Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχισε η αποκομιδή των σκουπιδιών μετά τη λήξη της απεργίας των εκτάκτων στους ΟΤΑ.
- Κοινή ευρωπαϊκή πορεία απαιτεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη σύνοδο των σοσιαλιστών.
- Αρχίζει τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των Βαλκανικών χωρών.
- Συνάντηση Ολμπράιτ-Κασουλίδη για τη νέα προοπτική που διαγράφεται στο Κυπριακό, μετά το διορισμό του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.
- Ασύστατες κατηγορίες Τούρκων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας.
- Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας βρεφών βρίσκεται η αστυνομία.
- Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη επιστολής της Δήμητρας Λιάνης προς τον πρωθυπουργό για το αρχείο του Ανδρέα Παπανδρέου.
- Ειδικός εφέτης θα οριστεί στην υπόθεση της σπείρας των πληρωμένων δολοφόνων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Βασίλης Δανιήλ επιστρέφει στον Παναθηναικό. - Συμφωνία ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ιορντανέσκου, σύμφωνα με τον Μιχάλη Τροχανά.
- Ο αμερικανο-ισπανός μπασκετμπολίστας της Βαλένθια, Τζόνι Ρότζερς, στον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχισε η αποκομιδή των σκουπιδιών μετά τη λήξη της απεργίας των εκτάκτων στους ΟΤΑ.

Αρχισε η αποκομιδή των σκουπιδιών μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη χθεσινοβραδυνή συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού των ΟΤΑ, με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Λάμπρο Παπαδήμα. Υπολογίζεται όμως, ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις ημέρες για το μάζεμα των περίπου 10.000 τόννων σκουπιδιών που έχουν συσωρευθεί στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά. Ο υφυπουργός Εσωτερικών κ.Παπαδήμας κατέστησε σαφές ότι βάσει της τροπολογίας τακτοποιείται η συντριπτική πλειοψηφία των εκτάκτων ενώ όπως είπε έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας και την παροχή αύξησης στους εργαζομένους.

Κοινή ευρωπαϊκή πορεία απαιτεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη σύνοδο των σοσιαλιστών.

Σε αρνητική πορεία θα οδηγήσει κάθε χώρα ο απομονωτισμός,δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, επισημαίνοντας ότι στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αποτέλεσε διαπίστωση όλων ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτεί μια κοινή ευρωπαϊκή πορεία. Ταυτόχρονα, ο κ.Σημίτης ανέφερε ότι από τις συζητήσεις προκύπτει ότι τα σοσιαλιστικά κόμματα "είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της νέας εποχής" για τη δημιουργία μιας πιο σύγχρονης και αποτελεσματικής Ευρώπης. Πάντως, ένα συμπέρασμα που προκύπτει από τις εργασίες των δύο πρώτων ημερών είναι ότι στη σύνοδο κορυφής του Αμστερνταμ πολύ δύσκολα θα επέλθει συμφωνία για τη Διακυβερνητική. Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής,ολοκληρώνονται σήμερα και ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα, αργά το βράδυ.

Αρχίζει τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των Βαλκανικών χωρών.

Η προώθηση μιας πολιτικής συνεργασίας σε πολιτικό,οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο ανάμεσα στις χώρες των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης, για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή αποτελούν τους κεντρικούς άξονες των εργασιών της διάσκεψης, που θα έχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της περιοχής, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, την Δευτέρα, 9 και την Τρίτη, 10 Ιουνίου. Στη διάσκεψη εκτος από την Ελλαδα συμμετέχουν οι χώρες Αλβανία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ομ. Δημ. της Γιουγκοσλαβίας, ΠΓΔΜ, Ρουμανία και Τουρκία.

Συνάντηση Ολμπράιτ-Κασουλίδη για τη νέα προοπτική που διαγράφεται στο Κυπριακό, μετά το διορισμό του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Τη νέα προοπτική που διαγράφεται με την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου από τις ΗΠΑ μετά το διορισμό του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ ως ειδικού προεδρικού απεσταλμένου, εξέτασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Κύπρου, Μαντλιν Ολμπράιτ και Γιαννάκης Κασουλίδης, στη συνάντηση που είχαν στην Ουάσιγκτον. Η κ. Ολμπράιτ εξέφρασε επίσης την ανησυχία των ΗΠΑ για τις αποσταθεροποιητικές συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη εισαγωγή των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο.Τις προοπτικές που διαγράφονται με τις επικείμενες συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς στη Νέα Υόρκη μετά τον διορισμό Χόλμπρουκ συζήτησαν χθες η κ. Ολμπράιτ με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Ο κ.Κασουλίδης από την πλευρά του, τόνισε ότι η Λευκωσία είναι αποφασισμένη να κρατήσει θετική στάση και κατήγγειλε για αδιαλλαξία τον Ντενκτάς.

Ασύστατες κατηγορίες Τούρκων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας.

