σήμερα ο Πάγκαλος.
- Εμμένουν στις απειλές για απεργιακές κινητοποιήσεις στη περίοδο των γενικών εξετάσεων οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας.
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στηΧαλυβουργική.
- Αύριο απονέμονται στα βραβεία "Ιπεκτσί " στην Κωνσταντινούπολη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με τιμές έγινε δεκτή η πρωταθλήτρια ομάδα ποδηλασίας. - Διέψευσε ο προπονητής της ΑΕΚ,Γιάννης Ιωαννίδης,ότι έχει συμφωνήσει να συνεχίσει από του χρόνου στην τεχνική ηγεσία των ``πρασίνων``.
- Μέχρι τις 30 Ιουνίου αναμένει την απάντηση της πολυεθνικήςεταιρείας για την μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών της ΑΕΚ ο ΜιχάληςΤροχανάς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αλλάζει ο υπολογισμός του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.

Αλλαγές επέρχονται στον υπολογισμό του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων με τροπολογία, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.Με την τροπολογία προβλέπεται, αντί για το μήνα εξόδου από την υπηρεσία, να λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των αποδοχών της τελευταίας πενταετίας. Παράλληλα, καθιερώνεται και ανώτατο όριο αποδοχών, πέραν του οποίου δεν θα γίνονται κρατήσεις για το εφάπαξ ούτε θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του εφάπαξ. Το όριο αυτό είναι οι 700.000 δρχ. Επίσης προβλέπεται ότι για όσους είχαν ομαλή μισθολογική εξέλιξη και θα αποχωρήσουν από φέτος και μέχρι το 2002, το εφάπαξ δεν θα είναι κατώτερο εκείνου του ποσού, που θα αντιστοιχεί στα ασφαλιστικά δεδομένα που ίσχυαν στις 31.12.96.

Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσιεύματα για ασφάλιση των εργαζομένων με την ώρα.

Δεν υφίσταται για την κυβέρνηση ασφάλιση των εργαζομένων με την ώρα διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαππας διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα. Χθές συνεδρίασε η επιτροπή κυβερνητικών στελεχών που έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη του κοινωνικού διαλόγου.Στη συζήτηση έγινε γνωστό οτι η επιτροπή των κυβερνητικών στελεχών, θα "κατέβει" στις συζητήσεις με βάση πόρισμα εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εργασίας, όπου τα πιο δύσκολα -για συμφωνία με τα συνδικάτα- σημεία θα είναι η επέκταση της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο και ο υπολογισμός του εργάσιμου χρόνου σε ευρύτερη της εβδομάδας βάση.

Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέες φορολογίες,διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέες φορολογίες,δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας,Νίκος Χριστοδουλάκης επισημαίνοντας οτι η κυβέρνηση θα ρίξει το βάρος στον περιορισμό των δαπανών.Ηδη, ανέφερε,έχουμε αρχίσει την αξιολόγηση στις λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων και για το πως αξιοποιούνται οι επιχορηγήσεις προς τους φορείς.

Στόχος της εξωτερικής μας πολιτικής η συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ, δήλωσε ο Γιώργος Πασχαλίδης.

Το ρόλο της επικοινωνιακής πολιτικής στην προβολη και ενίσχυση των ελληνικών θέσεων για τα εθνικά μας θεματα, στο εξωτερικό επεσήμανε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Γιώργος Πασχαλίδης, μιλώντας χθες στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση με θέμα "Επικοινωνία και εξωτερική πολιτική". Αναφερόμενος στους στόχους της εξωτερικής μας πολιτικής είπε ότι αυτοί είναι η συμμετοχή στην ΟΝΕ, η ευρωπαϊκή ενοποίηση και ο νέος ρόλος της χώρας μας στα Βαλκάνια.

Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Πρωθυπουργού στη Στοκχόλμη.

Διήμερη επίσκεψη εργασίας στη Στοκχόλμη πραγματοποιεί απο το απόγευμα ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, αποδεχόμενος πρόσκληση του Σουηδού ομολόγου του, Γιόραν Πέρσον. Ο κ. Σημίτης θα μεταβεί την Πέμπτη στο Μάλμε, όπου θα συμμετάσχει στη διάσκεψη των Σοσιαλιστικών και Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης.

Στα Τίρανα σήμερα ο Πάγκαλος.

Μονοήμερη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος,ο οποίος θα έχει συνομιλίες με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.Ο κ. Πάγκαλος θα υπογραμμίσει την ανάγκη ομαλής διεξαγωγής, ελεύθερων εκλογών καθώς και το ενδεχόμενο ενίσχυσης της διεθνούς παρουσίας.

Εμμένουν στις απειλές για απεργιακές κινητοποιήσεις στη περίοδο των γενικών εξετάσεων οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας.

