Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εληξε η λευκή απεργία στην Ολυμπιακή Αεροπλοϊα αλλά τα προβλήματα θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη.
- Επείγουσα έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του στρατιώτη Ρωμιόπουλου διέταξε ο Εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης.
- Η δημιουργία ιδρύματος Α. Παπανδρέου αναμένεται να απασχολήσει μεταξύ άλλων τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ.
- Την άσκηση πιέσεων στην Τουρκία ζήτησε απο τις ΗΠΑ ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Με τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του Αμστερνταμ θα ασχοληθεί το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.
- Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας ολοκληρώνονται οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων.
- "Εχουμε καταθέσει την πρότασή μας για το όνομα" δήλωσε ο Γκλιγκόροφ.
- Εκκληση της ηγεσίας της "Ομόνοιας" ενόψει των εκλογών της Κυριακής στην Αλβανία.
- Ανυποχώρητη η κυβέρνηση στη μη καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων και στους δύο συζύγους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ολα έτοιμα για την έναρξη του 30-ου ευρωμπάσκετ στη Τσιρόνα της Ισπανίας.
- Δύο ακόμη μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, κατέκτησαν οι αθλητές και αθλήτριές μας στους Μεσογειακούς αγώνες του Μπάρι.
- Ο Ολυμπιακός θα προκριθεί χωρίς αγώνα στα ημιτελικά του μεγάλου τουρνουά μπάσκετ Μακ Ντόναλντς.
- Η ΑΕΚ έχασε έναν ακόμη ποδοσφαιριστή της, τον Βασίλη Μπορμπόκη ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εληξε η λευκή απεργία στην Ολυμπιακή Αεροπλοϊα αλλά τα προβλήματα θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη.

Εληξε χθες η λευκή απεργία, που είχαν κηρύξει οι μηχανικοί της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας, αφού μετά απο πολύωρες συζητήσεις επήλθε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, η ταλαιπωρία των επιβατών θα συνεχισθεί και το προσεχές διήμερο, καθώς πολλά αεροσκάφη της εταιρίας βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος με βλάβες.Οπως ανακοίνωσε η Ολυμπιακή, απο σήμερα ξεκινά τις διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού.Ο κ. Καστανίδης σε συνέντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ δήλωσε οτι θα ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα για την εξυγίανση της εταιρίας αφήνοντας ανοιχτό το θέμα των μαζικών μετατάξεων του προσωπικού, καθώς και την ιδιωτικοποίηση του φορέα.

Επείγουσα έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του στρατιώτη Ρωμιόπουλου διέταξε ο Εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης.

Επείγουσα έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου στρατιώτη, Σπυρίδωνα Ρωμιόπουλου, που βρέθηκε νεκρός την περασμένη Πέμπτη στη περιοχή του Σουφλίου,διέταξε ο Εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης Δημήτριος Χατζηγεωργίου.Ηδη, ζητήθηκαν πλήρη στοιχεία για τις συνθήκες,που βρέθηκε νεκρός ο στρατιώτης, οι σχετικές ιατροδικαστικές εκθέσεις και αντίγραφο του πορίσματος, όταν ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που γίνεται απο ανώτερο αξιωματικό του στρατού, με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας,Ακη Τσοχατζόπουλου και του αρχηγού του ΓΕΣ.

Η δημιουργία ιδρύματος Α. Παπανδρέου αναμένεται να απασχολήσει μεταξύ άλλων τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ.

Συνεδριάζει το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ασχοληθεί και με το θέμα δημιουργίας ιδρύματος με το όνομα Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε οτι οι προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ιδρύματος με το όνομα Α. Παπανδρέου, βρίσκονται σε καλό σημείο και ήδη έχουν δοθεί κατευθύνσεις απο τον Πρωθυπουργό στον Κώστα Λαλιώτη.

Την άσκηση πιέσεων στην Τουρκία ζήτησε απο τις ΗΠΑ ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Την άσκηση της επιρροής των ΗΠΑ προς την Τουρκία για να σταματήσει να αμφισβητεί το στάτους κβο στο Αιγαίο και να δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης στην περιοχή, ζήτησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος από τον Αμερικανό αναπληρωτή Υπ. Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ στη συνάντησή τους χθές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.Στη συνάντηση εξετάσθηκαν επίσης οι προοπτικές που διαγράφονται στο Κυπριακό.Ο κ.Τσοχατζόπουλος θα έχει σήμερα ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπιλ Κόεν.

Με τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του Αμστερνταμ θα ασχοληθεί το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.

Συνεδριάζει το μεσημέρι στις 12 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ υπο τον Κώστα Καραμανλή, η οποία μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ασχοληθεί και τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του Αμστερνταμ. Ο κ. Καραμανλής απηύθυνε προσκλητήριο προς όλα τα στελέχη του κόμματος,να ενεργοποιηθούν και να αναπτύξουν έντονη δραστηριότητα προωθώντας τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας ολοκληρώνονται οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και των αρχηγών των κομμάτων ολοκληρώνονται σήμερα στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων, όπου θα παρουσιαστούν τα πορίσματα αναφορικά με την ανεργία, την παιδεία, την οικονομία και την εξωτερική πολιτική, που εξήχθησαν στη διάρκεια συνεδρίασής της κατά τις προηγούμενες ημέρες.

"Εχουμε καταθέσει την πρότασή μας για το όνομα" δήλωσε ο Γκλιγκόροφ.

Η ΠΓΔΜ έχει καταθέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Νέας Υόρκης την επίσημη πρότασή της για το όνομα,δήλωσε κατά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ο πρόεδρός της Κίρο Γκλιγκόροφ, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Εκκληση της ηγεσίας της "Ομόνοιας" ενόψει των εκλογών της Κυριακής στην Αλβανία.

