Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επίθεση με μολότοφ κατά του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου.
- Ολοκληρώνεται σήμερα η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη.
- Κριτική για την πολιτική που ακολουθεί δέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.
- 'Ενας χρόνος χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου. Θρησκευτικό και πολιτικό μνημόσυνο στην Αθήνα από το ΠΑΣΟΚ.
- Συνεχίζει τις εργασίες της η Βουλή των 350 Εφήβων από Ελλάδα, Κύπρο και Απόδημο Ελληνισμό.
- Ανοιχτή συγκέντρωση της οργάνωσης των Ελλήνων της Αλβανίας "Ομόνοια", το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.
- Εγκαινιάστηκε η έκθεση κειμιλίων του Αγίου 'Ορους στη Θεσσαλονίκη.
- Περιοδεία στο Κιλκίς πραγματοποιεί ο Κώστας Καραμανλής.
- Τη συνέχιση της πρωτοβουλίας για διάλογο με ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΔΗΚΚΙ ανήγγειλε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.
- Προβλήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπλοίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μεσογειακοί: Χρυσό στη γυμναστική ο Ελυσιάδης - 'Εκτη η εθνική ανδών στίβου στο Μπρούνο Ζάουλι
- Δεύτερος ο Κουκοδήμος στο άλμα εις μήκος
- Οι άλλοι 'Ελληνες αθλητές

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επίθεση με μολότοφ κατά του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου.

Ομάδα περίπου 15 αγνώστων νεαρών επιτέθηκε γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα εναντίον του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου. Πυρπόλησαν με βόμβες μολότοφ δυο περιπολικά αυτοκίνητα, ενω ενας απο αυτούς πυροβόλησε με αεροβόλο και τραυμάτισε ελαφρά στη πλάτη τον αστυφύλακα Δημήτρη Χρυσανθόπουλο.

Ολοκληρώνεται σήμερα η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη.

Εγκρίθηκε η εισήγηση του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη για την ανάπτυξη, στη χθεσινή δεύτερη και τελευταία ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Κλείνοντας τις εργασίες είπε ότι απαιτείται μία κριτική αντιμετώπιση και σκέψη σε νοοτροπίες και πρακτικές και σημείωσε ότι για την ανάπτυξη χρειάζεται η εξασφάλιση πόρων. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, χαρακτήρισε ως επείγουσα προτεραιότητα τη δημιουργία σύγχρονου κράτους και οτι χρειάζεται σκληρή ποινικοποιηση της κρατικής διαφθοράς.

Κριτική για την πολιτική που ακολουθεί δέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Νωρίτερα, τα πυρά πολλών στελεχών του Κινήματος δέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, για την πολιτική που ακολουθεί. Στην ομιλία του ο κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι υπάρχει ανάπτυξη, η οποία, όπως είπε, φέτος έχει φθάσει το 3,5% και υπάρχει προοπτική μέχρι το 2000 να φθάσει το 5%. Ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, πρότεινε να εξειδικευτούν οι αναπτυξιακές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε το Μάαστριχτ ως ιδιόρυθμο θρίαμβο της συντηρητικής άποψης.

'Ενας χρόνος χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου. Θρησκευτικό και πολιτικό μνημόσυνο στην Αθήνα από το ΠΑΣΟΚ.

Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση ενός χρόνου απο το θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής θα γίνει εκδήλωση τιμής και μνήμης με ομιλητές τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τον πρώην υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, Ζακ Λάνγκ. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με ερμηνευτές τη Μαρία Φαραντούρη, τον Γιώργο Νταλάρα και τον Μανώλη Μητσιά.

Συνεχίζει τις εργασίες της η Βουλή των 350 Εφήβων από Ελλάδα, Κύπρο και Απόδημο Ελληνισμό.

Το συνολο των εθνικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της χώρας θα απασχολήσουν σήμερα τις έξι επιτροπές της δεύτερης συνόδου της Βουλής των Εφήβων. Μετέχουν 350 μαθητές απο την Ελλάδα, την Κύπρο και τον απόδημο ελληνισμό. Ο Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, τόνισε ότι όλοι περιμένουν το ζωντανό, υπεύθυνο και ελπιδοφόρο λόγο της νεολαίας απο το βήμα της Βουλής. Την Τρίτη θα συζητηθούν τα συμπεράσματα στην Ολομέλεια της Βουλής παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και των αρχηγών κομμάτων.

Ανοιχτή συγκέντρωση της οργάνωσης των Ελλήνων της Αλβανίας "Ομόνοια", το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιεί στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα, η οργάνωση των Ελλήνων της Αλβανίας, "Ομόνοια", ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 29ης Ιουνίου στη γειτονική χώρα. Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο πρόεδρος της οργάνωσης, Γρηγόρης Λαμποβιτιάδης και οι υποψήφιοι βουλευτές της "Ομόνοιας" στους νομούς Αγίων Σαράντα, Δελβίνου και Αργυροκάστρου.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση κειμιλίων του Αγίου 'Ορους στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου έγιναν χθες στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης τα εγκαίνια της έκθεσης έργων του Αγίου Ορους. Ο κ. Στεφανόπουλος τόνισε οτι η έκθεση ξαναδιδάσκει στον κόσμο τι υπήρξε το Βυζάντιο και τι πρόσφερε στο διαχρονικό οικουμενικό πολιτισμό.

