Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο κοινωνικός διάλογος αποτελεί συνιστώσα για την ανάπτυξη της χώρας, δήλωσε χθες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.
- Συνάντηση Προέδρου Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό όπου θα εξεταστεί η πορεία των εθνικών θεμάτων.
- Σήμερα αναμένεται να επικυρωθεί απο τη Βουλή η Συνθήκη Σένγκεν.
- Ανακατατάξεις στο εκλογικό σώμα διαπιστώνει δημοσκόπηση της MRB.
- Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συζητήσει με την Τουρκία όσο υπάρχει απειλή για χρήση βίας κατά της χώρας μας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
- Στην Αθήνα σήμερα ο Φάτος Νάνο.
- Διαδοχικές συναντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, με αντικείμενο τη Διακυβερνητική Διάσκεψη.
- Νέα στεγαστικά δάνεια απο την Κτηματική.
- Επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας για απεργία στη διάρκεια των εξετάσεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ηττήθηκε η εθνική ομάδα μπάσκετ απο την Γιουγκοσλαβία με 82- 79.
- Ο Ισπανός οδηγός Κάρλος Σάϊνθ, αναδείχθηκε νικητής του 44-ου Ράλι Ακρόπολις. Ενατος ο Αρης Βωβός.
- Την Τετάρτη 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α` Εθνικής κατηγορίας.
- Στην Αθήνα βρίσκεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Αρτούρας Καρνισιόβας.
- Παίκτες του Παναθηναϊκού θεωρούνται πλέον οι Νορβηγοί διεθνείς ποδοσφαιριστές Φρανκ Στράντλι και Ερικ Νίκλαντ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο κοινωνικός διάλογος αποτελεί συνιστώσα για την ανάπτυξη της χώρας, δήλωσε χθες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.

Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με θέμα τον κοινωνικό διάλογο διεξήχθη χθες στη Βουλή. Την αναγκαιότητα του κοινωνικού διαλόγου, ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων,τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα αιφνιδιάσει και ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους. Υπέρ του ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου, τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και επέκρινε την κυβέρνηση για ατολμία. Ναι στο διάλογο με προϋποθέσεις, τάχθηκαν ο Συνασπισμός και το ΔΗΚΚΙ, ενώ κατηγορηματικά αντίθετο δήλωσε το ΚΚΕ.

Συνάντηση Προέδρου Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό όπου θα εξεταστεί η πορεία των εθνικών θεμάτων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, θα δεχθεί στις 10 το πρωί σε συνεργασία τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα με έμφαση στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, τη Διακυβερνητική Διάσκεψη και τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Από τα εσωτερικά θέματα, αναμένεται να γίνει συζήτηση για την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σήμερα αναμένεται να επικυρωθεί απο τη Βουλή η Συνθήκη Σένγκεν.

Σήμερα αναμένεται να επικυρωθεί απο το Κοινοβούλιο η Συνθήκη Σένγκεν. Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές,ότι η Συνθήκη δεν αφορά τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών και πρόσθεσε πως αυτή έχει πρόσθετο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, καθώς προβλέπει την προστασία των εξωτερικών συνόρων. Της Συνθήκης υπεραμύνθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος.Στο μεταξύ, έξω απο τη Βουλή διανυκτέρευσαν μέλη θρησκευτικών οργανώσεων που διαμαρτύρονται για τη Συνθήκη Σένγκεν έχοντας αποκλείσει και τμήμα της λεωφόρου Βασιλίσης Σοφίας.

Ανακατατάξεις στο εκλογικό σώμα διαπιστώνει δημοσκόπηση της MRB.

Ανακατατάξεις στη διαμόρφωση του εκλογικού σώματος, διαπιστώνει δημοσκόπηση της MRB, που έγινε σε Πανελλαδική κλίμακα, το τρίτο δεκαήμερο του Μαϊου. Σύμφωνα με την έρευνα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 31%, έναντι 26, 4% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ΔΗΚΚΙ 5%, ΣΥΝ 4,8%, ΚΚΕ 4,5% και ΠΟΛΑΝ 2,1%. Θετική άποψη για την κυβέρνηση έχει το 25,1% και για τη ΝΔ 21% των ερωτηθέντων. Από την έρευνα προκύπτει άνοδος της δημοτικότητας του Κ. Σημίτη και του Κ.Καραμανλή και μικρή πτώση της δημοτικότητας των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συζητήσει με την Τουρκία όσο υπάρχει απειλή για χρήση βίας κατά της χώρας μας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συζητήσει με την Τουρκία όσο υπάρχει η απειλή για χρήση βίας κατά της χώρας μας, διεμήνυσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, καλώντας την τουρκική πλευρά "να βάλει το μαχαίρι στη θήκη". Τη δήλωση έκανε ο κ. Πάγκαλος στη διάρκεια εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, που συμμετείχε στην εκδήλωση, συμφώνησε με πολλές από τις επισημάνσεις του υπουργού Εξωτερικων και επικέντρωσε την εισήγηση του στον θετικό ρόλο, που διαδραματίζει η χώρα μας στην περιοχή με την διπλή της ιδιότητα ως μέλος και της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Στην Αθήνα σήμερα ο Φάτος Νάνο.

Αντιπροσωπεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Φάτος Νάνο, επισκέπτεται επίσημα την Αθήνα από σήμερα μέχρι το Σάββατο, προκειμένου να έχει επαφές με την ελληνική πολιτική ηγεσία.

Διαδοχικές συναντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, με αντικείμενο τη Διακυβερνητική Διάσκεψη.

Διαδοχικές συναντήσεις με την κυρια Αλέκα Παπαρήγα και το Νίκο Κωνσταντόπουλο θα έχει το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, με αντικείμενο την πορεία και τις εξελίξεις στη Διακυβερνητική Διάσκεψη. Το ίδιο θέμα απασχόλησε και τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνη Σαμαρά με τον κ. Παπανδρέου.

Νέα στεγαστικά δάνεια απο την Κτηματική.

Καταιγισμό νέων προϊόντων, που συνδυάζουν τα στεγαστικά δάνεια με καταναλωτικά δάνεια και ασφαλιστικά προϊόντα, καθώς και ευνοϊκότερους όρους δανειοδότησης για τους καλούς και ενήμερους πελάτες, ανακοίνωσε η Διοίκηση της Κτηματικής Τράπεζας.Η Κτηματική ανακοίνωσε επίσης πως παρέχει πλέον τη δυνατότητα μείωσης του επιτοκίου και αλλαγής της περιόδου εκτοκισμού των στεγαστικών δανείων της,για όσους πελάτες της έχουν ήδη πάρει δάνειο.

Επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας για απεργία στη διάρκεια των εξετάσεων.

Επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι απειλούν με απεργία στη διάρκεια των γενικών εξετάσεων, διεκδικώντας επίδομα 35.000 το μήνα. Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων απειλούν με προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για το πλαφόν 4% που επέβαλε η κυβέρνηση στις αυξήσεις των διδάκτρων για τη νέα σχολική χρονιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηττήθηκε η εθνική ομάδα μπάσκετ απο την Γιουγκοσλαβία με 82- 79.

Με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της και πιστοποιώντας ότι είναι ακόμη ανέτοιμη, η εθνική μας ομάδα ανδρών του μπάσκετ έχασε στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αθήνας από την αντίστοιχη της Γιουγκοσλαβίας με 82-79. Προχθές, στο πρώτο φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες, το εθνικό μας συγκρότημα είχε επικρατήσει με 88-77.

Ο Ισπανός οδηγός Κάρλος Σάϊνθ, αναδείχθηκε νικητής του 44-ου Ράλι Ακρόπολις. Ενατος ο Αρης Βωβός.

Ο Ισπανός οδηγός Κάρλος Σάϊνθ (Φορντ Εσκορτ) αναδείχθηκε νικητής του 44-ου Ράλι Ακρόπολις, αφού κάλυψε τον αγώνα με συνολικό χρόνο ποινής 4 ώρες 56 λεπτά και 24 δεύτερα. Απο ελληνικής πλευράς, την καλύτερη θέση πήρε ο Αρης Βωβός, που τερμάτισε ένατος, με συνολικό χρόνο ποινής 5:12.05.

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α` Εθνικής κατηγορίας.

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α` Εθνικής κατηγορίας. Την απόφαση αυτή πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΑΕ, ενώ τα παιχνίδια της 34ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής κατηγορίας θα διεξαχθούν στις 15 Ιουνίου (18.00).

Στην Αθήνα βρίσκεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Αρτούρας Καρνισιόβας.

Στην Αθήνα βρίσκεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Αρτούρας Καρνισιόβας. Ο Λιθουανός φόργουορντ, σε δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ελληνικού τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Παίκτες του Παναθηναϊκού θεωρούνται πλέον οι Νορβηγοί διεθνείς ποδοσφαιριστές Φρανκ Στράντλι και Ερικ Νίκλαντ.

Παίκτες του Παναθηναϊκού θεωρούνται πλέον οι Νορβηγοί διεθνείς ποδοσφαιριστές Φρανκ Στράντλι και Ερικ Νίκλαντ. Οι δύο παίκτες υπέγραψαν σύμφωνα με πληροφορίες, τριετή συμβόλαια συνεργασίας και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,61, γαλλικό φράγκο προς 47,79, λίρα Αγγλίας προς 453,44, ελβετικό φράγκο προς 191,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,13, τη λίρα Κύπρου προς 541,13 και την ECU προς 314,57 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με το γενικό δείκτη τιμών να ξεπαρνά και πάλι το φράγμα των 1600 μονάδων. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στις 1603,84 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 0, 88%. Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων έφθασε τα 13,9 δισ. δρχ., καθώς σημαντικά κεφάλαια στρέφονται προς τον ΟΤΕ. Εντονη δραστηριότητα παρουσίασε η μετοχή του ΟΤΕ η τιμή της οποίας σημείωσε άνοδο 200 δρχ. και έκλεισε στις 7.105 δρχ., διακινώντας 274.680 τεμάχια.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα εκτός από τα κεντρικά και βόρεια αλλά και τα ορεινά της Πελοπονήσου, όπου ενδέχεται να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Αιγαίο μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 15 εως 30 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 16 εως 32 και στο Αιγαίο απο 18 εως 27 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα, με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 17 εως 30 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει απο 16 εως 29 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 11 June 1997 - 7:00:15 UTC