Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τους απεργούς στον τομέα καθαριότητας Δήμων και Κοινοτήτων.
- Πλαφόν 4% για αυξήσεις στα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων αποφάσισε η οικονομική επιτροπή.
- Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση ανακοστολόγισης των φαρμάκων.
- Τρείς Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τις ρυθμίσεις για τους αντιρρησίες συνείδησης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
- Τη χάραξη ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για τα Βαλκάνια ζήτησε ο πρωθυπουργός στη σύνοδο κορυφής των σοσιαλιστών στη Σουηδία.
- Ελλειμμα στους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση ενόψει της Διακυβερνητικής Διάσκεψης επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Στόχος των ΗΠΑ η επανένωση της Κύπρου σε καθεστως δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας.
- Ο θεόδορος Πάγκαλος επανέλαβε οτι η Ελλάδα ειναι έτοιμη να υπογράψει με την Τουρκία σύμφωνο μη επίθεσης.
- Νέες 48ωρες απεργίες μέσα στον Ιούνιο, αποφάσισαν οι ταχυδρομικοί διανομείς των ΕΛΤΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την πρώτη θέση στο διεθνές μήτινγκ στίβου που διεξήχθη στη Ρώμη κατέκτησε η πρωταθλήτρια μας του μήκους, Νίκη Ξάνθου.
- Μια νίκη και μια ήττα ηταν τελικά ο απολογισμός της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών, στο Ισραήλ.
- Η Ελλάδα έτοιμη να φιλοξενήσει τον Αύγουστο το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τους απεργούς στον τομέα καθαριότητας Δήμων και Κοινοτήτων.

Την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να πάρουν σχετικά με την απεργία τους οι έκτακτοι εργαζόμενοι στη καθαριότητα Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά τη συνάντηση, που θα έχουν σήμερα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Λάμπρο Παπαδήμα. Στο μεταξύ, χιλιάδες τόννοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί σε δρόμους και πλατείες των πόλεων σε όλη τη χώρα και γίνονται απειλητικοί για τη δημοσια υγεία. Συνεργεία της Νομαρχίας στην Αττική άρχισαν να ψεκάζουν τους όγκους των σκουπιδιών.

Πλαφόν 4% για αυξήσεις στα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων αποφάσισε η οικονομική επιτροπή.

Την επιβολή πλαφόν 4% στις αυξήσεις των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία και σχολές για τη νέα σχολική χρονιά 1997-98, αποφάσισε η οικονομική επιτροπή κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση. Οπως δήλωσε αργά το βράδυ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, θα τεθεί το ανώτατο πλαφόν στο ύψος των αυξήσεων που θα ειναι στα επίπεδα του προσδοκόμενου πληθωρισμού. Αν οι ιδιοκτήτες ζητήσουν υψηλότερες αυξήσεις τότε θα επιβάλονται πρόστιμα, τα οποία θα εισπράτονται απο τις εφορίες.

Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση ανακοστολόγισης των φαρμάκων.

Η οικονομική επιτροπή ασχολήθηκε και με το θέμα αλλαγών στις τιμές φαρμάκων χωρίς ομως να ληφθεί καμία απόφαση και η συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Στο μεταξύ, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου απαγόρευσε τη διακίνηση και διάθεση 31 σκευασμάτων, που περιέχουν ουσίες,οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν παρενέργειες στον οργανισμό και σε ορισμένες περιπτώσεις να φθάσουν ακόμη και στο θάνατο. Ηδη στις ΗΠΑ οι ουσίες αυτές ευθύνονται για 17 θανάτους.

Τρείς Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τις ρυθμίσεις για τους αντιρρησίες συνείδησης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Τρεις Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν χθές να ψηφίσουν υπέρ των διατάξεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που ρυθμίζει τα θέματα θητείας των αντιρρησιών συνείδησης. Συγκεκριμένα κατά των διατάξεων αυτών ψήφισαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης, Στέλιος Παπαθεμελής και Κυριάκος Σπυριούνης, ενώ ο βουλευτής Εβρου, Χρήστος Κηπουρός, δήλωσε "παρών".

Τη χάραξη ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για τα Βαλκάνια ζήτησε ο πρωθυπουργός στη σύνοδο κορυφής των σοσιαλιστών στη Σουηδία.

Συνεχίζεται στο Μάλμε της Σουηδίας η σύνοδος κορυφής των σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, τόνισε οτι ``αποτελεί κοινή συνείδηση ότι κατι πρέπει να αλλάξει στην Ευρώπη`` και ότι είναι αναγκαία η χάραξη ``μιας υπερεθνικής πολιτικής συνεργασίας των Σοσιαλιστικών Κομμάτων``.Μέχρι αργά το βράδυ συνεδρίαζαν οι εννέα πρωθυπουργοί των χωρών - μελών της ΕΕ σε μια προσπάθεια λήψης αποφάσεων για κοινή δράση ενόψει του συμβουλίου κορυφής του Αμστερνταμ.

