Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η ΝΔ προηγείται με 31% έναντι 26,4% του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση πανελλαδικής κλίμακας της MRB.
- Κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη βουλή για τον κοινωνικό διάλογο.
- Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι το 1997 διαβεβαιώνει ο Γιώργος Δρυς.
- Ραντεβού στην Τουρκία έκλεισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της νοτιοανατολικής Ευρώπης μετά τη συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη.
- Νέα συγκέντρωση πραγματοποιούν θρησκευτικές οργανώσεις έξω από την Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τη Συνθήκη Σένγκεν.
- Συνάντηση Στεφανόπουλου - Σημίτη αύριο. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα και η αναθεώρηση του Συντάγματος.
- Με 15,5 δις δρχ έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ.
- Επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και απειλούν με απεργία στις γενικές εξετάσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η ΝΔ προηγείται με 31% έναντι 26,4% του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση πανελλαδικής κλίμακας της MRB.

Ανακατατάξεις στη διαμόρφωση του εκλογικού σώματος, διαπιστώνει δημοσκόπηση της MRB, που έγινε σε Πανελλαδική κλίμακα,το τρίτο δεκαήμερο του Μαϊου. Σύμφωνα με την έρευνα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 31%, έναντι 26, 4% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ΔΗΚΚΙ 5%, ΣΥΝ 4,8%, ΚΚΕ 4,5% και ΠΟΛΑΝ 2,1%. Θετική άποψη για την κυβέρνηση έχει το 25,1% και για τη ΝΔ 21% των ερωτηθέντων. Από την έρευνα προκύπτει άνοδος της δημοτικότητας του Κ.Σημίτη και του Κ.Καραμανλή και μικρή πτώση της δημοτικότητας των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη βουλή για τον κοινωνικό διάλογο.

Την αναγκαιότητα του κοινωνικού διαλόγου, ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα αιφνιδιάσει και ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους. Υπέρ του ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου, τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και επέκρινε την κυβέρνηση για ατολμία. Ναι στο διάλογο με προϋποθέσεις, τάχθηκαν ο Συνασπισμός και το ΔΗΚΚΙ, ενώ κατηγορηματικά αντίθετο δήλωσε το ΚΚΕ.

Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι το 1997 διαβεβαιώνει ο Γιώργος Δρυς.

Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι το 1997, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της βουλής. Ο κ. Δρυς παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν μικρές αποκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και επιβεβαίωσε ότι από τη διασταύρωση των στοιχείων που έγινε στο ΚΕΠΥΟ, αποδείχθηκε ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες δήλωσαν ψευδή στοιχεία για τα ενοίκια που εισπράτουν. Ο Γιώργος Σουφλιάς προέβλεψε ότι θα υπάρξει υστέρηση εσόδων, η οποία μέχρι τέλος του έτους θα πλησιάσει τα 350 - 400 δις δρχ.

Ραντεβού στην Τουρκία έκλεισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της νοτιοανατολικής Ευρώπης μετά τη συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη.

Το μήνυμα ότι μόνο η ειρήνη, η πολιτική σταθερότητα και η οικονομική συνεργασία μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον των λαών της βαλκανικής, έστειλαν οι υπουργοί εξωτερικών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ολοκληρώνοντας τη συναντησή τους στη Θεσσαλονίκη. Οι υπουργοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου στην Τουρκία, ενώ συμφώνησαν και υπάρξουν και συναντήσεις κορυφής. Ιδιαίτερα θετική απήχηση, είχε η ελληνορωσική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της συνεργασίας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιούν θρησκευτικές οργανώσεις έξω από την Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τη Συνθήκη Σένγκεν.

Νέα συγκέντρωση έξω από τη βουλή, πραγματοποίησαν μέλη θρησκευτικών οργανώσεων που αντιδρούν στην Συνθήκης Σένγκεν, η οποία αναμένεται να κυρωθεί αύριο από το Κοινοβούλιο. Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές, ότι η Συνθήκη θα ισχύσει εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις και πρόσθεσε πως αυτή έχει πρόσθετο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, καθώς προβλέπει την προστασία των εξωτερικών συνόρων, ενώ δεν έχει καμιά σχέση με τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών.

Συνάντηση Στεφανόπουλου - Σημίτη αύριο. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα και η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα έχει αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα με έμφαση στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, τη Διακυβερνητική Διάσκεψη και τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Από τα εσωτερικά θέματα, αναμένεται να γίνει συζήτηση για την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.

Με 15,5 δις δρχ έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ.

Με 15,5 δις δρχ έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, στον οποίο τέθηκαν θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη συνάντηση, η οποία όπως είπε, ανοίγει το δρόμο της στενής συνεργασίας κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης. Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της αναγκαστικής συνένωσης δήμων και κοινοτήτων μέσω του προγράμματος "Ιωάννης Καπποδίστριας" και υπήρξε συμφωνία.

Επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και απειλούν με απεργία στις γενικές εξετάσεις.

Επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι απειλούν με απεργία στη διάρκεια των γενικών εξετάσεων, διεκδικώντας επίδομα 35.000 το μήνα. Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων απειλούν με προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για το πλαφόν 4% που επέβαλε η κυβέρνηση στις αυξήσεις των διδάκτρων για τη νέα σχολική χρονιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυσκολίες προέκυψαν ξαφνικά για την ένταξη του Ιορντανέσκου στην ΑΕΚ μετά το βέτο που έθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρουμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, με το οποίο απαγορεύει στο Ρουμάνο τεχνικό να εργάζεται παράλληλα με την Εθνική Ρουμανίας σε άλλη ομάδα. Η στάση αυτή του Ρουμάνου παράγοντα, ήταν κεραυνός εν αιθρία, η οποία θεωρούσε το θέμα τελειωμένο. Ηδη οι παράγοντες της ΠΑΕ ξεκίνησαν νέες ενέργειες μήπως καταφέρουν να αλλάξουν τα πράγματα και να δοθεί το ναι για την παράλληλη απασχόληση του Ιορντανέσκου. Πάντως, οι πιο απαισιόδοξοι παράγοντες από το στρατόπεδο της αθηναϊκής ΠΑΕ, άρχισαν ήδη να ψάχνουν για άλλο προπονητή. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Γιώργος Κυριόπουλος με ανακοινωσή του υπερασπίζεται τον κ. Τροχανά.

Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Αρτούρας Καρνισιόβας. Ο Λιθουανός φόργουορντ, σε δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ελληνικού τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, τον οποίο προτίμησε για πολλούς λόγους. "Ενας απ` αυτούς είναι και τα χρήματα. Ομως πιστεύω ότι είχε έρθει η ώρα να φύγω από την Μπαρτσελόνα. Ελπίζω στον Ολυμπιακό να γίνει πραγματικότητα το όνειρο μου, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος", τόνισε ο διεθνής παίχτης.

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού και θα ηγηθεί της προσπάθειας για την αναγένηση της την επόμενη περίοδο. Ο 38χρονος Σούμποτιτς συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο του ΤΑΚ, Παύλο Γιαννακόπουλο και την Πέμπτη θα υπογράψει το νέο συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια ενός έτους με δικαίωμα της αθηναϊκής ομάδας να το ανανεώσει για ένα ακόμη χρόνο.

Ο Ισπανός οδηγός Κάρλος Σάϊνθ με Φορντ Εσκορτ, που έχει κατακτήσει δύο φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ο νικητής του 44ου Ράλλυ Ακρόπολις, αφού μετά την ολοκλήρωση της έκτης σημερινής ειδικής διαδρομής, που είναι και η τελευταία για τον φετινό αγώνα, κατέλαβε την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με συνολικό χρόνο ποινής τέσσερις ώρες 56 λεπτά και 24 δεύτερα. Δεύτερος είναι ο Φινλανδός Γιούχα Κάνκουνεν με Φορντ Εσκορτ και τρίτος η έκπληξη του φετινού ``Ακρόπολις``, ο Βρετανός Ρίτσαρντ Μπερνς με Μιτσουμπίσι. Από ελληνικής πλευράς την καλύτερη θέση πήρε ο Αρης Βωβός με Σουμπαρού Ιμπρέζα που τερμάτισε ένατος, ενώ ο Λεωνίδας Κύρκος με Φορντ Εσκορτ ήταν δέκατος.

Αύριο το μεσημέρι αναμένεται αν παρουσιάσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ. Κόκκαλης το φάκελο στον οποίο περιέχονται τα προσχέδια και όλες οι απαραίτητες αλλαγές που προτείνει για το φαληρικό Στάδιο, προκειμένου το Καραϊσκάκη να γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο. Σε ότι αφορά τώρα στα μεταγραφικά, δεν υπήρξε κάποια σημαντική εξέλιξη, αφού ο κ. Κόκκαλης είναι απασχολημένος και με το τμήμα μπάσκετ. Πάντως οι στόχοι του Ολυμπιακού, παραμένουν οι ίδιοι, αφού ο Μπάγεβιτς θέλει οπωσδήποτε να αποκτηθούν ένας επιθετικός και ένας επιτελικός μέσος.

Τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη επισκέφθηκαν σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, τα τέσσερα μόνιμα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας και ενημερώθηκαν για την πορεία της ελληνικής υποψηφιότητας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Τα τέσσερα μέλη της ΔΟΕ, που συνοδευόντουσαν απο την πρόεδρο της Επιτροπής Διεκδίκησης, κ.Γιάννα Δασκαλάκη - Αγγελοπούλου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη πορεία της ελληνικής υποψηφιότητας και ιδιαίτερα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, που διαθέτει η χώρα μας. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιάννης Σγουρός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,61, γαλλικό φράγκο προς 47,79, λίρα Αγγλίας προς 453,44, ελβετικό φράγκο προς 191,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,13, τη λίρα Κύπρου προς 541,13 και την ECU προς 314,57 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με το γενικό δείκτη τιμών να ξεπαρνά και πάλι το φράγμα των 1600 μονάδων. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στις 1603,84 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 0, 88%. Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων έφθασε τα 13,9 δισ. δρχ., καθώς σημαντικά κεφάλαια στρέφονται προς τον ΟΤΕ. Εντονη δραστηριότητα παρουσίασε η μετοχή του ΟΤΕ η τιμή της οποίας σημείωσε άνοδο 200 δρχ. και έκλεισε στις 7.105 δρχ., διακινώντας 274.680 τεμάχια.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο σ'ολόκληρη τη χώρα εκτός από τα κεντρικά και βόρεια αλλά και τα ορεινά της Πελοπονήσου, όπου ενδέχεται να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Αιγαίο μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 15 με 30 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 32 και στο Αιγαίο 18 με 27 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα, με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 17 με 30 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 16 με 29 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 10 June 1997 - 19:00:18 UTC