Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στην Αθήνα αύριο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας ενόψει της διάσκεψης κορυφής της ΕΕ.
- Τα βλέμματα των βαλκανίων συγκεντρώνονται αύριο στη Θεσσαλονίκη, στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και των επιχειρηματιών της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
- Επαναλαμβάνονται από αύριο στη Νέα Υόρκη οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό.
- Τα αρχεία του Ανδρέα Παπανδρέου είναι αρχεία του κινήματος δηλώνει ο Κώστας Σκανδαλίδης.
- Επίθεση εφόλης της ύλης κατά της κυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή.
- Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες για εξαγορά του 49% του Σερβικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών από τον ΟΤΕ και την ιταλική ΣΤΕΤ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στη Μπαρτσελόνα ο Ρεντζιάς. - 'Εβδομος στο Ράλι Ακρόπολις ο Βωβός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην Αθήνα αύριο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας ενόψει της διάσκεψης κορυφής της ΕΕ.

Φθάνουν αύριο στην Αθήνα οι προεδρεύοντες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Βιμ Κοκ και του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. Χανς Βαν Μίρλο για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, ενόψει της Διάσκεψης Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Αμστερνταμ, 16 και 17 Ιουνίου. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε σχετική του δήλωσε σημειώνει ότι στο σχέδιο της νέας Συνθήκης που θα αντικαταστήσει εκείνη του Μάαστριχτ, περιλαμβάνεται η ακεραιότητα των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε και η ουσιαστική κατοχύρωση της δυνατότητας προβολής βέτο στα θέματα ζωτικού εθνικού συμφέροντος.

Τα βλέμματα των βαλκανίων συγκεντρώνονται αύριο στη Θεσσαλονίκη, στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και των επιχειρηματιών της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον πολιτικών αλλά και επιχειρηματιών από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, έχει προκαλέσει η διήμερη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που αρχίζει αύριο στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Παράλληλα με τη Σύνοδο των υπουργών θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις 130 εκπροσώπων ιδιωτικών και κρατικών επιχειρήσεων που θα εξετάσουν την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στις Βαλκανικές χώρες.

Επαναλαμβάνονται από αύριο στη Νέα Υόρκη οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό.

Σε δυο παράλληλους κύκλους θα διεξαχθούν οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό από τις 9 έως 13 Ιουλίου στα περίχωρα της Νέας Υόρκης. Στο μεταξύ, αρχίζει αύριο, από τη Λευκωσία, τις χωριστές συναντήσεις του με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς ο ειδικός αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό Σέρ Ντέιβιντ Χάνι.

Τα αρχεία του Ανδρέα Παπανδρέου είναι αρχεία του κινήματος δηλώνει ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Οι τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης της Θράκης συζητήθηκαν σε σύσκεψη φορέων που έγινε στη Νομαρχία Ξάνθης, παρουσία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και μελών του κυβερνητικού κλιμακίου που περιοδεύει στην περιοχή. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι τα αρχεία του Ανδρέα Παπανδρέου είναι αρχεία του κόμματος και πως από τα κεντρικά όργανα του ΠΑΣΟΚ θα συσταθεί ίδρυμα το οποίο θα τα φιλοξενήσει και θα τα διαχειρίζεται.

Επίθεση εφόλης της ύλης κατά της κυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή.

Επίθεση εφόλης της ύλης εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για συντήρηση της κομματικής νομενκλατούρας σε βάρος του ελληνικού λαού, αλλά και για αναποτελεσματικότητα στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος σύγκλισης.

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες για εξαγορά του 49% του Σερβικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών από τον ΟΤΕ και την ιταλική ΣΤΕΤ.

Σήμερα ολοκληρώνονται τελικά οι συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας με εκπροσώπους του ΟΤΕ και της ιταλικής STET για την πώληση του 49% των μετοχών του. Ο ΟΤΕ θα αγοράσει το 20% των μετοχών του σερβικού Οργανισμού και η ιταλική STET το 29%, έναντι του ποσού των 1,568 δισεκατομμυρίων γερμανικών μάρκων. Ο ΟΤΕ και η SΤΕΤ θα έχουν για οκτώ χρόνια το μονοπώλιο για τη συμβατική τηλεφωνία και 20ετή άδεια για την ανάπτυξη και χρησιμοποίηση δικτύου σταθερής τηλεφωνίας. Επίσης η συμφωνία περιλαμβάνει και τα δικαιώματα για κινητή τηλεφωνία που θα δοθούν για 20 χρόνια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Μπαρτσελόνα ο Ρεντζιάς.

Στην Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει την καριέρα του ο νεαρός διεθνής σέντερ του ΠΑΟΚ, Ευθύμης Ρεντζιάς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ισπανική ομάδα. Το συμβόλαιο του Ρεντζιά είναι διετούς διάρκειας έναντι 350 εκατομμυρίων δραχμών, ενώ υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης για μία ακόμη περίοδο, με αντάλλαγμα 200 εκατομμύρια δραχμές.

'Εβδομος στο Ράλι Ακρόπολις ο Βωβός.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιεί ο πρωταθλητής μας Αρης Βωβός στο 44-ο Ράλλυ Ακρόπολις, που ξεκίνησε το πρωϊ από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, αφού μετά από την ολοκλήρωση πρώτου σκέλους του αγώνα, βρίσκεται στην 6η θέση της γενικής κατάταξης με χρόνο ποινής 1 ώρα 14 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. Στην πρώτη θέση μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους του αγώνα βρίσκεται ο Φινλανδός Γιούχα Κάνκουνεν (Φόρντ Εσκορτ) με χρόνο ποινής 1 ώρα 43 λεπτά 25 δευτερόλεπτα, ενώ ακολουθούν ο συμπατριώτης του Τόμι Μάκινεν (Μιτσουμπίσι Λάνσερ) και ο Βρετανός Ρίτσαρντ Μπέρνς (Μιτσουμπίσι Καρίσμα) με 1 ώρα 43:52.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,69 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,16, γαλλικό φράγκο προς 47,78, λίρα Αγγλίας προς 455,00, ελβετικό φράγκο προς 191,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,69, τη λίρα Κύπρου προς 542,82 και την EΛΜ (ECU) προς 314,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 28 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30 και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, με πιθανότητα τοπικών νεφώσεων στα βόρεια από το μεσημέρι. H θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 8 June 1997 - 18:16:41 UTC