Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολοκληρώνεται σήμερα η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για την Ανάπτυξη. Δεν πρόκειται να χαλαρώσει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δηλώνει ο Σημίτης.
- Σε εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του στρατιώτη στον 'Εβρο λένε οι ιατροδικαστές.
- Η κυβερνητική επιτροπή θα αποφασίσει τελικώς για τον νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
- Εξηγήσεις θα ζητήσει η Αθήνα από τις ΗΠΑ για την αναδίπλωση στο θέμα της κυτριαρχίας των Ιμίων.
- Σε πλήρη ετοιμότητα το υπουργείο Παιδείας για τις γενικές εξετάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
- Στο όμιλο Τασβουλάρη τα ναυπηγεία Ελευσίνας.
- Πεντάκις ισόβια στον Θεόφιλο Σεχίδη που δολοφόνησε πέρυσι πέντε μέλη της οικονγένειάς του.
- Εγκαινιάζεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη η έκθεση με τα κειμίλια του Αγίου 'Ορους

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τέταρτη η Ελλάδα από πλευράς μεταλίων στους Μεσογειακούς - Αργυρό στο καράτε από τον Παπαδόπουλο στα 75 κιλά
- Στα ημιτελικά η ομάδα ποδοσφαίρου
- Νίκη της εθνικής πετόσφαιρας επί της Σλοβενίας
- Νίκη και της ομάδας καλαθόσφαιρας γυναικών επί της Ισπανίας
- Πρώτη ήττα της εθνικής υδατοσφαίρισης από την Γιουγκοσλαβία
- Την Τεταρτη το 30-ό Ευρωμπάσκετ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ

- Αίθριος καιρός για σήμερα σε όλη τη χώρα. Μείωση της θερμοκρασίας.

[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολοκληρώνεται σήμερα η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για την Ανάπτυξη. Δεν πρόκειται να χαλαρώσει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δηλώνει ο Σημίτης.

Ολοκληρώνονται σήμερα στην Αθήνα οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με θέμα την Ανάπτυξη. Ο Πρόεδρος του Κινήματος και Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τόνισε οτι η ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ενοποίηση αποτελεί για τη χώρα μας τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία, προσθέτοντας παράλληλα οτι δεν πρόκεται να υπάρξει χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής. Αναφέρθηκε στην ανάγκη κοινωνικής συναίνεσης, με βασικό εργαλείο τον κοινωνικό διάλογο και κάλεσε τους βιομήχανους να συμβάλουν στην προσπάθεια για ανάπτυξη της οικονομίας. Για σύγχυση, λόγω των αντιφατικών δηλώσεων της κυβέρνησης για την οικονομία έκανε λόγο η ΝΔ, ενω το ΚΚΕ την κατηγορεί οτι επιχειρεί την εξάπλωση της φτώχειας. Για οικονομική πολιτική, που περιορίζεται στις ληστρικές επιδρομές σε βάρος των εργαζομένων, κάνει λόγο η Πολιτική Ανοιξη.

Σε εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του στρατιώτη στον 'Εβρο λένε οι ιατροδικαστές.

Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται ο θάνατος του στρατιώτη Σπυρίδωνα Ρωμιόπουλου που βρέθηκε προχθες νεκρός στην περιοχή Βαμβακιές Σουφλίου του Εβρου, αναφέρουν οι ιατροδικαστές. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε ανακοινώσει αρχικά οτι το πτώμα του εικοσάχρονου στρατιώτη δεν φέρει κακώσεις, ενω συγγενείς του θύματος είχαν αποδώσει το θάνατο σε εγκληματική ενέργεια.

Η κυβερνητική επιτροπή θα αποφασίσει τελικώς για τον νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Η Κυβερνητική Επιτροπή θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για το νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, που απασχόλησε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Παρουσιάζοντας τις βασικές διατάξεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έκανε λόγο για δυνατότητα ανοιχτών διαδικασιών στην επιλογή των διευθυντικών στελεχών και συντόμευση του χρόνου για τον πειθαρχικό έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Ρέππας άφησε επίσης να εννοηθεί ότι βρίσκεται υπό αίρεση η μονιμότητα εκείνων των δημοσίων υπαλλήλων που δεν εργάζονται ή δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Εξηγήσεις θα ζητήσει η Αθήνα από τις ΗΠΑ για την αναδίπλωση στο θέμα της κυτριαρχίας των Ιμίων.

Εξηγήσεις αναμένεται να ζητήσει η Αθήνα από την Ουάσινγκτον για το θέμα της αναδίπλωσής της για την κυριαρχία στα 'Ιμια. Χαρακτήρισε ωστόσο, σημαντική την έκδοση αμερικανικού χάρτη, που αναφέρεται στις νησίδες με το ελληνικό τους όνομα και τις συμπεριλαμβάνει στην ελληνική επικράτεια. Χθες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απέδωσε την αμερικανική αναδίπλωση στην πάγια τακτική της Ουάσιγκτον να μην παίρνει θέση σε διενέξεις μεταξύ δύο χωρών. Ο ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Ακης Τσοχατζόπουλος, υποστήριξε οτι πρόκειται για πρόβλημα της Ουάσιγκτον και όχι της Αθήνας.

Σε πλήρη ετοιμότητα το υπουργείο Παιδείας για τις γενικές εξετάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, για τη διεξαγωγή των γενικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που αρχίζουν την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιουνίου. Για τις γενικές εξετάσεις θα χρησιμοποιηθούν 294 εξεταστικά κέντρα και 20 εξεταστικά παραρτήματα και για τις εισιτήριες εξετάσεις των τεχνικών επαγγελματικών λυκείων 41 εξεταστικά κέντρα και 35 παραρτήματα. Ηδη, έχουν αποσταλεί στα εξεταστικά κέντρα οι μηχανογραφικές καταστάσεις με τα ονόματα των υποψηφίων.