Ασύστατους και εκτός πάσης πραγματικότητας χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κώστας Μπίκας τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα έχει ανάμειξη στις καταρρίψεις δύο τουρκικών ελικοπτέρων κατά τη διάρκεια των τουρκικών επιχειρήσεων στο Βόρειο Ιράκ. Ο κ.Μπίκας στη δήλωσή του αναφέρει ότι αποκαλύπτεται πως η Τουρκία έχει διαταραγμένες σχέσεις και θεωρεί ότι υπονομεύεται από όλες σχεδόν τις χώρες που έχουν την ατυχία να συνορεύουν μαζί της. Και μόνο το γεγονός αυτό αποδεικνύει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της στην περιοχή.

Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας βρεφών βρίσκεται η αστυνομία.

Προθεσμία να απολογηθούν μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι, ζήτησαν και πήραν από τον ανακριτή, οι τσιγγάνοι Δημήτρης και Ειρήνη Λιατίφη που κατηγορούνται μαζί με την Παρασκευή Λιατίφη και το δικηγόρο Αλέξανδρο Χατζηαλεξάνδρου, για την αγοραπωλησία βρέφους. Η Παρασκευή Λιατίφη, μετά την απολογία της προφυλακίστηκε, ενώ ο Χατζηαλεξάνδρου, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους. Η αστυνομία εκτιμά ότι βρίσκεται στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας βρεφών, καθώς στο γραφείο του Χατζηαλεξάνδρου βρέθηκαν 273 φάκελλοι και δύο δισκέτες, με υποθέσεις υιοθεσιών.

Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη επιστολής της Δήμητρας Λιάνης προς τον πρωθυπουργό για το αρχείο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ύπαρξη επιστολής της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου, προς τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, σχετικά με τα αρχεία του Ανδρέα Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Παπανδρέου ανακοινώνει την πρόθεσή της να διαθέσει τα αρχεία του Ανδρέα Παπανδρέου, σε ίδρυμα που θα φέρει το όνομά του, χωρίς η ίδια να κάνει λόγο για συμμετοχή της στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος.

Ειδικός εφέτης θα οριστεί στην υπόθεση της σπείρας των πληρωμένων δολοφόνων.

Τη σύγκληση της ολομέλειας των εφετών Αθηνών προκειμένου να ορισθεί εφέτης ως ειδικός ανακριτής στη γνωστή υπόθεση της σπείρας των πληρωμένων δολοφόνων, εισηγείται με σχετική πρότασή του προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών και τον προϊστάμενο του εφετείου Αθηνών ο εισαγγελέας Αθηνών, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος. Υπενθυμίζεται ότι η σπείρα των πληρωμένων δολοφόνων απασχολεί επί σειρά μηνών τις διωκτικές και δικαστικές αρχές για την έκνομη δραστηριότητά της στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες, στην Αθηνα και άλλες πόλεις της χώρας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Βασίλης Δανιήλ επιστρέφει στον Παναθηναικό.

Ο Βασίλης Δανιήλ επιστρέφει για τρίτη φορά στην Παιανία.Ο Καβαλιώτης τεχνικός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιώργο Βαρδινογιάννη και συμφώνησαν να συνεργασθούν.

Συμφωνία ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ιορντανέσκου, σύμφωνα με τον Μιχάλη Τροχανά.

Την οριστική συμφωνία της ΑΕΚ με τον Ρουμάνο τεχνικό, Ανχελ Ιορντανέσκου αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο μεγαλομέτοχος της ``Ενωσης``, Μιχάλης Τροχανάς. Στο μεταξύ, στην ΑΕΚ θεωρούν ``τελειωμένες`` τις μεταγραφές των Καλλιτζάκη, Κατσαβού και Γκρέταρσον και ψάχνουν μόνο για την απόκτηση ενός ξένου επιθετικού.

Ο αμερικανο-ισπανός μπασκετμπολίστας της Βαλένθια, Τζόνι Ρότζερς, στον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανοισπανός μπασκετμπολίστας της Βαλένθια, Τζόνι Ρότζερς, είναι η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν. Ο 34χρονος φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο διετούς συνεργασίας με τους Πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ ο Ολυμπιακός ``έσπασε`` το συμβόλαιό του με τη Βαλένθια, έναντι 700.000 δολλαρίων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,69 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,16, γαλλικό φράγκο προς 47,78, λίρα Αγγλίας προς 455,00, ελβετικό φράγκο προς 191,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,69, τη λίρα Κύπρου προς 542,82 και την ECU προς 314,47 δραχμές.

Ισχυρούς κραδασμούς δέχθηκε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά λόγω εκτεταμένων πωλήσεων απο μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια. Ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε κάτω απο το φράγμα των 1600 μονάδων κλείνοντας στις 1592,35 μονάδες με μεγάλη πτώση σε ποσοστό 3,18%. Χρηματιστηριακοί πράγοντες αποδίδουν τη σημαντική υποχώρηση των τιμών των μετοχών στις ρευστοποιήσεις μεγάλων χαρτοφυλακίων με σκοπό να αποκτήσουν ρευστότητα για να εγγραφούν στην έκδοση του ΟΤΕ. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 22,2 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα,με λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο, αλλά βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο και την ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και τοπικά μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 28 και στα νησιά 17 με 27 βαθμούς Κελσίου. Αστατο καιρό με βροχή ή καταιγίδα αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 17 με 28 και 15 με 25 αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 7 June 1997 - 6:00:15 UTC