Ελλειμμα στους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση ενόψει της Διακυβερνητικής Διάσκεψης επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ελλειμμα στους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει της Διακυβερνητικής Διάσκεψης επισημαίνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής.Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή,σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα για την ελληνική εξωτερική πολιτική οι στόχοι που είχε θέσει η κυβέρνηση,δεν φαίνεται, με βάση τις υπάρχουσες ενδείξεις, να επιτυγχάνεται.Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε οτι πάγια θέση του κόμματός του αποτελεί η ταχύτερη δυνατή ένταξη της χώρας μας στη Νομισματική Ενωση .

Στόχος των ΗΠΑ η επανένωση της Κύπρου σε καθεστως δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας.

Στόχος των ΗΠΑ ειναι η επανένωση της Κύπρου σε καθεστώς δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,Νίκολας Μπέρνς.Ο κ. Μπέρνς επανέλαβε την αποφασιστικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών για την προώθηση επίλυσης του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι ο διορισμός του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, αποτελεί σαφή ένδειξη της πρόθεσης του προέδρου Κλίντον και της υπουργού Εξωτερικών, Μάντλιν Ολμπράιτ, για μια επιπλέον πίεση με σκοπό την επίτευξη λύσης.

Ο θεόδορος Πάγκαλος επανέλαβε οτι η Ελλάδα ειναι έτοιμη να υπογράψει με την Τουρκία σύμφωνο μη επίθεσης.

Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος,μιλώντας σε εκδήλωση επανέλαβε οτι η Ελλάδα ειναι έτοιμη να υπογράψει με την Τουρκία ενα σύμφωνο μη επίθεσης. Αυτό, πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος, θα άλλαζε το κλίμα και θα έλυνε το πρόβλημα, που προέκυψε με την απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης οτι αποτελεί απειλή πολέμου το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

Νέες 48ωρες απεργίες μέσα στον Ιούνιο, αποφάσισαν οι ταχυδρομικοί διανομείς των ΕΛΤΑ.

Δύο νέες 48ωρες απεργίες για τις 12-13 και 17-18 Ιουνίου αποφάσισαν οι ταχυδρομικοί διανομείς των ΕΛΤΑ, που διαμαρτύρονται επειδή η διοίκηση δεν προσλαμβάνει νέους, προκειμένου να τους διευκολύνει στο έργο τους. Σύμφωνα με τους διανομείς η διοίκηση των ΕΛΤΑ δεν καταβάλλει τις υπερωρίες και τις αργίες, που υποχρεώνονται να κάνουν λόγω της έλλειψης προσωπικού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρώτη θέση στο διεθνές μήτινγκ στίβου που διεξήχθη στη Ρώμη κατέκτησε η πρωταθλήτρια μας του μήκους, Νίκη Ξάνθου.

Την πρώτη θέση στο διεθνές μήτινγκ στίβου που διεξήχθη στο ``Ολίμπικο`` της Ρώμης και ήταν στο πλαίσιο του ``Γκόλντεν Γκαλά`` της ΙΑΑΦ, κατέκτησε η πρωταθλήτρια μας του μήκους, Νίκη Ξάνθου, με έξι μέτρα 84 εκατοστά. Στο ίδιο μήτινγκ, η Κατερίνα Κόφφα ήταν τέταρτη στα 200 μέτρα με 22 δεύτερα 98 εκατοστά.

Μια νίκη και μια ήττα ηταν τελικά ο απολογισμός της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών, στο Ισραήλ.

Μια νίκη και μια ήττα ηταν τελικά ο απολογισμός της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών, στο Ισραήλ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που προετοιμάζεται για το Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, στο δεύτερο παιχνίδι που έγινε στην Χάϊφα ηττήθηκε με 67-64 από το αντίστοιχο συγκρότημα της χώρας. Στο μεταξύ η Γιουγκοσλαβία θα είναι ο δεύτερος ``παρτενέρ`` της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών, στην προετοιμασία της.Οι δύο ομάδες θα δώσουν συνολικά τέσσερις αγώνες, δύο στην Αθήνα και δύο στο Βελιγράδι, ενώ στο μεσοδιάστημα η εθνική θα πάρει μέρος στο 11-ο Τουρνουά ``Ακρόπολις`` στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Η Ελλάδα έτοιμη να φιλοξενήσει τον Αύγουστο το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

" Η Ελλάδα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει, 1 με 10 Αυγούστου, στην Αθήνα, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της τελευταίας εκατονταετίας, το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Εχει τεράστια σημασία η σωστή προβολή της διοργάνωσης". Αυτά τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας, στη συνέντευξη Τύπου της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του ``Αθήνα 97``, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,55, γαλλικό φράγκο προς 48,87, λίρα Αγγλίας προς 455,37, ελβετικό φράγκο προς 193,18, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,42, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,16, τη λίρα Κύπρου προς 543,43 και την ECU προς 314,87 δραχμές.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, ενώ σημαντική υποχώρηση παρουσίασε και η αξία των συναλλαγών. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1644,66 μονάδες μειωμένος κατα 1,52%, ενώ η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 17,7 δισ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός με νεφώσεις και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, την ηπειρωτική χώρα και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 14 εως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 16 εως 29 και στα νησιά απο 18 εως 28 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με βροχή και πιθανή καταιγίδα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 17 εως 29 και απο 16 εως 26 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 6 June 1997 - 7:00:16 UTC