Στο όμιλο Τασβουλάρη τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Υπογράφηκε τελικά χθες η συμφωνία για την πώληση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στον όμιλο Τασβουλάρη, που ειναι ιδιοκτήτης και των ναυπηγείων Σύρου. Στη σύμβαση περιλαμβάνεται και ειδική συμφωνία για το καθεστώς των 630 εργαζομένων, με αποτέλεσμα όλες οι πλευρές να εκφράσουν την ικανοποιησή τους.

Πεντάκις ισόβια στον Θεόφιλο Σεχίδη που δολοφόνησε πέρυσι πέντε μέλη της οικονγένειάς του.

Πεντάκις ισόβια και κάθειρξη 7 χρόνων και φυλάκιση πέντε μηνών, επέβαλε αργά το βράδυ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας στον 26χρονο, Θεόφιλο Σεχίδη, που κατηγορείται για τη δολοφονία των γονέων του και τριών άλλων συγγενών του.

Εγκαινιάζεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη η έκθεση με τα κειμίλια του Αγίου 'Ορους

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέταρτη η Ελλάδα από πλευράς μεταλίων στους Μεσογειακούς

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα από πλευράς μεταλίων κατά την έβδομη ημέρα των Μεσογειακών αγώνων διεξάγονται στο Μπάρι της Ιταλίας. Προηγείται η Ιταλία με 125 μετάλια, ακολουθεί η Γαλλία με 94, η Ισπανία με 62 και αμέσως μετά η Ελλάδα με 55 μετάλια. Τα περισσότερα χρυσά, 47 τον αριθμό, έχει λάβει μέχρι στιγμής η Ιταλία, ακολουθέι η Γαλλία με 35, η Τουρκία με 26 και τέταρτη η Ελλάδα με 17.

Αργυρό στο καράτε από τον Παπαδόπουλο στα 75 κιλά

'Αλλο ένα μετάλλιο για την αντιπροσωπευτική μας ομάδα, που μετέχει στους Μεσογειακούς του Μπάρι, ήλθε από το καράτε και τον πρωταθλητή μας στην κατηγορία των 75 κιλών Οπεν, Κώστα Παπαδόπουλο. Ο αθλητής κέρδισε στον ημιτελικό τον Ιταλό Λόρια με 5-3 στα σημεία και προκρίθηκε στον τελικό, όπου έχασε από τον Γάλλο Ντινά με 2-1 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Στα ημιτελικά η ομάδα ποδοσφαίρου

Στα ημιτελικά του ποδοσφαιρικού τουρνουά των Μεσογειακών αγώνων, προκρίθηκε το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού νίκησε 3-0 το αντίστοιχο της Γαλλίας. Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Λυμπερόπουλος (16', 40'- πέναλτι) και Κωνσταντινίδης (25').

Νίκη της εθνικής πετόσφαιρας επί της Σλοβενίας

Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών, στο τρίτο παιχνίδι της για τους Μεσογειακούς Αγώνες, νίκησε την αντίστοιχη της Σλοβενίας με 3-1. Τα σετ: 16- 14, 12-15, 15-9, 15-6. Επόμενο παιχνίδι για την εθνική μας είναι αυτό με την Ιταλία, όπου πρέπει να πάρει οπωσδήποτε τη νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Νίκη και της ομάδας καλαθόσφαιρας γυναικών επί της Ισπανίας

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στους Μεσογειακούς Αγώνες η αντιπροσωπευτική μας ομάδα μπάσκετ γυναικών, αφού νίκησε 71-65 την αντίστοιχη της Ισπανίας. Στους άλλους αγώνες για τον πρώτο όμιλο, όπου μετέχει και η ελληνική ομάδα, η Κροατία νίκησε την Τουρκία με 78-64 και η Ιταλία την Βοσνία με 77-74 στην παράταση, αφού ο κανονικός αγώνας έληξε 66- 66.

Πρώτη ήττα της εθνικής υδατοσφαίρισης από την Γιουγκοσλαβία

Την πρώτη ήττα της σε δύο αγώνες, γνώρισε η αντιπροσωπευτική μας ομάδα πόλο των ανδρών, που μετέχει στους 13-ους Μεσογειακούς αγώνες αφού έχασε από την αντίστοιχη της Γιουγκοσλαβίας με 12-8. Τα τέρματα από ελληνικής πλευράς πέτυχαν οι Αφρουδάκης (3), Μάζης (2) και Ψύχος (3).

Την Τεταρτη το 30-ό Ευρωμπάσκετ

Χωρίς τον Κώστα Μάγλο θα ταξιδέψει η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών στην Ισπανία, όπου την Τετάρτη ξεκινάει τούς αγώνες της γιά το 30ο Ευρωμπάσκετ, με αντίπαλό την Τουρκία. Ο Μάγλος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει, αντίθετα με τον Γιάννη Γιαννούλη που φαίνεται να κερδίζει τη ''μάχη'' με το χρόνο. Να σημειωθεί ότι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Γιαννάκης θα έχει στη διάθεσή του ως αναπληρωματικό τον Βασίλη Σούλη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,43, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 456,68, ελβετικό φράγκο προς 192,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,58, τη λίρα Κύπρου προς 539,57 και την ECU προς 313,88 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός για σήμερα σε όλη τη χώρα. Μείωση της θερμοκρασίας.

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ' ολόκληρη τη χώρα με ανέμους ασθενείς και τοπικά βόρειους μέτριους. Η θερμοκρασία στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί 18 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 36 και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 35 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 24 με 36 και 20 με 30 αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 21 June 1997 - 12:57:41 UTC