Περιοδεία στο Κιλκίς πραγματοποιεί ο Κώστας Καραμανλής.

Περιοδεία στο νομό Κιλκίς πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ιμια, ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι δεν έχει τόση σημασία η θέση των τρίτων όσο το τι κάνουμε εμείς για να υπερασπίσουμε την εθνική μας ακεραιότητα.

Τη συνέχιση της πρωτοβουλίας για διάλογο με ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΔΗΚΚΙ ανήγγειλε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος εξέφρασε χθες τη δυσφορία του για τον τρόπο, με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ υποδέχθηκαν την πρόταση του Συνασπισμού για διάλογο. Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη για συνέχιση αυτής της προσπάθειας.

Προβλήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπλοίας.

Προβήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής αεροπλοϊας αναμένεται να δημιουργήσει ξαφνική απόφαση των τεχνικών να προχωρήσουν σε λευκή απεργία διαμαρτυρόμενοι για την εισοδηματική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στον κλάδο, ζητώντας αυξήσεις ανω του 7 τοις εκατό. Για τις ματαιώσεις και τις αλλαγές ωρών πτήσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να τηλεφωνούν στην Ολυμπιακή Αεροπλοία. Το πρόβλημα αναμένεται να αποκατασταθει πλήρως απο αύριο Δευτέρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεσογειακοί: Χρυσό στη γυμναστική ο Ελυσιάδης

'Ενα χρυσό μετάλλιο, δύο ασημένια και ένα χάλκινο κατέκτησαν οι 'Ελληνες αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής στους Μεσογειακούς αγώνες του Μπάρι. Το χρυσό κατέκτησε ο Γιώργος Ελυσιάδης στις ασκήσεις εδάφους με 8.950 βαθμούς, ενώ τα δύο ασημένια η Βάσω Τσαβδαρίδου στη δοκό ισσοροπίας με 9,600 βαθμούς και στις ασκήσεις εδάφους με 9.700 βαθμούς. Τέλος το χάλκινο πήρε ο Δημοσθένης Ταμπάκος στους κρίκους με 9.600 βαθμούς.

'Εκτη η εθνική ανδών στίβου στο Μπρούνο Ζάουλι

Την έκτη θέση κατέχει η εθνική μας ομάδα στίβου των ανδρών, μετά την διεξαγωγή των αγωνισμάτων της πρώτης ημέρας του Μπρούνο Τζάουλι για τη Σούπερ Λίγκα. Η εθνική μας που έχει 39 βαθμούς, προηγείται της Γαλλίας (36β) και της Νορβηγίας (33,5β) και φυσικά ελπίζει να διατηρήσει την θέση της αυτή, αφού της δίνει και το δικαίωμα παραμονής στη Σούπερ Λίγκα. Προηγούνται Ισπανία και Ρωσία με 52 β και ακολουθούν, Γερμανία 51, Βρετανία 49,5 και Ιταλία 47.

Δεύτερος ο Κουκοδήμος στο άλμα εις μήκος

Ο Κώστας Κουκοδήμος έκανε την καλύτερη εμφάνιση για τα ελληνικά χρώματα κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων της Σούπερ Λίγκας του Μπρούνο Τζάουλι που διεξάγεται στο Μόναχο, αφού πήρε την δεύτερη θέση στο μήκος με 7 μέτρα 88 εκατοστά. Καλή εμφάνιση είχαμε και από τους Αλέξη Παπαδημητρίου στη σφύρα που κατετάγη τρίτος με 74.12μ, αλλά και τον Νότη Παπούλια στα 3.000μ, που ήταν επίσης τρίτος με 7:45.65. Ακόμη ο Αγγελος Παυλακάκης ήταν 4-ος στα 100μ με 10.24.

Οι άλλοι 'Ελληνες αθλητές

Την έκτη θέση στους αγώνες της Α'ημέρας του Μπρούνο Τζάουλι πήραν ο Κώστας Μουμουλίδης στα 400μ εμπόδια με 52.06, ο Παναγιώτης Στρουμπάκος στα 1.500μ με 3:39.49, ο Αλέξης Λεωνίδης στη σφαίρα με 18.46μ και η ομάδα σκυταλοδρομίας στα 4Χ100μ με 39.48, ενώ ο Δημήτρης Κοκότης στο ύψος ήταν έβδομος με 2.21μ και ο νεαρός έφηβος αθλητής μας Περικλής Ιακωβάκης όγδοος στα 400μ με 47.39.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,43, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 456,68, ελβετικό φράγκο προς 192,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,58, τη λίρα Κύπρου προς 539,57 και την ΕΛΜ (ECU) προς 313,88 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός επικρατεί σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία κυμαίνεται στη βόρεια Ελλάδα από 17 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 19 έως 36 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου. Αίθριος είναι ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία στην Αθήνα κυμαίνεται από 22 έως 35 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 22 June 1997 - 13:04:16 UTC