Εμμένουν στις απειλές τους για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των γενικών εξετάσεων, οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, παρά το γεγονός ότι στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον υπουργό Παιδείας έλαβαν θετικές απαντήσεις.Οι υπάλληλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 4 και 5 Ιουνίου σε όλες τις μεγάλες πόλεις, να κάνουν συμβολικές καταλήψεις των Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων στις 10 Ιουνίου και τρίωρη στάση εργασίας στις 12 Ιουνίου.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στηΧαλυβουργική.

Αποκλεισμό της εθνικής οδού μπροστά στο εργοστάσιο στην Ελευσίνα έχουν προαναγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική,οι οποίοι απεργούν για δεύτερη μέρα με αίτημα να ανακληθούν οι 180 διαθεσιμότητες - σε σύνολο 360 εργατών - και να παρθούν άμεσα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την επιβίωση της επιχείρησης. Νέα 48ωρη απεργία ξεκίνησαν απο τα μεσάνυχτα οι συμβασιούχοι των δήμων και κοινοτήτων στον τομέα καθαριότητας.Σήμερα οισυμβασιούχοι της Αθήνας οργανώνουν συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό και πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.

Αύριο απονέμονται στα βραβεία "Ιπεκτσί " στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Μιχάλης Παπαγιαννάκης και συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, θα τιμηθούν με τα φετινά βραβεία ελληνοτουρκικής φιλίας "Ιπεκτσί",σε τελετή που θα γίνει αύριο στην Κωνσταντινούπολη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τιμές έγινε δεκτή η πρωταθλήτρια ομάδα ποδηλασίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιάννης Σγουρός υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τους πρωταθλητές μας της ποδηλασίας, Χειμωνέτο, Βασιλόπουλο και Γεωργαλή, οι οποίοι έλαβαν μέρος στούς αγώνες της σειράς παγκοσμίου κυπέλλου, που έγινε στο Κάλι της Κολομβίας και στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και κατέλαβαν δύο χρυσά μετάλλια.

Διέψευσε ο προπονητής της ΑΕΚ,Γιάννης Ιωαννίδης,ότι έχει συμφωνήσει να συνεχίσει από του χρόνου στην τεχνική ηγεσία των ``πρασίνων``.

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, Γιάννης Ιωαννίδης, που επέστρεψε στη χώρα μας από τις ΗΠΑ όπου είχε μεταβεί για να παρακολουθήσει αγώνες του ΝΒΑ αλλά και να συναντηθεί με Αμερικανούς συναδέλφους του,διέψευσε την δήλωση του αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού Θανάση Γιαννακόπουλου ότι έχει συμφωνήσει να συνεχίσει από του χρόνου στην τεχνική ηγεσία των ``πρασίνων``.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου αναμένει την απάντηση της πολυεθνικήςεταιρείας για την μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών της ΑΕΚ ο ΜιχάληςΤροχανάς.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα αναμένει την απάντηση της πολυεθνικής εταιρείας με την οποία έχει συμφωνήσει για την μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Μιχάλης Τροχανάς, ο οποίος άφησε έτσι για πρώτη φορά να εννοηθεί πως η αγοροπωλησία μπορεί καί να μην γίνει παρατείνοντας την αγωνία των οπαδών της ομάδας. Ο κ Τροχανάς είπε ακόμη ότι έχει ήδη συμφωνήσει με προπονητή, τον οποίο ενέκριναν οι υποψήφιοι αγοραστές, οι οποίοι αν τελικά απαντησουν καταφατικά και αγοράσουν τις μετοχές θ' αναλάβουν την ΠΑΕ στις 5 Αυγούστου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,64 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,96, γαλλικό φράγκο προς 47,92, λίρα Αγγλίας προς 456,32, ελβετικό φράγκο προς 195,46, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,40, τη λίρα Κύπρου προς 544,46 και την ECU προς 315,47 δραχμές.

Ηπιες ήταν οι αντιδράσεις στην αγορά της δραχμής, στον απόηχο του αποτελέσματος των γαλλικών εκλογών και μετά τις πιέσεις που δέχθηκε η δραχμή την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το Χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο, παρά την αρχική νευρικότητα. Στην χρηματιστηριακή αγορά, παρά την αρχική νευρικότητα και τη μεγάλη πτώση του δείκτη μέχρι και 2,40% τελικά στο κλείσιμο της συνεδρίασης οι τιμές των μετοχών όχι μόνο κάλυψαν τις αρχικές απώλειες, αλλά απεκόμισαν και σημαντικά κέρδη. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.652,99 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 1,06%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια, προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 12 εως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 14 εως 28 και στα νησιά απο 16 εως 27 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής, μετά το μεσημέρι, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 15 εως 28 και απο 13 εως 24 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 3 June 1997 - 7:00:16 UTC