Δραματική έκκληση προς τους Ελληνες της Αλβανίας που ζούν και εργάζονται στην Ελλάδα να επιστρέψουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή, απηύθυνε η ηγεσία της ``Ομόνοιας``. Μιλώντας σε συγκέντρωση Ελλήνων της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ``Ομόνοιας`` Γιώργος Λαμποβιτιάδης τόνισε οτι σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον των βορειοηπειρωτών. Απο την Πέμπτη θα αναχωρούν απο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη λεωφορεία για την Αλβανία, με τα οποία θα μπορούν οι ψηφοφόροι και να επιστρέψουν.

Ανυποχώρητη η κυβέρνηση στη μη καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων και στους δύο συζύγους.

Αυξήσεις απο 7 έως 8% θα πάρουν απο 1η Αυγούστου οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης,στη συνάντηση που είχε χθές με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.Ο υφυπουργός Οικονομικών απέρριψε όμως το αίτημα της ΑΔΕΔΥ για καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων και στους δύο συζύγους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολα έτοιμα για την έναρξη του 30-ου ευρωμπάσκετ στη Τσιρόνα της Ισπανίας.

Η αντίστροφη μέτρηση γιά την έναρξη τού 30ου Ευρωμπάσκετ ανδρών, άρχισε με την άφιξη στην Τζιρόνα της Ισπανίας καί των τελευταίων αποστολών καί όλα πλέον είναι έτοιμα γιά την πρεμιέρα. Το ίδιο έτοιμη είναι καί η εθνική μας ομάδα, η οποία προπονήθηκε χθες στο γήπεδο ''Παβεγιό Φονταγιάου'' καί στη συνέχεια οι διεθνείς παρέμειναν στο ξενοδοχείο, όπου παρακολούθησαν βιντεοκασέτες με παιχνίδια της Τουρκίας, αντιπάλου μας στην πρεμιέρα της Τετάρτης.

Δύο ακόμη μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, κατέκτησαν οι αθλητές και αθλήτριές μας στους Μεσογειακούς αγώνες του Μπάρι.

Δύο ακόμη μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, κατέκτησαν οι αθλητές και αθλήτριές μας στους Μεσογειακούς αγώνες του Μπάρι. Το χρυσό κέρδισαν οι πρωταθλήτριές μας του τένις, Χριστίνα Ζαχαριάδου και Χριστίνα Παπαδάκη στο διπλό γυναικών, ενώ το χάλκινο οι πρωταθλητές μας της Ιστιοπλοίας με σκάφη τύπου ``470`` Ανδρέας Κοσματόπουλος και Κώστας Τριγκώνης.

Ο Ολυμπιακός θα προκριθεί χωρίς αγώνα στα ημιτελικά του μεγάλου τουρνουά μπάσκετ Μακ Ντόναλντς.

Ο Ολυμπιακός θα προκριθεί χωρίς αγώνα στα ημιτελικά του μεγάλου τουρνουά μπάσκετ Μακ Ντόναλντς, το οποίο θα διεξαχθεί 16 με 18 Οκτωβρίου στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσαν οι Γάλλοι διοργανωτές. Οι ``ερυθρόλευκοι``, σαν πρωταθλητές Ευρώπης, θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι τους την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, με αντίπαλο το νικητή του αγώνα ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής Ατένας ντε Κόρντομπα, από την Αργεντινή και την πρωταθλήτρια Ιταλίας Μπενετόν Τρεβίζο.

Η ΑΕΚ έχασε έναν ακόμη ποδοσφαιριστή της, τον Βασίλη Μπορμπόκη ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Μετά τον Τιμούρ Κετσπάγια που ``μετακόμισε`` φέτος στη Νιούκαστλ, η ΑΕΚ έχασε έναν ακόμη βασικό της ποδοσφαιριστή, τον Βασίλη Μπορμπόκη ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Ο δεξιός μπακ χαφ έφυγε χθες το πρωί για την Αγγλία και αφού πέρασε από ιατρικές εξετάσεις,υπέγραψε συμβόλαιο 2+1 χρόνων αντί 90 εκατομμυρίων δραχμών ετησίως.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,60 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,24, γαλλικό φράγκο προς 47,48, λίρα Αγγλίας προς 458,49, ελβετικό φράγκο προς 192,32, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,73, τη λίρα Κύπρου προς 540,02 και την ECU προς 313,88 δραχμές.

Με σημαντική υποχώρηση σε ποσοστό 2,16% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και υποχώρησε στις 1467,92 μονάδες. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των Επενδύσεων και των Τραπεζών οι δείκτες των οποίων υποχώρησαν σε ποσοστό 4,30% και 2,66% αντιστοίχως. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 640 δισ. δρχ. εκ των οποίων τα 614 δισ. αφορούν στη διπλή μεταβίβαση των 47 εκατ. μετοχών του ΟΤΕ που προσφέρθηκαν κατά τη δημόσια εγγραφή του Οργανισμού. Η μεταβίβαση έγινε απο το Δημόσιο προς τον κύριο ανάδοχο, την Εθνική Τράπεζα και στη συνέχεια απο την Εθνική προς τις αναδόχους τράπεζες.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα έχει η κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και το βόρειο Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά στα δυτικά και νότια ισχυροί.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 19 εως 31 βαθμούς, στα δυτικά απο 20 εως 34 και στην υπόλοιπη χώρα απο 21 εως 38 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 μέχρι 38 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή το απόγευμα και το θερμόμετρο θα δείξει 21 με 30 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 24 June 1997 - 7:00:20 UTC